Ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο μας συστήνει στην ουσία του luxury slow living στην Κύθνο

Νέλλη Καλαμαρά
Ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο μας συστήνει στην ουσία του luxury slow living στην Κύθνο

Το Yfēs άνοιξε τις πόρτες του αυτό το καλοκαίρι σε μία off-the-beaten-track τοποθεσία της Κύθνου και συνδυάζει design, εμπειρίες και προσωποποιημένη φιλοξενία στην πιο αυθεντική κυκλαδίτικη μορφή τους.

Πρέπει να σου πω πως ποτέ πριν από αυτό το ταξίδι δεν είχα ξαναπάει στην Κύθνο. Γεγονός περίεργο ομολογουμένως, αφενός γιατί λατρεύω τις Κυκλάδες και η συγκεκριμένη απέχει κάτι λιγότερο από 2 ώρες από το Λαύριο, αφετέρου γιατί κάπως πάντα το είχα στο πρόγραμμα. Όμως κάπως τελικά ποτέ δεν τύχαινε. Τώρα όμως που πήγα, σίγουρα θα ξαναπάω, και μάλιστα σίγουρα θα ξαναμείνω στο ολοκαίνουριο Yfēs, που σε κερδίζει για όλους τους σωστούς λόγους από το πρώτο λεπτό. Και εξηγούμαι.

Εμπειρία υψηλής γαστρονομίας με τοπικό πρόσημο και μοναδική θέα στη Ζάκυνθο

20240830_124045.jpg

Η αλήθεια είναι πως η Κύθνος είναι ένας προορισμός που αρχίσαμε να ακούμε περισσότερο από την πανδημία και μετά. Κοντινός, μεγάλος, όμορφος, απλωμένος, αποτέλεσε το ιδανικό “new thing”, όταν όλοι ψάχναμε αυτά τα χαρακτηριστικά για τις διακοπές μας το συγκεκριμένο εκείνο "δύσκολο" διάστημα. Φυσικά υπήρχαν και οι fans, που χρόνια τώρα τιμούσαν τις ομορφιές του νησιού, και ίσως ήθελαν να το κρατάνε και λίγο κρυφό. Πλέον όμως ένα μικρό hidden hospitality gem, χτισμένο κατά μήκος μίας απόκρημνης πλαγιάς ακριβώς πάνω από τη θάλασσα και με πανοραμική θέα στο απέραντο γαλάζιο, αποτελεί το ιδανικό επιχείρημα και την καλύτερη αφορμή για να ανακαλύψεις τα πολλά πρόσωπα της Κύθνου, με ορμητήριο ένα μέρος που ορίζει εκ νέου το concept του luxury slow living.

Χρυσή άμμος, φυσικά υλικά και διάσημες υπογραφές σε μία ολοκαίνουρια άφιξη στην Πάρο

20240830_142533.jpg

Το Yfēs βρίσκεται δίπλα στην παραλία Φλαμπούρια και πάνω από έναν μικρό προστατευμένο κολπίσκο, που δεν χορταίνεις να χαζεύεις από ψηλά, με το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης να στέκεται στο ύψωμα και να το «επιβλέπει». Κυκλάδες στην πιο αυθεντική εκδοχή τους. Το ίδιο όμως ισχύει και «εντός των τειχών». Με το design στο επίκεντρο και τα αληθινά υλικά να πρωταγωνιστούν, το Yfēs παίρνει την κυκλαδίτικη απλότητα και την μεταμορφώνει σε εκλεπτυσμένο μινιμαλισμό. Χωρίς να το φωνάζει, χωρίς να προσπαθεί καν.

20240830_125241.jpg

Στα 10 μόλις δωμάτια αυτού του mini resort, που στεφανώνεται από μία μαγική θέα και μία ακόμη πιο μαγική ησυχία, θα ζήσεις την πιο προσωποποιημένη εκδοχή του slow living με μικρές -και απαραίτητες- πινελιές πολυτέλειας να αναβαθμίζουν τη συνολική εμπειρία.

20240830_125016.jpg

Γενναιόδωρα τετραγωνικά και μεγάλοι εξωτερικοί χώροι, πέτρα, ξύλο, πηλός, βαμβάκι, λινό, ακατέργαστα, αληθινά υλικά και κυκλαδίτικες γεωμετρικές φόρμες. Εδώ θα κάτσεις στις custom-made πολυθρόνες του μπαλκονιού σου, ίσως και μέσα στο ευρύχωρο ιδιωτικό σου jacuzzi, θα απολαύσεις τον καφέ σου στις πιο όμορφες κεραμικές κούπες (φτιαγμένες αποκλειστικά για το resort, με καθεμία να είναι ελάχιστα διαφορετική από την άλλη, όπως συμβαίνει με όλα τα χειροποίητα πράγματα) και θα ατενίζεις την καταγάλανη θάλασσα για ώρες. Ίσως να ακούσεις και το γκάρισμα ενός γαϊδάρου ή το βέλασμα ενός προβάτου να διακόπτει τον παφλασμό της θάλασσας.

20240830_125208.jpg

Θα κοιμηθείς και θα ξυπνήσεις με φόντο τη θάλασσα και μουσική τον ήχο της. Θα λατρέψεις τις design λεπτομέρειες, που βάζουν τη διακριτική πινελιά τους, χωρίς κομπασμούς. Θα αγαπήσεις την εργονομία, που θα συναντήσεις στις μικρές λεπτομέρειες, όπως το built-in πάσο για τη βαλίτσα σου ή τα άφθονα και σωστά τοποθετημένα κρεμαστράκια για τις αφράτες βαμβακερές πετσέτες σου ή τα πικέ σε σωστά μεγέθη ρομπάκια που θα βρεις στην ντουλάπα σου. Η προσοχή στη λεπτομέρεια και τις «υφές» είναι αληθινά σχεδόν ψυχαναγκαστική εδώ, με τα αληθινά υλικά να πρωταγωνιστούν παντού, στις πετσέτες θαλάσσης, στα ριχτάρια πισίνας, στα πουφ, μέχρι και στα μπουκάλια για το νερό, που είναι φυσικά γυάλινα.

https://www.instagram.com/p/C_S8gtXoxQb/

Χτισμένα αμφιθεατρικά, τα 10 μόλις δωμάτια στεφανώνουν καθ’ ύψος μία τεράστια infinity pool, που ειλικρινά θαρρείς πως χύνεται στη θάλασσα. Δίπλα το εστιατόριο Keramos, με τα υπέροχα κεραμικά του σκεύη, λειτουργεί από νωρίς για πρωινό με τοπικές πρώτες ύλες μέχρι αργά για ένα προσεγμένο ελληνικό-μεσογειακό δείπνο.

20240830_165912.jpg

Προσωπικά λάτρεψα τα cocktails, εκεί το απογευματάκι, ξαπλωμένη στα τεράστια πουφ και αγναντεύοντας τον ουρανό και τη θάλασσα να αγκαλιάζουν το άγρια αυθεντικό κυκλαδίτικο τοπίο. Κάτι που κερδίζει άμεσα στα σημεία, είναι ο καλός συντονισμός και η εξυπηρετικότητα του σέρβις, στοιχείο που δύσκολα συναντάς σε τόσο νέα ξενοδοχειακά projects.

20240831_125456.jpg

Αν τώρα δεν είσαι pool type, που εδώ θα γίνεις και από αυτό σίγουρα, μπορείς να ακολουθήσεις το «κρυφό» μονοπάτι και να φτάσεις στο Kryfo, ένα μικρό μόλο πάνω σε τυρκουάζ νερά, από όπου βουτάς και ξαναβουτάς στη δροσερή αγκαλιά της πεντακάθαρης θάλασσας και χαλαρώνεις στις custom ξαπλώστρες κάτω από τη σκιά του βράχου. Αν πάλι θέλεις οπωσδήποτε άμμο στα πόδια σου, δύο πανέμορφοι κόλποι βρίσκονται μόλις μία ανάσα μακριά. Εμείς πήγαμε με τα πόδια σε λιγότερο από 10λεπτο.

YFES.jpg

Στο Yfēs θα απολαύσεις την ουσία του ελληνικού καλοκαιριού στις Κυκλάδες, εκεί όπου ο χρόνος κυλά διαφορετικά, ενώ ταυτόχρονα οι άνθρωποι του ξενοδοχείου θα σε κατευθύνουν να εξερευνήσεις ολόκληρο το νησί, με insider info και πολύτιμα tips. Αν και προσωπικά δύσκολα θα άφηνα αυτό το σκηνικό και αυτήν την ησυχία, παρόλα αυτά οι ομορφιές της Κύθνου θα σε παρασύρουν να τις ανακαλύψεις.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.