Check it out: Απίθανα φεστιβάλ, νεοϋορκέζικα δείπνα, X-mas cookies, νέες αφίξεις και πολλά ακόμη

Νέλλη Καλαμαρά
© Gavriil Papadiotis

Όσο οι γιορτές πλησιάζουν τόσο εμείς θα κυκλοφορούμε και θα σου έχουμε τις πιο γευστικές ανταποκρίσεις. Μάθε τι παίζει αυτές τις μέρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κάνε τον προγραμματισμό σου, για να μη χάσεις τίποτα!

Εντάξει αυτό το διάστημα και οι επόμενες εβδομάδες είναι γεμάτες φανταστικά πράγματα, και ειλικρινά δεν νομίζω πως αρκεί ένα post για να τα συνοψίσουμε, όμως θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να σε έχω πλήρως ενημερωμένη για τα δρώμενα και τα συμβαίνοντα αυτή τη στιγμή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δεν σου αποκλείω όμως και Vol.2 την επόμενη εβδομάδα, αφού το ρεπορτάζ είναι που καθορίζει την ύλη του The Kounelly Life, που στόχο έχει να μην πιαστείς ποτέ αδιάβαστη! Πάμε να ξεκινήσουμε όμως γιατί έχουμε πολλά να πούμε…

Athens Rum & Whisky Festival 2022

Ένα από τα πιο αγαπημένα μας φεστιβάλ, το Athens Rum & Whisky Festival, επιστρέφει στις 9 και 10 Δεκεμβρίου στο υπέροχο νεοκλασσικό Amalias 36. Έτσι αύριο και το Σάββατο δίνουμε ραντεβού στους 3 ορόφους του ιστορικού κτηρίου για να δοκιμάσουμε δεκάδες κορυφαία παλαιωμένα αποστάγματα, τις σημαντικότερες ετικέτες σε ρούμι και ουίσκι που μπορούμε να βρούμε, αλλά και να διασκεδάσουμε με μουσικές από DJ sets γνωστών μουσικών παραγωγών από τον BEST RADIO και τον Pepper 96.9 καθημερινά μετά τις 20.00. Επίσης, εδώ θα γευτούμε ιδιαίτερα cocktails από τα κορυφαία και πολυβραβευμένα μπαρ της πόλης Baba au Rum (και τις 2 ημέρες), αλλά και Barro Negro, Line, The Clumsies, The Bar in Front of the Bar στο Pop Up Bar Corner το βράδυ 20.00-00.00, όπου θα φιλοξενούνται σε guest βάρδιες, θα επισκεφτούμε τα Experience Rooms με τις custom made εμπειρίες, θα περάσουμε από τις αίθουσες σεμιναρίων και γευσιγνωσιών, θα βρούμε σπουδαία bar για να απολαύσουμε cocktails, ενώ θα μας περιμένει το καθιερωμένο Premium Lounge (limited θέσεις) καθώς και το shop για να κάνουμε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές μας. Τέλος, στον κεντρικό χώρο της έκθεσης μας περιμένει μία επιπλέον νόστιμη και άκρως εορταστική έκπληξη με την υπογραφή των Avra Bar και Mercato του Four Seasons Athens! (Λεωφ. Βας. Αμαλίας 36, Σύνταγμα, Αθήνα (απέναντι από το Ζάππειο). Για περισσότερες πληροφορίες μπες στο www.diffordsguide.com )

New York Dinner στη Θεσσαλονίκη

Η Νέα Υόρκη έχει πάντα μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά και το μυαλό μας, ιδίως δε στις γιορτές. Έτσι το FineBeing αποφάσισε να μας ταξιδέψει για μία μαγική βραδιά, την ερχόμενη Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται και παρουσιάζει το New York Dinner στο Salonica Restaurant του Makedonia Palace. Εκεί θα απολαύσουμε ένα signature menu 5 πιάτων από τον κορυφαίο σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, εμπνευσμένο από τα εμβληματικά και βραβευμένα εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Τη γαστρονομική εμπειρία συμπληρώνουν με Wine & Spirits Pairing ο Γιώτης Αγγελίδης και ο World Class Winner Spain Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης, ενώ τη βραδιά θα συνοδεύουν live μουσικές σαξόφωνου και πιάνο. Στο υπέροχο μενού θα γευτούμε πιάτα όπως Grilled Oysters Rockefeller συνοδεία Veuve Clicquot Yellow Label Brut Champagne, Pork Ribs Colby Style συνοδεία Volcan Tommy’s Margarita Twist και πολλά ακόμη. (Για περισσότερες πληροφορίες μπες στο www.finebeing.gr/new-york-dinner)

