Χρυσή άμμος, φυσικά υλικά και διάσημες υπογραφές σε μία ολοκαίνουρια άφιξη στην Πάρο

Νέλλη Καλαμαρά
Χρυσή άμμος, φυσικά υλικά και διάσημες υπογραφές σε μία ολοκαίνουρια άφιξη στην Πάρο

Το Crios Beach Bar & Restaurant άνοιξε τις πόρτες του μέσα στο καλοκαίρι σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Πάρου, αναβαθμίζοντας τις luxury beach concept επιλογές μας στο νησί.

Μόλις έχω γυρίσει από άδεια και δεν σου κρύβω πως το μυαλό μου ακόμη ταξιδεύει στις διακοπές, που όσες και να είναι τελικά ποτέ δεν σου φτάνουν. Φέτος πέρασα το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών μου στο πιο αγαπημένο μου νησί, την Αντίπαρο, όπου πολλά και όμορφα έχουν συμβεί σε γαστρονομικό επίπεδο και θα τα δούμε εν καιρώ. Όμως η πιο hot άφιξη της χρονιάς για την Πάρο, με έκανε να αφήσω για λίγο το μικρό νησί μου και να περάσω απέναντι, στο μεγάλο και κοσμοπολίτικο αδελφάκι του. Η Πάρος φέτος υποδέχθηκε μία πολύ εντυπωσιακή νέα άφιξη, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, η οποία ήδη συζητιέται για όλους τους σωστούς λόγους, ενώ του χρόνου αναμένεται να συζητηθεί ακόμη περισσότερο και θα σου εξηγήσω αμέσως γιατί.

Εμπειρία υψηλής γαστρονομίας με τοπικό πρόσημο και μοναδική θέα στη Ζάκυνθο

DJI_0060-copy-2.jpg

Λοιπόν ο λόγος για το Crios Beach Bar & Restaurant, που όπως είπαμε άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι πάνω σε μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, τον Κριό, όπως καταλαβαίνεις εύκολα και από το όνομα. Αυτή είναι όμως μόνο η αρχή, καθώς ακριβώς πίσω από το άκρως εντυπωσιακό αυτό beach concept ετοιμάζεται πυρετωδώς ένα νέο luxury resort, που αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις. Το πιο πιθανό είναι να είναι έτοιμο το ερχόμενο καλοκαίρι, οπότε τότε θα έχουμε και πολλά ακόμη και πιο συγκεκριμένα να πούμε και να δούμε. Αλλά ας επιστρέψουμε σε αυτά που είδαμε φέτος και πολύ μας άρεσαν!

Ο Ρενάτο Μεκόλι επιστρέφει στα ελληνικά γαστρονομικά δρώμενα με ένα νέο project στην Αντίπαρο

20240814_131437.jpg

Λοιπόν το Crios δικαίως συγκαταλέγεται στις πιο hot αφίξεις του φετινού καλοκαιριού, καθώς καταρχάς είναι πολύ όμορφο. Μία κατασκευή εστιασμένη στα φυσικά υλικά, όπως η ακατέργαστη πέτρα και το ξύλο σε οργανικές φόρμες, θα σε κερδίσει από το πρώτο λεπτό τόσο με την εμφάνιση όσο και με τις υπηρεσίες του, που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Τα τεράστια ξύλινα sunbeds πάνω στη χρυσή άμμο και μπροστά στα κρυστάλλινα διάφανα νερά του Κριού είναι εξοπλισμένες με το δικό τους «ψυγείο» γεμάτο πάγο, γεγονός που λύνει το αέναο πρόβλημα του νερού και των ποτών που ζεσταίνονται μετά από λίγο κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.

20240814_153849.jpg

Εκεί στην ξαπλώστρα σου μπορείς να ξεκινήσεις να δοκιμάζεις τόσο την πολύ δυνατή cocktail list όσο και το μενού παραλίας, με επιλεγμένες comfort νοστιμιές. Το εικονιζόμενο είναι η εκδοχή του Crios για το Porn Star που θα το απολαύσεις με τα ποδαράκια σου μέσα στα κρυστάλλινα νερά και θα πεις «αχ καλοκαίρι» ξανά και ξανά!

CriosLOUNGE1.jpg

Τα φυσικά υλικά δίνουν τον τόνο λοιπόν, όπως και η αρτιότητα του design, που συνδυάζει την beach luxury κομψότητα με design αντικείμενα και custom made έπιπλα, σχεδιασμένα έτσι ώστε να εξασφαλίζουν την άνεση και την comfort διάθεση που θέλεις από ένα beach bar restaurant με το υψηλό επίπεδο που απαιτούν οι σύγχρονοι world travellers. Τα σκαμπό γύρω από την υπερμεγέθη μπάρα ας πούμε είναι μικρά κομψοτεχνήματα, ενώ στη lounge area οι καναπέδες και οι πολυθρόνες θα σε κάνουν να μη θες να σηκωθείς ποτέ από εκεί.

20240814_180915.jpg

Σπύρος Δήμητσας

Ο χώρος λοιπόν έχει φυσικά τις εγκαταστάσεις της παραλίας, που δίνουν τη θέση τους στο bar area, σε ένα κομψό lounge area, όπου πρωταγωνιστεί το sushi και τα cocktails, και φυσικά στο εστιατόριο με την τεράστια ανοικτή κουζίνα, το αδιαμφισβήτητο «βασίλειο» του πολλάκις βραβευμένου σεφ Ιπποκράτη Αναγνωστέλη (είχαμε μιλήσει εκτενώς για την αληθινή και βαθιά νόστιμη κουζίνα του στην περσινή επίσκεψή μας στη Μύκονο) με συνοδοιπόρο του τον εξαιρετικά ταλαντούχο και προσηνή head chef του, τον Σπύρο Δήμητσα.

20240814_195116.jpg

Δημήτρης Χρονόπουλος

Στα γλυκά το λόγο έχει ένας εκ των κορυφαίων pastry chef της χώρας μας, και προσωπικός ο αγαπημένος μου ζαχαροπλάστης, ο Δημήτρης Χρονόπουλος. Τα τέσσερα γλυκά που έχει δημιουργήσει για το μενού του Crios είναι το ένα καλύτερο από το άλλο, και -αν θες τη γνώμη μου- δεν πρέπει να χάσεις κανένα!

Crios2(c)visual-storyteller.com-56-copy.jpg

Το μενού του Crios λοιπόν γενικά κινείται στη Μεσόγειο με την πραγματικά κορυφαία πρώτη ύλη να μπαίνει στην τεράστια ορθάνοιχτη κουζίνα και να μεταμορφώνεται σε πιάτα άρτια τεχνικά και πανέμορφα οπτικά, αλλά κυρίως άκρως λαχταριστά στη γεύση, όπως θα θέλαμε να τα απολαμβάνουμε σε ένα προσεγμένο beach restaurant. Καλοκαιρινά, γευστικά, αληθινά και προσεγμένα στη λεπτομέρεια.

20240814_132040.jpg

Προσωπικά με εντυπωσίασε και το δωμάτιο-ψαριέρα και το δωμάτιο-κάβα, όπου συναντήσαμε πολλές και ιδιαίτερες ετικέτες, μεταξύ των οποίων και μία ετικέτα Miraval Crios που δημιουργήθηκε ειδικά για εδώ. Στο μεγάλο τραπέζι του «κελαριού» με τους συντηρητές κρασιών οργανώνονται φυσικά και personalised wine tastings και pairings με τη βοήθεια των πεπειραμένων sommelier.

20240814_181629.jpg

Εμείς φυσικά και δοκιμάσαμε, κατά την προσφιλή μας συνήθεια, το μισό μενού, όπου εννοείται πως υπάρχει και ξεχωριστό sushi section, το οποίο όμως αφήσαμε για επόμενη φορά. Η κουζίνα αποφεύγει έξυπνα τον σκόπελο των υπερβολών και κινείται σε sophisticated comfort τόνους, αφήνοντας την πρώτη ύλη να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πολλά και τα πιάτα ημέρας, που εξαρτώνται από την ψαριά των αποκλειστικά συνεργαζόμενων καϊκιών, τα οποία και τιμήσαμε δεόντως. Πιάτο ημέρας λοιπόν και το εικονιζόμενο, ένα μαγικό κυριολεκτικά τόσο σε ισορροπίες όσο και νοστιμιά ταρτάρ καραβίδας με leche de tigre, chilli, κόλιανδρο, εσπεριδοειδή, αλλά και πικλαρισμένα τα αυγά της καραβίδας, καθώς και λίγο χαβιάρι, που έδινε την τελική θαλασσινή πινελιά σε ένα από τα καλύτερα ταρτάρ που δοκίμασα φέτος.

20240814_183723.jpg

Εξαιρετικός και ο τόνος ημέρας, σερβιρισμένος με μανιτάρια shimeji και baby σπανάκι, σπαράγγια σωτέ και λίγη καλοκαιρινή φρέσκια τρούφα. Η μαρινάδα βασισμένη σε μαύρο ξίδι κρατά τις σωστές ισορροπίες σε ένα πιάτο που συνδυάζει άρτια γη και θάλασσα, ενώ δεν σκεπάζει τη γεύση του ολόφρεσκου τόνου.

20240814_185145.jpg

Επίσης λάτρεψα τη σφυρίδα ταρτάρ με αχινό που ήρθε λάμποντας δια της φρεσκάδας της και αρτυμένη μόνο με λάδι και λεμόνι. Μαζί με το χειροποίητο ψωμί και την ευωδιαστή σαλάτα με τοματίνια και τοπικό τυρί, αρκούσε για να νιώσεις πως έχεις το καλοκαίρι στο τραπέζι σου.

20240814_190004.jpg

Στα ζεστά το βασιλικό καβούρι ψημένο στην εντέλεια με λαδολέμονο και φρέσκια ρίγανη ήταν ένα όνειρο θερινής νυκτός (ημέρας εν προκειμένω).

20240814_191944.jpg

Και δεν πρέπει κανείς να χάσει (αν το βρει γιατί δεν υπάρχει ως φυσικό καθημερινά) τα χειροποίητα ζυμαρικά με φούσκα, αχινό, σκόρδο, τομάτα και αυγοτάραχο. Σαν να γεύεσαι τη θάλασσα σε κάθε μπουκιά. Τη συγκεκριμένη ημέρα είχαν ψαρέψει ένα μαγιάτικο στο μικρό νησάκι Δεσποτικό και το είχαν κάνει αυγολέμονο με χόρτα εποχής και πραγματικά ήταν εξαιρετικό, ενώ το συγκεκριμένο πιάτο προετοιμάζεται ανάλογα πάντα με την ψαριά της ημέρας, οπότε μπορείς να ρωτήσεις με ποιο ψάρι είναι το "φρικασέ" σήμερα;

20240814_195234.jpg

Στο Crios Beach Bar & Restaurant φυσικά το γεύμα ή το δείπνο σου θα κλείσει με τον πιο γλυκό τρόπο, αφού όπως είπαμε τα γλυκά επιμελείται ο κορυφαίος Δημήτρης Χρονόπουλος. Το εικονιζόμενο Choco Praline Parfait, που κανονικά προορίζεται για δύο άτομα, είναι ένα θεϊκό semifreddo όπου πραλίνα, μπισκότο, toffee, σοκολάτα γάλακτος και καραμελωμένοι ξηροί καρποί μπλέκονται σε έναν κολασμένο χορό γεύσης και υφών, που δεν θα σταματήσεις να τρως μέχρι την τελευταία μπουκιά.

20240814_195253.jpg

Εγώ που ως γνωστόν είμαι chocoholic προχωρημένου σταδίου θα βάλω το παραπάνω στην ίδια θέση με την Crème Brulee φιστίκι αν το πιστεύεις, η οποία εκτός από την τέλεια υφή της και το ιδανικό καραμέλωμα στην επιφάνεια, κρύβει μέσα της και ζουμερά κεράσια compote αλλά συνοδεύεται και από ένα υπέροχο παγωτό λεμόνι, με όλες τις γεύσεις μαζί να δημιουργούν ένα μοναδικό γλυκό. Το παζλ των γλυκών συμπληρώνει μία άερινη καλοκαιρινή μαρέγκα και ένα κολασμένο κράμα banoffee με profiterole, εξασφαλίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις το δικό σου αγαπημένο γλυκό.

CriosStores(c)visual-storyteller.com-31.jpg

Να μην ξεχάσουμε να σημειώσουμε πως εδώ θα βρεις και δύο μπουτίκ με ρούχα και αξεσουάρ από Έλληνες και ξένους designers, οι οποίες βάζουν τη δική τους πινελιά στην lifestyle διάσταση του χώρου. Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε κατόπιν όλων των παραπάνω, είναι πως περιμένουμε με αγωνία να δούμε το resort που ετοιμάζεται, που αν κρίνουμε από το beach restaurant προφανώς πολύ θα μας αρέσει!

Info: Παραλία Κριός, Πάρος, 2284 300 836, 6989 000 555

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.