Κορυφαίες εμπειρίες αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας με φόντο τα κρυστάλλινα νερά της Ζακύνθου

Νέλλη Καλαμαρά
Κορυφαίες εμπειρίες αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας με φόντο τα κρυστάλλινα νερά της Ζακύνθου

Τρεις ημέρες στο πανέμορφο Lesante Cape στη Ζάκυνθο είναι επαρκείς για να καταλάβεις πως το Ιόνιο πλέον διεκδικεί δυναμικά τη θέση του στο ελληνικό luxury hospitality σκηνικό.

Το Lesante Cape άνοιξε τις πόρτες του πριν ακριβώς τρία καλοκαίρια στην περιοχή Ακρωτήρι, εκεί που κάποτε η "ιθύνουσα" τάξη του νησιού, οι ευγενείς, διατηρούσαν τα αρχοντικά τους. Η αλήθεια είναι πως κάπως προσπαθούσαμε να βρεθούμε εγώ και το πανέμορφο αυτό 5άστερο ξενοδοχείο που μοιάζει με παραδοσιακό χωριό αυτά τα 3 χρόνια, όμως τελικά τα καταφέραμε μόλις πριν λίγες ημέρες, και πλέον δηλώνω απερίφραστα γοητευμένη και έτοιμη να επιστρέφω ξανά και ξανά.

Μία «Βασίλισσα» χαρίζει μοναδικές εμπειρίες σε μία από τις ομορφότερες γωνιές της Κύπρου

02.-Aerial-View.jpg

Είναι αλήθεια πως η Ζάκυνθος τα τελευταία χρόνια, ή μάλλον για να είμαστε σαφείς συγκεκριμένες οικογένειες του νησιού, κάνουν σημαντικές προσπάθειες για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρεται εδώ. Μία από αυτές τις οικογένειες, η οικογένεια Βυθούλκα, ιδιοκτήτες της Lesante Collection, που αριθμεί εκτός από το νέο Lesante Cape, το εντυπωσιακό Lesante Blu και το κλασσικό Lesante Classic, το οποίο πρόκειται να ανακαινιστεί πλήρως και να υποδεχτεί το καλοκαίρι του 2025 ολοκαίνουριο, κάνουν πολύ σοβαρή δουλειά και επενδύουν με πάθος και επιμονή στον τόπο τους. Για να μην πολυλογώ, το Lesante Cape είναι ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία της χώρας μας, με το επίπεδό του να ανταποκρίνεται σε πολύ υψηλά στάνταρντ, αλλά θα τα δούμε όλα αναλυτικά παρακάτω.

Ο Περικλής Κοσκινάς και η «σοφή κουζίνα» του ρίχνουν άγκυρα στην Αντίπαρο

Καταρχάς να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το ξενοδοχείο είναι χτισμένο, όπως είπαμε και πιο πάνω, στο πρότυπο ενός παραδοσιακού χωριού, με τα πέτρινα σπίτια του, την πλατεία του με το εκκλησάκι της, το καφενείο, την ταβέρνα, το μουσείο, το αμπέλι και το μποστάνι του. Όλα αυτά όμως δοσμένα με τρόπο αυθεντικό και συνάμα αισθητικά άρτιο, ώστε ο επισκέπτης να ζει την αληθινή εμπειρία στην πιο πολυτελή και υψηλής αισθητικής εκδοχή της. Το 5άστερο Lesante Cape έγινε απευθείας μέλος της αυστηρής «οικογένειας» των The Leading Hotels of the World, και δικαίως, αφού εδώ οι κορυφαίες ξενοδοχειακές υπηρεσίες παρέχονται ντυμένες σε ένα πέπλο αβίαστης πολυτέλειας και αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας σε όλα τα επίπεδα: διαμονή, σέρβις, γαστρονομία, wellness, αισθητική.

DSC_3215.jpg

Φέτος το ξενοδοχείο υποδέχτηκε τη σεζόν και με νέο executive chef, τον εξαιρετικό Σταύρο Υφαντίδη, με μεγάλη καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό και θητεία σε εστιατόρια, όπως το βραβευμένο με αστέρι Michellin, Epicure στο Celtic Manor Resort στην Ουαλία, το εστιατόριο Petrus του Gordon Ramsay στο Λονδίνο, το Vendome στην Κολονία και το ιστορικό Τhe Fat Duck στο Ηνωμένο Βασίλειο με τρία αστέρια Michelin και τον τίτλο του κορυφαίου στον κόσμο από τα World’s 50 Best Restaurants.

Bostani-Farm-to-Table.jpg

Ο νέος σεφ είναι υπεύθυνος για όλα τα γαστρονομικά projects του ξενοδοχείου, που ομολογουμένως είναι πολλά, αφού εδώ έχουμε και το Fiore το fine dining restaurant και την «κορωνίδα» του resort, και το Μποστάνι, για απόλυτα αυθεντικές farm-to-table εμπειρίες, και το Novita, το all day πιο comfort εστιατόριο, αλλά και το πρωινό, που είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

20240627_093244.jpg

Το Μποστάνι βρίσκεται στην άκρη του actual μποστανιού, όπου καλλιεργούνται βιολογικά φρούτα και λαχανικά, ενώ λίγο πιο εκεί βρίσκεται το αμπέλι και ο ελαιώνας. Εδώ λοιπόν με φόντο τις κατακόκκινες τομάτες και τα μεστά πεπόνια, τα αρώματα του βασιλικού και του δυόσμου να σε περιτριγυρίζουν και τα τζιτζίκια να δίνουν ρεσιτάλ παίρνεις θέση στα όμορφα στρωμένα τραπεζάκια μιας παραδοσιακής ταβέρνας και απολαμβάνεις την Ελλάδα στο πιάτο σου.

20240627_200423.jpg

Οι γεύσεις είναι αληθινές και καθόλου εξευγενισμένες, είναι κυριολεκτικά το παραδοσιακό ελληνικό φαγητό που αγαπάμε (και που τρελαίνει τους ξένους επισκέπτες) και εγώ αυτό πολύ το εκτιμώ στους σεφ, όταν ξέρουν που πρέπει να «πειράζουν» και που πρέπει να μένουν πιστοί στην παράδοση.

20240627_202954.jpg

Ζεστό ζυμωτό ψωμί ψημένο και πασπαλισμένο με χοντρό αλάτι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, φάβα αληθινή, χειροποίητη σπανακοτυρόπιτα, χωριάτικη από τον κήπο με τομάτα να μοσχοβολάει, αλλά και γεμιστά του ονείρου και ιμάμ με καραμελωμένο κρεμμύδι σου αφηγούνται τις πιο όμορφες ελληνικές ιστορίες.

20240627_210146.jpg

Αλλά και κατσικάκι τοπικό λουκούμι, ψημένο στον ξυλόφουρνο με πατάτες θεϊκές και κοντοσούβλι κοτόπουλο και χοιρινό, σαν να έχεις πάει στο χωριό σου και να σου ψήνει ο παππούς σου, αλλά ο παππούς σου να είναι μάστορας μεγάλος. Για εμένα αυτή η εμπειρία είναι μαγική και η καλύτερη διαφήμιση της χώρας μας στους πολλούς και υψηλού επιπέδου επισκέπτες του resort. Μία κορυφαία farm to table εμπειρία, που γίνεται μέσα στο “farm”, ενώ δεν λείπουν και τα workshops και τα μαθήματα τοπικής κουζίνας για όσους το επιθυμούν.

20240627_101118.jpg

Πολύ σημαντικό κρίνω να αναφέρουμε πως οτιδήποτε θα δοκιμάσεις στο Lesante Cape, από τα λαχταριστά προζυμένια ψωμιά, τα γαλλικά κρουασάν, τα κολασμένα γλυκά του άκρως εντυπωσιακού πρωινού μέχρι τη μεγάλη ποικιλία σε επιλογές του all day εστιατορίου και από την καρυδόπιτα του καφενείου μέχρι τις αληθινές πατάτες και τα ζυμαρικά, όλα μα όλα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά στις κουζίνες του resort. Και αυτό φαίνεται στις γεύσεις τους, δεν είναι κενός λόγος.

Fiore-Fine-Dining.jpg

Όπως σου είπα και παραπάνω, το ξενοδοχείο διαθέτει και fine dining εστιατόριο, το Fiore, με μαγική θέα, για το οποίο έχω ακούσει πάρα πολύ καλά σχόλια από συναδέλφους, και στο οποίο σίγουρα ο Σταύρος Υφαντίδης ξεδιπλώνει περίτρανα κάθε πλευρά της υψηλής γαστρονομικής του κουλτούρας, όμως από αυτό θα σου μεταφέρω πλήρη αναφορά σε επόμενη επίσκεψή μου, γιατί αυτή τη φορά δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω.

https://www.instagram.com/p/C84sMZ0IEx3/

Δείπνησα όμως στο «αδελφό» fine dining εστιατόριο Melia του Lesante Blu, με σεφ τον επίσης εξαιρετικό και χρόνια βραβευμένο για το συγκεκριμένο project Νίκο Ισπυρούδη και δίπλα του τον πολύ ταλαντούχο Βασίλη Κρανιά. Για το Melia, όπου έζησα ένα υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι στη δημιουργική πλευρά της ζακυνθινής και Ιόνιας κουζίνας, έχω πολλά να σου πω, αλλά θα το κάνουμε σε επόμενο άρθρο γιατί θα χάσουμε το θέμα μας.

Outdoor-pools.jpg

Συνεχίζουμε λοιπόν με το μαγικό Lesante Cape που είναι χτισμένο στην κορυφή ενός μεγάλου βράχου, προσφέροντας συγκλονιστική θέα από τις τρεις infinity πισίνες του στο απέραντο γαλάζιο. Κάπως λοιπόν ξεκινάς να το διασχίζεις και από εκεί που περνάς ανάμεσα σε ολάνθιστα μονοπάτια ανάμεσα σε πέτρινα «σπίτια» και ελαιόδεντρα με συνοδό σου τα τζιτζίκια βρίσκεσαι μπροστά στις τεράστιες πισίνες που δεν ξέρεις που τελειώνουν αυτές και που αρχίζει ο ορίζοντας και η θάλασσα. Η θέα είναι μαγική και η ηρεμία που εκπέμπει ολόκληρο το resort ασυναγώνιστη. Βοηθούν βέβαια σε αυτό και οι άνθρωποι, άνθρωποι χαμογελαστοί και μειλίχιοι, ήρεμοι και εξυπηρετικοί, γλυκείς στον πυρήνα τους.

20240627_110506.jpg

Εκεί που πας λοιπόν και δεν ξέρεις σε ποια πισίνα να πρωτοδιαλέξεις να πάρεις θέση, διαπιστώνεις πως το ξενοδοχείο έχει και παραλία. Κατεβαίνεις λοιπόν ανυποψίαστος τα σκαλιά και ξαφνικά βρίσκεται μπροστά στην εικονιζόμενη θέα. Και δεν μπορείς παρά να βιαστείς όσο γίνεται για να πάρεις τη θέση σου πάνω στις αναπαυτικές ξαπλώστρες των ξύλινων deck και να απολαύσεις το νερό και τον ήλιο στο πιο secluded beach experience που μπορείς να ζήσεις, βουτώντας μέσα και έξω από κρυστάλλινα νερά του Ιονίου πελάγους.

lesante-cape_5116.jpg

Το στοιχείο του νερού όμως δεν λείπει ούτε από τα δωμάτια, με πολλές από τις 95 σουίτες και βίλλες του resort να διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες, και μάλιστα μεγάλες ιδιωτικές πισίνες. Γενικά το μέγεθος όλων των facilities εδώ είναι βαθιά γενναιόδωρο, κάτι που πάντα εκτιμώ στα ξενοδοχεία κάθε κατηγορίας, πόσω μάλλον αυτής της κατηγορίας. Πανέμορφες σουίτες, κομψές μα και με το παραδοσιακό στοιχείο να μη λείπει συνάμα, και με φροντισμένες λεπτομέρειες στα πάντα. Από τα σαγιοναράκια και τον πλούτο των amenities μέχρι τα fluffy μπουρνούζια και τους ανεμιστήρες οροφής, όλα συνηγορούν σε μία αξέχαστη εμπειρία διαμονής.

https://www.instagram.com/p/C82e_V4oNHL/

Οι βίλλες επίσης παίζουν σε άλλο επίπεδο, με τις swim up κρεβατοκάμαρες σε κάποιες να είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν στις διακοπές σου. Στο εικονιζόμενο master bedroom μέτρησα ακριβώς 6 βήματα μέχρι να φτάσω στο δροσερό νερό της πισίνας, που στεφανώνεται από την εκπληκτική θέα της θάλασσας.

20240628_103451.jpg

Και μια και μιλάμε για πισίνες (ξέρεις πόσο τις αγαπώ) να πούμε και για την πισίνα του spa, στην οποία μπαίνεις από το εσωτερικό του wellness centre αλλά μπορείς να κολυμπήσεις μέχρι έξω, εκεί που ακτίνες του ήλιου περνούν μέσα από τα ελαιόδεντρα για να σου χαϊδέψουν το πρόσωπο.

lesante-cape_9060-scaled.jpg

Εδώ δοκίμασα ένα υπέροχο hot stone massage που σου συνιστώ ανεπιφύλακτα, αν μπορέσεις να καταλήξεις ποια θα επιλέξεις από τις πολλές και στοχευμένες θεραπείες, αλλά θέλω να επιμείνω λίγο περισσότερο στην ευγένεια και την ηρεμία όλου του wellness centre (φυσικά και τίμησα και το υπερσύγχρονο γυμναστήριο!) και του προσωπικού του, που σε ηρεμούν και σε βάζουν σε κλίμα πριν καν ξαπλώσεις στο κρεββάτι της θεραπείας. Μετά μία βόλτα από τα θερμαινόμενα κρεβάτια και μία ώρα ρεμβάσματος στην πισίνα και το τζακούζι κρίνονται απαραίτητα, για να βγεις από μέσα σαν να έχεις κάνει 15 μέρες διακοπές.

20240627_123457.jpg

Κλείνοντας, θα ήθελα να σου μιλήσω για την εμπειρία της πλατείας με το εκκλησάκι και το παραδοσιακό καφενείο της, που κάποιες φορές την εβδομάδα ζωντανεύει με γλέντια και χορούς, live μουσικές, ζακυνθινές καντάδες και νοικοκυρές της περιοχής να κεντάνε και να φτιάχνουν τοπικά γλυκά και καλούδια, σούβλες και ψησταριές, και χαρούμενους ανθρώπους. Μία εμπειρία αυθεντική σε κάθε επίπεδο, η οποία όμως κατορθώνει να μην γίνεται «φολκλόρ» και να μην χάνει την ουσία και το νόημά της. Στο Lesante Cape κρύβεται η Ζάκυνθος εκείνη που μπορεί να κατακτήσει τον σύγχρονο luxury ταξιδιώτη, χωρίς καν να προσπαθήσει ιδιαίτερα, αρκεί να την ανακαλύψει.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.