Νέος σεφ και νέο μενού στο Nikkei

Δεν είναι μυστικό πως το Nikkei Peruvian Resto Bar στο Κολωνάκι, στους πρόποδες του Λυκαβηττού, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου μαγαζιά στην Αθήνα. Όταν λοιπόν πληροφορήθηκα την αλλαγή σκυτάλης στην κουζίνα, έσπευσα να δω και να γευτώ τι έχει να μας πει η νέα ομάδα. Νέος σεφ στην κουζίνα λοιπόν ο Claudio Bairami (προσωπικά είχα δοκιμάσει την τέχνη του στο Nyx και μόνο καλά πράγματα είχα να πω για τον πολύ νέο και πολλά υποσχόμενο τότε ξανθό σεφ με θητεία μεταξύ άλλων και στο μυκονιάτικο Zuma), ο οποίος από μία πρώτη εικόνα δείχνει πάρα πολύ έτοιμος και ικανός να ηγηθεί της εμβληματικής cave kitchen του Nikkei. Πιάτα έξυπνα και φινετσάτα, εντυπωσιακά και εκλεπτυσμένα, τέλεια ισορροπημένα και πραγματικά γευστικά -που στο τέλος της ημέρας να πούμε πως αυτό μετράει πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο.

Τέλεια τραγανά και πεντανόστιμα τα μικρά tacos παλαμίδας με καλαμπόκι, βότανα και ponzu sauce, εξαιρετικά τα -εικονιζόμενα- tiradito tuna tataki ακριβώς όσο χρειάζεται καυτερά, χάρη στην ορθή χρήση τσίλι, και με τις πέρλες ponzu να σκάνε στο στόμα και να δίνουν ακριβώς την οξύτητα που θέλεις για μία τέλεια ισορροπία, και μαγικά τα nigiri wagyu foie gras που σου γέμιζαν το στόμα και μαζί όλες τις αισθήσεις. Πολύ καλές και οι διάσημες rock shrimps tempura με έναν κομψό πουρέ παστινάκι στο πλάι, ενώ προσωπικό μου αγαπημένο της βραδιάς τα ceviche rolls με πορτοκαλί tobiko (αυγά ψαριού), leche de tigre sauce, δροσερό αγγούρι, ginger και kumquat. H άκρως εντυπωσιακή και φανταστικά φωτογενής Jumbo Shrimp με yuzu Amarillo sauce είναι απόλυτο must-taste! Τα πολυβραβευμένα signature cocktails της Μαίρης Ταλαιπώρου παραμένουν και ανανεώνονται για τη νέα σεζόν, ενώ πανέμορφες χορεύτριες και performers δίνουν το τέμπο για μία βραδιά που τα έχει όλα και μάλιστα σε περίσσεια. (Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι)

Hot γαστρονομική άφιξη στη Θεσσαλονίκη

Εδώ και λίγες εβδομάδες η Θεσσαλονίκη διαθέτει πλέον και επίσημα το πρώτο ξενοδοχείο διεθνούς luxury brand στο κέντρο της πόλης. Το MonAsty με την υπογραφή Autograph Collection by Marriott International ήρθε για να επαναπροσδιορίσει την έννοια της φιλοξενίας στην πανέμορφη συμπρωτεύουσα και μας έχει κλέψει την καρδιά. Στο ισόγειο του νέου ξενοδοχείου λοιπόν θα συναντήσεις ένα πανέμορφο εστιατόριο με εκπληκτικό design (αρκεί να σου πω πως σε όλο το ξενοδοχείο η μελέτη φωτισμού ανήκει στην Ελευθερία Ντεκώ και πως οι στολές του προσωπικού είναι έργο της Μαριάννας Λαλαούνη απλώς για να μπεις στο νόημα) που ακούει στο όνομα Botargo. Το μενού, που επιμελείται ο πολυβραβευμένος Γιώργος Στυλιανουδάκης και εκτελεί με μαεστρία ο εξαιρετικός -και άκρως χαμηλών τόνων- σεφ Κωνσταντίνος Μποβιάτσης, εμπνέεται από τις μαγειρικές συνήθειες και πρακτικές των βυζαντινών χρόνων με επίκεντρο την μοναστηριακή κουζίνα, αλλά φυσικά σε μία πολύ πιο σύγχρονη και γαστρονομική απόδοση.

Τα πιάτα βασίζονται σε εποχικά και τοπικά υλικά, πολλά από τα οποία έρχονται απευθείας από τις Μονές του Αγίου Όρους, αλλά και από τις θάλασσες του Βορείου Αιγαίου, και μεταφράζονται σε μοντέρνες εκτελέσεις με εξαιρετικές ισορροπίες και βαθιά νοστιμιά. Το εικονιζόμενο Φρικασέ Ταρτάρ σε κερδίζει απευθείας με τη γεμάτη και μεστή κρεατένια γεύση του, ενώ η hollandaise sauce και η πάστα από άνηθο φέρνουν την τέλεια ισορροπία στο όλο εγχείρημα. Εξαιρετικό και το Τραχανότο με ποικιλία άγριων μανιταριών, φρέσκα εποχικά μυρωδικά και αγνό παρθένο ελαιόλαδο, μία ωδή στην υπεροχή της απλότητας και της ουσιαστικής γεύσης. Ο Αγιορείτικος Μπακαλιάρος με ζωμό κρεμμυδιού και τραγανή αγκινάρα ακούω πως έχει αποσπάσει επίσης διθυραμβικά σχόλια. Τα πιάτα συνοδεύονται από μία ενημερωμένη λίστα κρασιών με έμφαση στον τοπικό αμπελώνα, ενώ δεν λείπουν και οι «σπάνιες» και δυσεύρετες ετικέτες. Τα γλυκά επιμελείται το διάσημο σαλονικιώτικο Exereton. (www.monastyhotel.com)

Εορταστικό γλέντι στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

Το πολυτελές resort της Αθηναϊκής Ριβιέρας έχει μεταμορφωθεί σε ένα ασημένιο Winter Palace πάνω στη θάλασσα. Για όλο Δεκέμβριο, μικροί και μεγάλοι μεταφέρονται σε μια εορταστική Wonderland, ανακαλύπτοντας μια σειρά από χορταστικές εποχιακές λιχουδιές, δελεαστικά menu και λαμπερές υπηρεσίες spa. Φυσικά από όλο αυτό το εορταστικό σκηνικό δεν θα μπορούσαν να λείπουν η ζωντανή μουσική, τα cocktails στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και η επίσκεψη από τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη! Λαμπερά χιονισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, νιφάδες χιονιού από καθρέφτη, αστραφτερά στολίδια και μια φιέστα από λαμπερά φώτα συνθέτουν το παραμυθένιο σκηνικό. Το κυριακάτικο brunch, που σερβίρεται στην ιταλική trattoria Mercato από τη 1:00 μ.μ. έως τις 4:00 μ.μ. και έως τις 4 Ιανουαρίου, γιορτάζει μια από τις πιο διαχρονικές παραδόσεις της Μεσογείου, ενώ κλασικές χριστουγεννιάτικες επιλογές, όπως το eggnog και το ζεστό κρασί, δίνουν μια καινοτόμο πινελιά στο Avra Bar (κεντρική φωτό), χάρη στην mixologist extraordinaire, Manon Kapfer, και την ομάδα της. Η μαγεία της παραμονής των Χριστουγέννων συνοδεύεται από δελεαστικές γεύσεις με πρωταγωνιστή την τρούφα στο Mercato ή εναλλακτικά στο Pelagos όπου γευόμαστε ένα εκθαμβωτικό menu πέντε πιάτων, με highlight το Langoustine Carpaccio και το Foie Gras.

Κάθε Σάββατο στις 13:30 και στις 15:00 και έως τις 3 Ιανουαρίου, οι επισκέπτες και οι διαμένοντες του ξενοδοχείου καλούνται να συναντηθούν για να απολαύσουν αγαπημένες εορταστικές ταινίες –μια τέλεια απογευματινή δραστηριότητα! Για τους γονείς υπάρχει η επιλογή να αφήσουν τα παιδιά στο Kids Club και να κατευθυνθούν στο Avra Bar για να απολαύσουν cocktails και ένα μοναδικό live DJ set. Το Kids Club του ξενοδοχείου, που λειτουργεί από τις 09:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ., Πέμπτη έως Κυριακή, διαθέτει μια σειρά από δημιουργικές και εορταστικές δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως διακόσμηση χριστουγεννιάτικων καρτών, αφήγηση παραμυθιών, κυνήγι θησαυρού και γράμματα στον Άγιο Βασίλη. Ανοιχτό τόσο για τους διαμένοντες όσο και για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, στο Kids Club δίνεται η δυνατότητα να απολαύσετε ένα εορταστικό γεύμα, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μικροί μας φίλοι θα απασχολούνται δημιουργικά. (Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη)

X-mas Cookies στο The Cookie Spot

Το πρώτο bake to order cookie spot στην Αθήνα φτιάχνει τα πιο θεϊκά cookies που έχεις δοκιμάσει ποτέ και φυσικά τις γιορτές φροντίζει να μας βάλει στο κλίμα με τις πιο εορταστικές του γεύσεις. Έτσι πέρα από τα κλασσικά και αγαπημένα, όπως τα Red Velvet, τα Chocolate chip με ή χωρίς καρύδια, το Double dark chocolate με τη διπλή μαύρη σοκολάτα, το Brownie με ανθό αλατιού ή το Peanut butter με φυστικοβούτυρο, τώρα μας συστήνει και τα άκρως χριστουγεννιάτικα Ginger Cookies, με ginger, μοσχοκάρυδο, κανέλα και λευκή σοκολάτα, τα MeloCookies με πορτοκάλι, κανέλα, καρύδια, γαρύφαλλο, λευκή σοκολάτα και μέλι, αλλά και τα ulta-festive X-mas Cookies (που βλέπεις στη φωτογραφία) με πολύχρωμα σοκολατένια καραμελάκια και λευκή σοκολάτα. Έρχονται στην πόρτα σου ζεστά και δεν έχεις φάει ωραιότερα, trust me! (Κηφισίας 129, Αμπελόκηποι, 210 6983637)

Η Madame Fraise στα εορταστικά brunch του Athénée

Το πρώτο «ghost» ζαχαροπλαστείο της πόλης, η Madame Fraise των πολυβραβευμένων Ευγένιου Βαρδακαστάνη και Γιάννη Κίκιρα, μας δίνει ραντεβού αυτές τις γιορτές στα talk-of-the-town Κυριακάτικα brunch του Athénée. Τα λαχταριστά signature γλυκά της Madame Fraise, όπως το Rose Cheesecake, το Paris Brest και το Mille-feuille, θα βρίσκονται εκεί, ενώ την εμφάνισή τους θα κάνουν και γλυκά από το νέο κατάλογο «Gateaux Voyage», όπως Chocolate Moelleux, η Flan Pistachio και η Pear Tart, καθώς και η ολοκαίνουργια τούρτα Madame Chocolat. Για τις επόμενες εορταστικές Κυριακές λοιπόν (11&18/12 και 08/01) θέση πρωταγωνιστή θα λάβουν γλυκά από το Χριστουγεννιάτικο μενού της Madame Fraise, ανάμεσά τους και Amande, Mont Blanc, Σφαίρα Σοκολάτας και Κορμός bitter σοκολάτας με μούρα και μύρτιλα, ενώ το πλέον εορταστικό γλύκισμα της Χριστουγεννιάτικης και Πρωτοχρονιάτικης περιόδου, το Noble Panettone, δεν θα λείπει από καμία Κυριακή, σε δύο μοναδικές γεύσεις – Classico με λευκή σταφίδα, πορτοκάλι κονφί και λεμόνι κονφί καθώς και Chestnut με σοκολάτα και κάστανα. (Βουκουρεστίου 9, Αθήνα)

Γαλλική Βασιλόπιτα από το Ourse

Λίγες ημέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα και οι limited edition κορμοί που έχει ετοιμάσει ο πολυβραβευμένος pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης και η ομάδα του στο αγαπημένο μας Ourse έρχονται να στολίσουν τα γιορτινά τραπέζια. Η πλούσια βανίλια Μαδαγασκάρης συνδυάζεται με καραμελωμένα φουντούκια, προσφέροντας ένα πλούσιο σε γεύση και αρώματα bûche de Noël που θα εντυπωσιάσει. Ειδικά για την Πρωτοχρονιά η γνωστή γαλλική «βασιλόπιτα» Galette des Rois θα προσφέρεται σε δύο διαφορετικές γεύσεις: Αμύγδαλο και φιστίκι Αιγίνης. Για τους λάτρεις της σοκολάτας το πολυτελές κουτί με τα σοκολατάκια σε πέντε διαφορετικές γεύσεις ή οι μπάρες σοκολάτας συνεχίζουν να συναρπάζουν, ενώ μόνο για τις γιορτές βρίσκουμε στο Ourse κάθε μέρα Flan Parissien, την κλασσική τάρτα της Γαλλιάς με πραγματική βανίλια Μαδαγασκάρης, την κλασική και πλούσια σε γεύση Saint Honoré, το εποχικό γαλλικό γλύκισμα Mont Blanc, τη νέα φίνα τάρτα λεμόνι, και μια ποικιλία γλυκών σε ατομικό μέγεθος που φέρουν έντονα την Γαλλική επιρροή και ξεχωρίζουν για τις τεχνικές τους και τη γεύση τους. Στο Ourse όλα τα είδη παρασκευάζονται την ίδια ημέρα, με ολόφρεσκα υλικά, και φτιάχνονται ακολουθώντας τεχνικές υψηλής ζαχαροπλαστικής. (Μυστρά 39, Γλυφάδα, 2121067019)

Μοιάζουμε αγάπη με το ArGOODaki

Κάνουμε το καλό και αυτά τα Χριστούγεννα και ταυτόχρονα γεμίζουμε χαρά και τα δικά μας παιδιά και τα παιδιά των ακριτικών περιοχών, αφού για 21η συνεχόμενη χρονιά το ArGOODaki των Goody’s Burger House μοιράζει απλόχερα την αγάπη του, προσφέροντας βοήθεια και φροντίδα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν το ArGOODaki στηρίζει το σωματείο των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», ενισχύοντας με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό την κινητή μονάδα που υλοποιεί το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Υποστηρίζουμε τη Ζωή». Μέσω αυτής της πρωτοποριακής δράσης, το σωματείο «Ανοιχτή Αγκαλιά» υποστηρίζει εδώ και 30 χρόνια την ψυχική και σωματική θωράκιση παιδιών που ζουν σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, παρέχοντάς τους την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και διασφαλίζοντάς τους το δικαίωμα όχι μόνο στην πρόληψη, αλλά και στην ενημέρωση. Διάλεξε το αγαπημένο σου γεύμα ArGOODaki και επίλεξε ένα από τα μοναδικά, συλλεκτικά δώρα της φετινής συλλογής: ένα κλασικό αρκουδάκι, ένα μπολάκι για τα αγαπημένα σου γεύματα στο σπίτι, ένα παγούρι για το σχολείο, ένα σημειωματάριο με χαρούμενα χρώματα, ένα σετ σουβέρ, καθώς και ένα παιδικό backpack! Παράγγειλε το δικό σου γεύμα ArGOODaki από ένα κατάστημα Goody’s Burger House ή μέσω delivery από το www.goodys.com, το Goody’s app ή τηλεφωνικά στο 18365 και γίνε πρωταγωνιστής σε μια εκστρατεία γεμάτη αγάπη και φροντίδα για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης