Δύο food & wine φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στα νησιά
Βάζουμε πλώρη για Ρόδο και Σαντορίνη το επόμενο Σαββατοκύριακο για δύο events όπου τοπικά προϊόντα και τοπικά κρασιά έχουν τον πρώτο λόγο.
Μπορεί το καλοκαίρι να αποχωρεί σιγά σιγά, όμως τα πιο αγαπημένα μας νησιά συνεχίζουν να δίνουν αφορμές για σύντομες εξορμήσεις στους λάτρεις του φαγητού και του ποτού. Η Ρόδος τιμά τα τοπικά προϊόντα της Δωδεκανήσου με την υπογραφή του δημοφιλούς σεφ Ανδρέα Λαγού, ενώ η Σαντορίνη βάζει τα μοναδικά κρασιά της στο επίκεντρο χάρη στη Selene Vedema, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου.
Μία γευστική βόλτα στις Κυκλάδες με αύρα από αστέρια Michelin στην αθηναϊκή Ριβιέρα
Ρόδος
Το επόμενο λοιπόν Σαββατοκύριακο τα τοπικά προϊόντα της Ρόδου και της Δωδεκανήσου μεταμορφώνονται σε μοναδικές γεύσεις από τον σεφ Ανδρέα Λαγό. Στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου το Rodos Park υποδέχεται τον αγαπημένο του ελληνικού κοινού σεφ σε μία συνεργασία με τον Executive Chef του ξενοδοχείου Κωνσταντίνο Βασιλείου. Μαζί έχουν σχεδιάσει δύο ξεχωριστές ημέρες στο εστιατόριο Il Parco με πρωταγωνιστές τα τοπικά προϊόντα της Ρόδου και της Δωδεκανήσου.
Ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο μας συστήνει στην ουσία του luxury slow living στην Κύθνο
Με την αγάπη για τη Ρόδο στο κέντρο της φιλοσοφίας του και με γνώμονα την προσφορά μοναδικών εμπειριών, το Rodos Park προσκαλεί επισκέπτες και Ροδίτες σε δύο ημέρες αφιερωμένες στην τοπική γαστρονομία. Ο Ανδρέας Λαγός μεγάλωσε στο νησί της Σάμου με αγαπημένη ασχολία την καλλιέργεια λαχανικών από μικρή ηλικία. Η αγάπη του για την ελληνική γη και τα προϊόντα της τον ωθούν να ψάχνει διαρκώς δημιουργικούς τρόπους προβολής τους, όπως η δημοφιλής τηλεοπτική εκπομπή ΠΟΠ Μαγειρική που παρουσιάζει.
Ο Executive Chef του Rodos Park Κωνσταντίνος Βασιλείου μεγάλωσε στην Εύβοια. Επηρεασμένος από τη φυσική ομορφιά και την ποικιλία των ελληνικών προϊόντων, ο σεφ επικεντρώνεται στην ανάδειξη τους σε κάθε πιάτο. Μεταξύ των πολυάριθμων διακρίσεων του έχει βραβευτεί με μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής του ΙΚΑ/ 2008, έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς μαγειρικής τέχνης στον κόσμο. Το Rodos Park έχει αφήσει το στίγμα του στη ροδιακή φιλοξενία και φέτος επικεντρώνεται στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση της συνεργασίας του με τοπικούς παραγωγούς στο πλαίσιο της υπόσχεσης πως θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για το νησί.
Σαντορίνη
Μόνο λίγες ημέρες έμειναν για τον πιο πολυαναμενόμενο οινικό θεσμό της χρονιάς, καθώς η Selene Vedema, μαζί με ακόμη περισσότερα events και δρώμενα, επιστρέφει στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου. Μέσα στο επιβλητικό σκηνικό του Selene Restaurant στα Φηρά της Σαντορίνης, αυτή τη χρονιά η Selene Vedema υπόσχεται να τραβήξει πάνω της όλα τα οινόφιλα βλέμματα, καθώς η διήμερη αυτή «γιορτή» είναι γεμάτη με σημαντικούς καλεσμένους και σπάνια κρασιά.
Πάντοτε σε συνεργασία με τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση, η Selene Vedema 2024 επιφυλάσσει μοναδικά events και δρώμενα, αφού εκτός από τα άκρως ενδιαφέροντα masterclasses και τις γευσιγνωσίες, φιλοξενεί διάσημους επίτιμους καλεσμένους και προσφέρει υπέροχες γαστρονομικές εμπειρίες, συνοδευόμενες από μερικές από τις πιο εμβληματικές ετικέτες κρασιών στον κόσμο.
Μία σειρά από ιδιαίτερα κρασιά από τους τοπικούς παραγωγούς της Σαντορίνης, βιωματικά masterclasses από τους διεθνώς αναγνωρισμένους Masters of Wine Γιάννη Καρακάση και Wojciech Bonkowski, ένα απολύτως μοναδικό οινικό δείπνο, που θα ενώσει τις γεύσεις του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι με τα σπάνια κρασιά του κτήματος Gaja, παρουσία του ίδιου του Giovanni Gaja, αλλά και ένα συναρπαστικό Michelin-star, four-hands δείπνο με αριστοτεχνικές μαγειρικές δημιουργίες από τον Έκτορα Μποτρίνι και τον 2άστερο σεφ Γιώργο Παπαζαχαρία, είναι μερικές μόνο από τις εμπειρίες που μας περιμένουν στη Selene Vedema 2024.