4 πράγματα που μπορείς να καθαρίσεις τέλεια χρησιμοποιώντας απλά...γάλα

Γεωργία Βλαχοπούλου

Το γάλα μπορεί να κάνει καλό στο σώμα μας, όμως μπορεί να μάς γλιτώσει χρόνο, κόπο και χρήματα καθαρίζοντας εύκολα έναν δύσκολο λεκέ.

Η αλήθεια είναι πως απ' όταν είμαστε πολύ μικροί μαθαίνουμε πως το γάλα κάνει πολύ καλό στον οργανισμό μας, στα κόκκαλα, την ανάπτυξή μας, ακόμα και στην επιδερμίδα μας - δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Κλεοπάτρα λέγεται πως έκανε μπάνιο με γάλα για να διατηρείται νέα και όμορφη.

5 hacks που θα σώσουν το πορτοφόλι σου και θα σε κάνουν να γλιτώσεις χρήματα στο σούπερ μάρκετ

Το γάλα όμως, μπορεί να έχει κι άλλες, λίγο πιο αναμενόμενες χρήσεις. 'Ηξερες για παράδειγμα ότι μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά τον λεκέ από μελάνι;

Kι όχι μόνο!

4 πράγματα που το γάλα καθαρίζει τέλεια

Έπιπλα

Το γάλα είναι τέλειο για το γυάλισμα και την ενυδάτωση ξύλου. Ιδανικά μπορείς να περάσεις τα έπιπλά σου με ένα πανάκι βουτηγμένο σε μείγμα από γάλα και χυμό λεμονιού.

Λεκέδες από μελάνι

Ο λεκές από μελάνι συγκαταλέγεται στους πιο δύσκολους. Όχι όμως, αν χρησιμοποιήσεις γάλα.

Αν έχει πέσει μελάνι στα ρούχα σου, μούλιασέ τα όλη τη νύχτα μέσα σε γάλα και στη συνέχεια ξέπλυνέ τα καλά πριν τα βάλεις στο πλυντήριο.

Για να αφαιρέσεις από την άλλη, το μελάνι από τα υφάσματα σε κάποιο έπιπλο, βύθισε μια παλιά οδοντόβουρτσα μέσα σε βραστό γάλα και τρίψε ελαφρά την περιοχή. Έπειτα ξέπλυνε καλά και...αντίο μελάνι!

Λουστρίνι/δέρμα

Το γάλα μπορεί να κάνει τα δερμάτινά σου να λάμψουν ξανά. Βάλε ένα πανί με γάλα πάνω στη δερμάτινη επιφάνεια που θες και μόλις το γάλα στεγνώσει, αφαίρεσέ το όπως και το ξηρό γάλα που ίσως έχει μείνει.

Ασήμι

Έξτρα λάμψη μπορεί να χαρίσει το γάλα και στα ασημικά σου. Αν λοιπόν, έχεις ασημικά που έχουν μαυρίσει, μούλιασέ τα μέσα σε γάλα για μια δυο ώρες. Μετά αφαίρεσέ τα, πλύνε τα και στέγνωσέ τα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης