Ο Περικλής Κοσκινάς και η «σοφή κουζίνα» του ρίχνουν άγκυρα στην Αντίπαρο

Νέλλη Καλαμαρά
Ο Περικλής Κοσκινάς και η «σοφή κουζίνα» του ρίχνουν άγκυρα στην Αντίπαρο

Ένα από τα πιο αγαπημένα μας αθηναϊκά εστιατόρια, η Cookoovaya, αποκτά κυκλαδίτικο αδελφάκι σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της Αντιπάρου.

Πρόσφατα σου μετέφερα την εμπειρία μου από τη νέα εποχή της αθηναϊκής Cookoovaya, που στα χέρια του Περικλή Κοσκινά πλέον αποκλειστικά περνάει τις καλύτερές της μέρες, ενώ φέτος κλείνει και τα 10 της χρόνια. Καταλαβαίνεις λοιπόν τη χαρά μας μαθαίνοντας πως πλέον αποκτά και κυκλαδίτικο «αδελφάκι» στην υπέροχη Αντίπαρο και πιο συγκεκριμένα στο πανέμορφο Beach House Antiparos, που πλέον ανήκει στην Αθανασία Κομνηνού (βλ. The Rooster Antiparos).

Koloxtypa.jpg

Περίπου 8χλμ μακριά από το λιμάνι της Αντιπάρου, η θερινή Cookoovaya εγκαθίσταται σε έναν ανανεωμένο, ανεπιτήδευτο και γεμάτο φως χώρο ακριβώς πάνω από την απάνεμη παραλία γνωστή ως Απάντημα, έτοιμη να προσφέρει τη σοφή κουζίνα της. Εκεί, όπως και στην Αθήνα, πρωταγωνιστούν η στοχαστική επιλογή της πρώτης ύλης, η αναζήτηση της ισορροπίας, η εφαρμογή της γνώσης που αναδεικνύει την ποιότητα των υλικών, απλά και με σοφία.

CookoovayaAntiparos18.jpg

Ο Περικλής Κοσκινάς και η ομάδα του εμπνέονται ένα μενού σταθερά ελληνικό, βασισμένο στην απλότητα και την αφαίρεση δημιουργώντας πιάτα με ουσία και γεύση. Κατά την παράδοση του εστιατορίου της Αθήνας, τα πιάτα μοιράζονται στο τραπέζι και κανείς μπορεί να γευτεί και στην Αντίπαρο μερικά από τα ήδη αγαπημένα των Αθηναίων: ωμά ψάρια carpaccio με λεμόνι, θυμάρι, ελαιόλαδο ή με γύρη άγριου μάραθου και λεμόνι, χταπόδι με τη φάβα, τριμμένη ντομάτα και κάπαρη, μαραθόπιτα στα κάρβουνα.

Η απόλυτη εφαρμογή του «Wise Cuisine» όμως, βρίσκεται στα ψάρια και τη διαχείρισή τους. Ψάρι μπουρδέτο, στα κάρβουνα αλλά και το εμβληματικό μπιάνκο, σήμα κατατεθέν της κουζίνας της Cookoovaya, τα απολαμβάνετε με την ιδανικότερη θέα των Κυκλάδων.

CookoovayaAntiparos2.jpg

Ο Chef - Patron Περικλής Κοσκινάς και η ομάδα του μας περιμένουν λοιπόν στην Αντίπαρο ήδη από τις αρχές Ιουνίου σε έναν χώρο με ειλικρινή φροντίδα, έτοιμο να τον νιώσουμε δικό μας και να συνδεθούμε με τους ανθρώπους μας πάνω στα μεγάλα τραπέζια της. Απλά, λιτά και ουσιαστικά.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.