Κορυφαία wellness εμπειρία στην πόλη με έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα

Νέλλη Καλαμαρά

Η απόλυτη εμπειρία pampering σε περιμένει στο ολοκαίνουριο Orloff Spa στο Academias Hotel, Autograph Collection με ένα νέο πρωτόκολλο εμπνευσμένο από την Αρχαία Σπάρτη.

Είναι γεγονός πως στην προσπάθειά μας να φροντίσουμε όλους τους άλλους, συχνά ξεχνάμε να φροντίσουμε το πιο σημαντικό: τον εαυτό μας. Γιατί για να είναι καλά και φροντισμένοι όλοι οι γύρω μας, πρέπει πρωτίστως να είμαστε καλά εμείς, σωματικά και πνευματικά. Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο, το νέο Orloff Spa, που άνοιξε πολύ πρόσφατα τις πόρτες του στην καρδιά της πόλης, μέσα στο πανέμορφο Academias Hotel, Autograph Collection, βάζει το ολιστικό wellness στο επίκεντρο της εμπειρίας του επισκέπτη, προσφέροντας κορυφαίες θεραπείες μέσα σε ένα περιβάλλον που προάγει την αυτοφροντίδα, την ηρεμία και τις πιο υγιείς συνήθειες.

Αφορμή για την επίσκεψή μου σε αυτόν τον ολοκαίνουριο χώρο αποτέλεσε ένα νέο πρωτόκολλο, που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα και θα σου εξηγήσω ακριβώς γιατί. Το γαλλικό premium clean beauty brand Cinq Mondes εμπνεύστηκε από την αρχαία Ελλάδα και δημιούργησε ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο που ακούει στο όνομα Sparta Ritual. Αυτή η νέα θεραπεία -που στο Queen.gr είχαμε τη χαρά να είμαστε το πρώτο μέσο που τη δοκίμασε στην Ελλάδα- διαφέρει πολύ από αυτές που ξέρουμε και έχουμε συνηθίσει να βιώνουμε, καθώς δεν προάγει απλώς τη χαλάρωση, αλλά και τη μυοσκελετική υγεία και την σωματική ευεξία. Τι εννοώ;

Η Cinq Mondes, προκειμένου να σχεδιάσει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο, αναζήτησε τη βοήθεια της ορθοπεδικής, της οστεοπαθητικής και της φυσιοθεραπείας, ενώ αξιοποίησε μυστικά καλά κρυμμένα στον χρόνο για την προετοιμασία αλλά και την αποθεραπεία του σώματος των αθλητών και των πολεμιστών στην αρχαία Ελλάδα. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές κατά τη διαδικασία της ίδιας της θεραπείας, η οποία, unlike άλλες αντίστοιχες θεραπείες που έχω δοκιμάσει κατά καιρούς, περιλαμβάνει μεγάλο κομμάτι διατάσεων και ελεγχόμενου stretching όλων των κλειδώσεων του σώματος, μέχρι και των ισχίων.

Πρωταγωνιστές του εν λόγω θεραπευτικού και χαλαρωτικού πρωτοκόλλου είναι τρία plant-based προϊόντα, που η Cinq Mondes δημιούργησε αποκλειστικά για αυτή τη χρήση, με τα δύο από αυτά να μπορούν να εφαρμοστούν μόνο στο περιβάλλον του spa. Πιο συγκεκριμένα, το πολύ ιδιαίτερο Aromatic Oil-in-Gel, που είναι και το βασικό προϊόν της θεραπείας, περιέχει μια τριάδα φυτικών συστατικών, με έμπνευση από την αρχαία ελληνική βοτανική επιστήμη αλλά και τις πιο πρόσφατες φυσικοχημικές μελέτες: το Ben oil (σπόροι moringa), που είναι γεμάτο με ωμέγα-9 και βεχενικό οξύ, το εκχύλισμα μυρτιάς, που περιέχει φλαβονοειδή και βιταμίνη C, και το εκχύλισμα ίριδας, που έχει υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών.

Ενισχυτικά, και μόνο για την ολοκληρωμένη εφαρμογή του πρωτοκόλλου που είναι 80 λεπτά, εκτός από το Aromatic Oil-in-Gel, συμπεριλαμβάνονται δύο ακόμη στάδια. Το Pomegranate Earth, μία πούδρα από σπόρους ροδιού, με ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και φλούδα ροδιού, που χρησιμοποιούνταν κατά τη διάρκεια του μασάζ στην Αρχαία Ελλάδα, και εδώ εφαρμόζεται ως ένα απολαυστικό peeling σε όλη την πλάτη, και η αφαίρεσή του με μία στλεγγίδα από ξύλο ελιάς. Πρόκειται για ένα εργαλείο που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για να αφαιρούν το υπερβολικό λάδι και την άμμο, και είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ξύλο ελιάς, ενώ είναι σχεδιασμένο να αγκαλιάζει το σχήμα του σώματος.

Τα δύο αυτά αποκλειστικά σχεδιασμένα προϊόντα εισάγονται στο πρώτο στάδιο του πρωτοκόλλου, ώστε να βοηθήσουν το δέρμα να απορροφήσει στο μέγιστο βαθμό τις ευεργετικές ιδιότητες του εξειδικευμένου θεραπευτικού μασάζ με Aromatic Oil-in-Gel που θα ακολουθήσει σε όλο το σώμα. Συνολικά η θεραπεία στοχεύει τόσο στην απελευθέρωση από την ένταση της ημέρας, για αυτό και προσωπικά πιστεύω πως είναι το ιδανικό «δώρο» στον εαυτό μας μία Παρασκευή απόγευμα μετά το γραφείο, αλλά και στην προαγωγή της μυοσκελετικής και σωματικής μας υγείας, καθώς βελτιώνει την ελαστικότητα των αρθρώσεων και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που σημαίνει και καλύτερη οξυγόνωση των μυών, μεταξύ άλλων.

Το Sparta Ritual ξεκινά με το τελετουργικό καλωσορίσματος της Cinq Mondes και ακολουθεί ένα μασάζ με πετσέτα: αυτή η αρχική επαφή ανακουφίζει από την ένταση και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Η θεραπεία συνεχίζεται με το στάδιο του peeling με τους σπόρους ροδιού που είπαμε παραπάνω, για το long version ritual, και φυσικά μετά ακολουθεί μασάζ σε όλο το σώμα με το Aromatic Oil-in-gel. Η θερμαντική του δράση βοηθά ενεργά στη χαλάρωση και την ανακούφιση των μυών.

Με έμπνευση από τη φυσιοθεραπεία και την οστεοπαθητική, οι τεχνικές περιλαμβάνουν κινήσεις ακριβείας που συνδυάζουν απαλές μαλάξεις με στοχευμένες πιέσεις και διατάσεις που ανακουφίζουν πολλαπλά σημεία του σώματος. Μία διαφραγματική αναπνοή βοηθά στην ανακούφιση από το στρες καθώς, εμπνευσμένη από τα τελετουργικά της Αρχαίας Ελλάδας, η θεραπεία ολοκληρώνεται με μασάζ στο κεφάλι/αυχένα, το πρόσωπο και τους ώμους, σύμφωνα με τα γραπτά του Ιπποκράτη, το λεγόμενο «φάρμακο για όλες τις θλίψεις».

Προσωπικά, και από τη μεγάλη ομολογουμένως εμπειρία μου στο θεραπευτικό κομμάτι των spa, θέλω να τονίσω πως όσο καλό και να είναι ένα πρωτόκολλο, το πιο βασικό είναι το χέρι του θεραπευτή, καθώς αυτός είναι σε θέση να απογειώσει πραγματικά τη συνολική εμπειρία. Καθώς η Orloff Spa επιμένει σχεδόν εμμονικά στο κομμάτι της προσεκτικής επιλογής και της άρτιας εκπαίδευσης των θεραπευτών της, το αποτέλεσμα στο σώμα και την ψυχολογία είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Στο Orloff Spa at Pnoes – Academias Hotel, Autograph Collection, που ήταν εκεί που δοκίμασα εγώ τη θεραπεία, η θεραπεύτριά μου ήταν η Μαίρη και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα, καθώς μπήκα στην καμπίνα με την πίεση μου ανεβασμένη στο κεφάλι μου μετά από μία αντικειμενικά πολύ δύσκολη μέρα και βγήκα σχεδόν υπνωτισμένη και χωρίς ίχνος βάρους στον αυχένα μου, που είναι και η Αχίλλειος πτέρνα μου φυσικά.

Η ολοκαίνουρια Sparta Ritual είναι διαθέσιμη φυσικά σε όλα τα Orloff Spa (Academias Hotel, Autograph Collection | Life Gallery, Εκάλη | Theoxenia Palace, Κεφαλάρι), αλλά αν δουλεύεις ή κινείσαι στο κέντρο της πόλης, κάνε δώρο στον εαυτό σου μία στάση στο νέο Orloff Spa at Pnoes, καθώς πριν τη θεραπεία σου μπορείς να απαλλαγείς από όλη την ένταση της ημέρας μέσα στην εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα (που έχει και τοίχο για ιδιωτικές προβολές ταινίας), στην παραδοσιακή σάουνα και στις άνετες ξαπλώστρες, πριν αφεθείς στα χέρια των έμπειρων θεραπευτών, για να φύγεις άλλος άνθρωπος. Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ πως θα παραμείνεις «άλλος άνθρωπος» και όταν ξεκινήσει πάλι η τρέλα της ημέρας, αλλά σίγουρα θα είσαι πολύ πιο ζεν για κάποιες ώρες.

Τέλος να σημειώσουμε πως ο νέος αυτός wellness χώρος μέσα στο πολυτελές Academias Hotel, είναι ιδανικός για τα πιο fun & chic bachelorette parties, ώστε να αποχαιρετίσεις το single lifestyle με το pampering που σου αξίζει και να απολαύσεις μία υπέροχη εμπειρία χαλάρωσης με τις φίλες σου. Θαρρώ πως ειδικά για τις μέλλουσες νύφες το Orloff Spa έχει και κάποιες tailor made προτάσεις, αλλά καλύτερα να τα μάθεις από τους ίδιους.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης