Αυτό είναι το κόλπο για να κάνεις αντικολλητικές τις σχάρες ψησίματος!
Απαλλάξου από το τρίψιμο μια και καλή!
Καθημερινά το πλύσιμο των πιάτων και των συσκευών της κουζίνας αποτελεί για εμάς έναν βραχνά, όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με την ταλαιπωρία που κάθε φορά περνάμε για να αφαιρέσουμε τα λίπη και τα κολλημένα φαγητά από τις σχάρες ψησίματος. Και επειδή δεν είναι και τόσο απλό να αποφεύγεις αυτού του είδους μαγείρεμα, αφού πολλοί είναι φανατικοί λάτρεις των ψητών, δοκίμασε το ακόλουθο τρικ και θα καταφέρεις να μετατρέψεις μια απλή σχάρα σε... προσωρινά αντικολλητική.
Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι προτού ξεκινήσεις το ψήσιμο να κόψεις ένα ξερό κρεμμύδι στη μέση και αφού το καρφώσεις με ένα πιρούνι να τρίψεις όλη την επιφάνεια της σχάρας με αυτό. Το υγρού που περιέχει το... θαυματουργό κρεμμύδι θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το μετέπειτα τρίψιμο και να απολαύσεις ξέγνοιαστη το γεύμα σου!
Διαβάστε ακόμη: