Ένα πλήρες sneak peek μέσα στην πιο πολυαναμενόμενη άφιξη της σεζόν

Νέλλη Καλαμαρά
Ένα πλήρες sneak peek μέσα στην πιο πολυαναμενόμενη άφιξη της σεζόν
Rupert Peace

Το One&Only Kéa Island άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του πριν λίγες εβδομάδες και εμείς μπήκαμε στο πολυτελές resort και έχουμε πολλά να σου πούμε και να σου δείξουμε.

Το νησί της Κέας, η γνωστή μας Τζια, αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για όλους εμάς που ζούμε στην Αττική, αφού είναι πραγματικά δίπλα αλλά συνάμα και πανέμορφη, αποτελώντας ένα εύκολα προσβάσιμο destination για εκδρομές και εξορμήσεις. Το ολοκαίνουριο One&Only Kéa Island που άνοιξε πάρα πολύ πρόσφατα τις πόρτες του, και πιο συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου, σμιλευμένο σε μία πλαγιά που καταλήγει σε μία exclusive παραλία, αποτελεί τη σημαντικότερη άφιξη της χρονιάς και εμείς κάναμε ένα day trip εκεί και σου μεταφέρουμε τα πάντα.

Κορυφαίες εμπειρίες αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας με φόντο τα κρυστάλλινα νερά της Ζακύνθου

OneOnly_Kea_Island_P2_Pool_Drone_Flight_1_1309_MASTER.jpg

Και αυτό σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα, γιατί, πέρα από τους διαμένοντες στο ξενοδοχείο, τα εντυπωσιακότατα facilities, δηλαδή τα εστιατόρια, η παραλία με το beach club, το μαγικό spa (σ.σ. το μεγαλύτερο One&Only Spa στον κόσμο), τα bars, είναι ανοικτά και προσβάσιμα και σε εξωτερικούς επισκέπτες. Το οποίο πολύ απλά σημαίνει πως, εάν κάνεις διακοπές στην Κέα, μπορείς να ζήσεις και εσύ την εμπειρία One&Only Kéa Island, όπως ακριβώς την έζησα και εγώ, περνώντας τη μέρα σου εκεί. Πάμε όμως να δούμε όλες τις λεπτομέρειες μαζί!

Μία «Βασίλισσα» χαρίζει μοναδικές εμπειρίες σε μία από τις ομορφότερες γωνιές της Κύπρου

20240703_102556.jpg

Πολύ πολύ σύντομα θέλω να σου πω για την άκρως εντυπωσιακή μας άφιξη στο resort, αφού το One&Only Kéa Island διαθέτει ιδιόκτητο στόλο πολυτελών ταχυπλόων που «πετάνε» τους επισκέπτες στο νησί σε μόλις 30 λεπτά από το λιμάνι του Λαυρίου. Φτάνοντας λοιπόν εκ θαλάσσης διαπίστωσα κάτι που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, δηλαδή πως το resort είναι χτισμένο έτσι, ώστε να ενσωματώνεται σχεδόν πλήρως στο άγριο φυσικό του βραχώδες τοπίο, και καθόλου δεν νιώθεις πως «φυτεύτηκε» εκεί.

https://www.instagram.com/p/C9AbNqDoxCi/

Οι ονειρεμένες του βίλες με τις ιδιωτικές τους πισίνες είναι χτισμένες μέσα στα βράχια (και κάπως μοιάζουν με μικρά πλοία λαξευμένα στην πέτρα όπως τις βλέπεις από κάτω) και προσφέρουν την πιο συγκλονιστική θέα στη θάλασσα και το resort, ενώ μέσα είναι από τα ωραιότερα καταλύματα που θα συναντήσεις, τουλάχιστον επί ελληνικού εδάφους. Προσωπικά, έαν έμενα εδώ, στην εικονιζόμενη μπανιέρα θα ήθελα να μπω και να μην ξαναβγώ ποτέ, ή μάλλον να βγω για να πάω να απολαύσω το cocktail μου -που μπορώ να φτιάξω μόνη μου στο ειδικό cocktail station της βίλας- στην infinity πισίνα, ατενίζοντας τον απέραντο γαλάζιο. Δεν ακούγεται και άσχημα!

OneandOnly_KeaIsland_Bedroom_Wide.jpg

Στις βίλες πραγματικά μπορείς να βρεις τα πάντα, και για να είμαστε ειλικρινείς μάλλον, εάν κάποιος μένει εδώ, δεν θα έχει και κανέναν λόγο να βγει εκτός. Όμως έχει τόσα όμορφα και ενδιαφέροντα να του προσφέρει το resort, που τελικά θα βγει. Θα βγει για την εμπειρία του Bond Beach Club και τα εξαιρετικά πιάτα που επιμελούνται ο Δημήτρης Κότσαλης (βλ. Nyx) και ο Λευτέρης Τσούγκας (βλ. Delta), θα βγει για την αληθινή κουζίνα του Executive Chef του resort Δημήτρη Κατσάνου, θα βγει για τα γλυκά του ταλαντούχου pastry chef Γιώργου Μπάχτη, θα βγει για το έξυπνο concept του πρωινού, θα βγει για ένα από τα ωραιότερα spa & wellness centres της χώρας, όπου μάλιστα οι θεραπείες είναι σχεδιασμένες από το κορυφαίο aromatherapy spa brand, την αυστραλέζικη Subtle Energies, θα βγει για τις πισίνες και τη θέα, για τα ποτά και το ηλιοβασίλεμα, για τις βόλτες, τα σπορ και τις δραστηριότητες. Μην στα πολυλογώ, εντός και εκτός βίλας τα πράγματα εδώ είναι συναρπαστικά.

OneOnly_Kea_Island_P2_Atria_Breakfast_Table_Vignette_2977_MASTER.jpg

Ξεκινώντας από το πρωινό, θα σου πω πως εδώ συναντούμε το concept του «shopping around», όπως τουλάχιστον εμένα μου αρέσει να το λέω. Δηλαδή έχουμε στη μέση την «πλατεία» του κυκλαδίτικου χωριού και γύρω γύρω τα «μαγαζάκια» που παίρνεις το πρωινό σου και επιστρέφεις στο τραπέζι σου. Ο πλούτος του μπουφέ δηλαδή συνδυάζεται με τη φρεσκάδα του a la carte.

20240703_113256.jpg

Υπάρχει το café, όπου θα βρεις και παραδοσιακά γλυκά, κρουασάν, cookies, cakes, ακόμη και παγωτό, πέρα από τον φρεσκοκομμένο και πολύ προσεγμένο καφέ σου. Υπάρχει το a la minute egg station, όπου φτιάχνονται μπροστά σου όλες οι ζεστές προτάσεις και υπάρχει και το δωμάτιο με τα deli προϊόντα και τα φρούτα και τα λαχανικά κλπ. Έντονη η παρουσία των τοπικών προϊόντων στο πρωινό, πράγμα που πολύ μου άρεσε, ενώ επίσης σημαντικό πως το breakfast αυτό παραμένει ανοικτό μέχρι σχεδόν το μεσημέρι, προσφέροντας μεγάλη ελευθερία ομολογουμένως.

OneOnly_Kea_Island_P2_Bond_Beach_Club_Details_3443_MASTER.jpg

Επόμενη στάση μας ήταν το Bond Beach Club, όπου τα πράγματα είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα με all day χαρακτήρα. Εδώ λοιπόν έχουμε την επιμέλεια των πολυβραβευμένων σεφ Δημήτρη Κότσαλη και Λευτέρη Τσούγκα σε ένα μενού που κάπως ενώνει την Ελλάδα και τη Μεσόγειο με την Ασία και το αποτέλεσμα είναι μία κοσμοπολίτικη γευστική πρόταση με λαχταριστά και άκρως φωτογενή πιάτα.

20240703_141713.jpg

Εδώ απολαμβάνεις το μπάνιο σου (το venue βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία) στα κρυστάλλινα δροσερά νερά και μετά γεύεσαι ένα από τα καλύτερα ceviche λαβράκι ever, τα tacos σου με ταρτάρ ολόφρεσκου τόνου, την εξαιρετική κινόα με τις γαρίδες, αλλά και premium κοπές, κορυφαία κρασιά και καλοφτιαγμένα cocktails με τα πόδια σου κυριολεκτικά θαμμένα στην άμμο και τη σκιά των μεγάλων δέντρων να σε αγκαλιάζει.

OneOnly_Kea_Island_P2_Bond_Beach_Club_Details_3721_MASTER.jpg

Εάν μπορούσαμε να ορίσουμε την barefoot πολυτέλεια σήμερα, το Bond Beach Club θα ήταν ο απόλυτος ορισμός. Φυσικά και στα decks οι DJs (residents και guests) κάνουν τα μαγικά τους ολοκληρώνοντας το παζλ των χαλαρών και απολαυστικών καλοκαιρινών αναμνήσεων.

20240703_202753.jpg

Πιο πάνω σου μίλησα και για τοπικά προϊόντα και επειδή το κρίνω εξαιρετικά σημαντικό θα αλλάξω τη ροή μου και θα σε πάω απευθείας στο βραδινό. Ο ικανότατος και με πολλά χιλιόμετρα στην πλάτη του executive chef του One&Only Kéa Island, ο Δημήτρης Κατσάνος, του οποίου τα πιάτα δοκιμάσαμε σε μορφή early dinner στο εστιατόριο Atria με την αμφιθεατρική θέα, επιμένει σχεδόν εμμονικά στην τοπική πρώτη ύλη και το αποδεικνύει.

20240703_200052.jpg

Κυριάκος Μητσόπουλος, Δημήτρης Κατσάνος, Γιώργος Μπάχτης

«Οι επισκέπτες μας είναι πολυταξιδεμένοι άνθρωποι από κάθε μέρος του κόσμου», μου λέει ο executive chef του One&Only Kéa Island Δημήτρης Κατσάνος, «δεν θέλουν μία από τα ίδια, θέλουν να γευτούν τον τόπο μας, κι εμείς τους προσφέρουμε ακριβώς αυτό. Προσπαθούμε να επιλέγουμε τοπικά σχεδόν στο 100% και να αποδίδουμε παραδοσιακές και αγαπημένες συνταγές, φυσικά μέσα από το δικό μας δημιουργικό πρίσμα».

20240703_185929.jpg

Το απίστευτα νόστιμο και συνάμα τόσο φινετσάτο beef carpaccio έρχεται με παγωτό μουστάρδας, δεντρολίβανο και μέλι από το νησί, το ψητό χταπόδι από τα τριγύρω νερά συνοδεύεται από μία «τζιώτικη» romesco και από οξύμελο, ενώ το ψάρι ημέρας γίνεται ένα δυνατό μπουρδέτο. Εξαιρετικά τα πράγματα στο καρνιβορικό τερέν με τα ντόπια κρέατα να αργοψήνονται στην εντέλεια σε ανοικτές και κλειστές φωτιές, κάρβουνα και state-of-the-art φούρνους και να φτάνουν σε εσένα τόσο λαχταριστά που θαρρείς πως αν δεν φας και την τελευταία μπουκιά θα είναι μεγάλη αμαρτία.

20240703_200950.jpg

Θεωρώ πως δεν χρειάζεται καν να πούμε πως τίποτα δεν μπαίνει έτοιμο στις κουζίνες εδώ, και όλα φτιάχνονται εντός, δεν θα περιμέναμε άλλωστε και κάτι λιγότερο. Ειδική μνεία θα ήθελα να κάνω στο εκμέκ του Γιώργου Μπάχτη, γιατί έμενα δεν μου αρέσει το εκμέκ, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, αλλά αυτό το μικρό ποίημα με μαρμελάδα και σορμπέ από φρέσκα κεράσια ίσως να σταθεί ικανό να αλλάξω άποψη για το συγκεκριμένο γλυκό.

20240703_160454.jpg

Last but not least, το spa, το οποίο όπως ίσως ανέφερα και πιο πάνω είναι το μεγαλύτερο του One&Only παγκοσμίως και σίγουρα το πιο όμορφο θα πω εγώ, κι ας μην έχω δει όλα τα άλλα.

20240703_165424.jpg

Ανοικτό, όπως και τα εστιατόρια, και σε εξωτερικούς επισκέπτες, το συγκεκριμένο facility συνεργάζεται με την εξαιρετική Subtle Energies με θεραπείες και πρωτόκολλα που σχεδιάστηκαν ειδικά για εδώ. Να πούμε πως οι signature θεραπείες εμπνέονται από την ελληνική μυθολογία και συνδυάζουν τα βότανα της Κέας με τη σοφία της Αγιουρβέδα και τις σύγχρονες τεχνικές.

OneandOnly-Kea-Island_Spa_Indoor-Outdoor_Pool.jpg

Αυτό όμως που θα σου κλέψει την καρδιά είναι η θέα και η πλήρης αξιοποίηση του υγρού στοιχείου. Μία τεράστια πισίνα που ξεκινά από τον εσωτερικό χώρο και καταλήγει στον εξωτερικό με πανοραμική θέα στη θάλασσα, ένα yoga room που βλέπει αφ’ υψηλού το Αιγαίο, μέχρι και spinning corner πάλι με τα μάτια στραμμένα στο απέραντο γαλάζιο.

OneOnly_Kea_Island_P2_OneOnly_Kea_Island_P2_FB_Kosmos_Bar_Balcony_Sunset_0964_MASTER.jpg

Κάθε λεπτομέρεια του spa είναι προσεγμένη στην εντέλεια, και προσωπικά, όταν επιστρέψω σύντομα, σκοπεύω να εγκατασταθώ σε αυτήν την πισίνα και να μην ξαναβγώ…ίσως και ποτέ, αλλά ίσως και να βγω μετά το ηλιοβασίλεμα για να απολαύσω ένα πολύχρωμο cocktail στο Kosmos bar με την απίστευτη 360 θέα…ποιος να ξέρει;

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.