Design, ήσυχη πολυτέλεια, zen vibes και γεύσεις με διάσημη υπογραφή σε ένα ξενοδοχείο στη Σίφνο

Νέλλη Καλαμαρά
Design, ήσυχη πολυτέλεια, zen vibes και γεύσεις με διάσημη υπογραφή σε ένα ξενοδοχείο στη Σίφνο

Με την υπογραφή της K-Studio στο design, με την επιμέλεια του Αθηναγόρα Κωστάκου στις γεύσεις και με το slow living να πρωταγωνιστεί, το Nos Hotels & Villas συζητιέται για όλους τους σωστούς λόγους.

Αν μετράω ορθώς, αυτό ήταν το τρίτο καλοκαίρι του Nos Hotels & Villas, του ξενοδοχείου που ήρθε πριν μόλις 2 χρόνια για να αποτελέσει το πρώτο ουσιαστικά premium hospitality project στην πανέμορφη Σίφνο και να ενισχύσει την αναβάθμιση των επιλογών διαμονής στο νησί, βοηθώντας στο να εισαχθεί πιο ενεργά στο χάρτη ως destination ενός διεθνούς άκρως εκλεκτικού κοινού. Η αλήθεια είναι πως από την πρώτη χρονιά που άνοιξε τις πόρτες του κέρδισε στα σημεία για όλους τους σωστούς λόγους, ενώ έβαλε τη σφραγίδα του σε έναν ήδη sophisticated προορισμό.

Ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο μας συστήνει στην ουσία του luxury slow living στην Κύθνο

KAPL9518.jpg

Το Nos Hotels & Villas, με το μότο του το “Stay At Nos”, σε προσκαλεί να γίνεις κοινωνός του slow living concept του από την πρώτη στιγμή που θα το αντικρύσεις και θα διασχίσεις τα καλντερίμια του ανάμεσα σε πετρόχτιστα μικρά κτήρια. Με μόλις 18 δωμάτια άλλωστε, η quiet luxury φιλοσοφία του υπηρετείται στην πιο άρτια διάστασή της. Μπορείς να κάτσεις για ώρες μπροστά στην εντυπωσιακή infinity πισίνα του και να ατενίζεις τα στάχυα να λικνίζονται στο ρυθμό του κυκλαδίτικου αέρα.

Ιστορίες υψηλής αισθητικής αρτιότητας και ουσιαστικά πολυτελούς φιλοξενίας από την Τήνο

20240905_120315.jpg

Μόλις φτάσεις θα σε υποδεχθούν με σπιτική λεμονάδα και το “filema”, τη signature ταραμοσαλάτα του Αθηναγόρα Κωστάκου, που θα απολαύσεις με ένα κουταλάκι με χαραγμένο πάνω το αρχικό του ονόματός σου. Ο όρος personalisation περνάει σε άλλο επίπεδο στο συγκεκριμένο welcoming θα έλεγα.

20240905_114628.jpg

Το design και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ανήκουν στο πολυβραβευμένο K-Studio και η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν έχει γίνει τυχαία. Από τον αέρινο χώρο του εστιατορίου στεφανωμένο από τη θέα της θάλασσας που σου δίνει μία αίσθηση αέναου καλοκαιριού μέχρι το spa που «κρέμεται» πάνω από το απέραντο γαλάζιο και ένα από τα πιο όμορφα open air γυμναστήρια που έχεις δει, εδώ όλα μιλάνε για ένα soothing luxury lifestyle.

20240906_132802.jpg

Κατά τη διαμονή μου άλλαξα δύο δωμάτια και έτσι μπόρεσα να έχω εικόνα διαφορετικών τύπων, πράγμα που βρίσκω εξαιρετικά βοηθητικό για να σχηματίσεις σαφή και περιεκτική άποψη. Τα δωμάτια που βρίσκονται σε ύψος προσφέρουν εξαιρετική και απρόσκοπτη θέα στο περιβάλλον κυκλαδίτικο τοπίο και τη θάλασσα, ενώ εκείνα που βρίσκονται στο ισόγειο σου προσφέρουν μεγαλύτερη επαφή με την ίδια την ψυχή του ξενοδοχείου και το vibe του.

20240906_133114.jpg

Ιδιαίτερα γενναιόδωρα σε τετραγωνικά και με την ηρεμία και την sophisticated απλότητα στο επίκεντρο της εμπειρίας, τα δωμάτια είναι γεμάτα πινελιές που σε κερδίζουν με το «καλημέρα». Προσεκτικά μελετημένος φωτισμός που αλλάζει εύκολα και απλά, χωρίς να χρειαστεί να έχεις τελειώσει το Πολυτεχνείο για να προσαρμόσεις την ατμόσφαιρα που θέλεις στο χώρο, ατμοσφαιρικές αψίδες και διάδρομοι, αυθεντικά έργα τέχνης, bathroom amenities που ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες, προσφέροντας μεταξύ άλλων μάσκα νυκτός και ωτοασπίδες, επώνυμα καλλυντικά είναι μερικές μόνο από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

20240906_132727.jpg

Μία πάνινη tote bag και πετσέτες παραλίας περιμένουν τους επισκέπτες σε κάθε δωμάτιο -και σε αυτά με τις plunge pools και σε αυτά που δεν έχουν- όχι μόνο για να τις χρησιμοποιήσεις στην μεγάλη πισίνα, όπως θεωρείς αρχικά, αλλά και για να τις πάρεις μαζί σου στις τρεις εξαιρετικά κοντινές παραλίες, στις οποίες φτάνεις εύκολα με τα πόδια. Αυτή η σκέψη κάπως με έκανε να χαμογελάσω, αφού έτσι η αίσθηση του «φροντίζειν» δεν περιορίζεται μόνο εντός, αλλά επεκτείνεται και εκτός των τειχών του resort.

20240906_133831.jpg

Και οι 18 σουίτες, καθεμία με τον δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα αλλά όλες με κοινό γνώμονα την ηρεμία, τη ζεστασιά της εμπειρίας και την ήσυχη πολυτέλεια πάντα, «ανοίγονται» σε αντίστοιχους εξωτερικούς χώρους με μεγάλες βεράντες και αυλές, διακοσμημένες και σχεδιασμένες έτσι, ώστε να νιώθεις μία αίσθηση συνέχειας στο χώρο. Είτε χαλαρώνεις στην ιδιωτική σου plunge pool, είτε ατενίζεις τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος από την μεγάλη βεράντα σου, είτε απολαμβάνεις το -άκρως καλοφτιαγμένο- cocktail σου στη μεγάλη κεντρική infinity pool, η αίσθηση που έχεις είναι η ίδια, πως εδώ ο χρόνος κυλά διαφορετικά.

DJI_0627-copy.jpg

Στο κομμάτι της γεύσης τώρα, ενορχηστρωτής ο Αθηναγόρας Κωστάκος, το όνομα και η κουζίνα του οποίου πραγματικά δεν χρειάζονται συστάσεις, αφού έχουν ξεπεράσει από καιρό τα ελληνικά σύνορα και έχουν κάνει τα ελληνικά κεφτεδάκια talk of the town στο Λονδίνο, μεταξύ πολλών άλλων. Εδώ λοιπόν ο διάσημος σεφ έχει σχεδιάσει μία κουζίνα που τιμά το τοπικό στοιχείο και το κάνει απόλυτο πρωταγωνιστή. Από το πρωινό (συνδυασμός buffet και a la carte) μέχρι το χαλαρό lunch menu και το σαφώς πιο elevated dinner menu, ο Αθηναγόρας μένει πιστός στις αρχές του τοπικού χρώματος σε κεντρικό ρόλο.

20240905_205444.jpg

Από το βραδινό μενού, που σερβίρεται στο εστιατόριο μπροστά στην κεντρική πισίνα, που κάπως με το που ο ήλιος αρχίζει και βασιλεύει αλλάζει εντελώς, προσωπικά αγάπησα βαθιά τον λευκό ταραμά με τη βελούδινη υφή που συνδυάζεται με καπνιστά αυγά ρέγγας και δένεται με επιμελώς ψιλοκομμένη τομάτα που τόσο του πάει. Την απλώνεις σε προζυμένιο χειροποίητο ψωμάκι και λες «εντάξει, καλοκαίρι στις Κυκλάδες».

20240905_205528.jpg

Επίσης πολύ καλοκαιρινό και φρέσκο πιάτο οι κολοκυθοκεφτέδες του σεφ, που είναι αέρινα τηγανισμένες κροκέτες κολοκυθιού και φέτας με τοπικά μυρωδικά και μία φινετσάτη σως γιαουρτιού. Θεατρικό και άκρως ενδιαφέρον ως διαδικασία το πιάτο της σαλάτας/σπανακόπιτα, που ουσιαστικά περικλείει όλα τα συστατικά μίας μαμαδίστικης σπανακόπιτας -ακόμη και κρόκο αυγού σε τριμμένη βερσιόν- με το τραγανό χειροποίητο φύλλο να σπάει και να σε γεμίζει προσμονή κατά την διαδραστική τελική προετοιμασία του πιάτου μπροστά στο τραπέζι σου.

20240906_214553.jpg

Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και χαρακτηριστικά πιάτα του σεφ, το ολόκληρο χεράκι από αρνί μαγειρεμένο για πάνω από 16 ώρες, που έρχεται εντυπωσιακό και πληθωρικό μόνο με ένα λαδολέμονο και σως από το ζωμό του, θα αποτελέσει το αντικείμενο του πόθου κάθε ορκισμένου meat lover.

20240905_220918.jpg

Στα γλυκά το signature είναι ένα εξαιρετικό half baked cookie χαρουπιού με παγωτό γιαούρτι, που το συστήνω ανεπιφύλακτα, αλλά θα σου πω να μη χάσεις με τίποτα και την εντελώς σπιτική καρυδόπιτα με παγωτό κανέλα, που είναι ένα από τα λίγα γλυκά που έφαγα μέχρι την τελευταία κουταλιά αυτό το καλοκαίρι.

20240905_224159.jpg

Και μία και μιλήσαμε για γλυκά, ειδική μνεία αξίζει στο turndown service που αφήνει τοπικές λιχουδιές στο κρεββάτι σου, διαφορετικές κάθε ημέρα, συνοδευόμενες από πληροφορίες για διάφορα χωριά και αξιοθέατα του νησιού. Εάν μείνεις αρκετές μέρες, μπορείς να συλλέξεις έναν πλήρη οδηγή της Σίφνου θαρρώ!

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.