Μία νέα πρόταση luxury lifestyle hospitality με διάσημες γαστρονομικές υπογραφές

Νέλλη Καλαμαρά
Μία νέα πρόταση luxury lifestyle hospitality με διάσημες γαστρονομικές υπογραφές
Heinz Troll

Το πολύ νέο Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort, μέλος των Ella Resorts, εισάγει ένα νέο concept lifestyle φιλοξενίας με προσεγμένες υπηρεσίες και γεύσεις επιμελημένες από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη και τον Θάνο Στασινό.

Είχα πολλά χρόνια να πάω στη Ρόδο είναι η αλήθεια, και μάλιστα για δουλειά πιθανώς να μην είχα πάει και ποτέ. Έτσι όταν μου πρότειναν να βιώσω τρεις μέρες lifestyle luxury φιλοξενίας σε ένα καινούριο adults-only resort, και μάλιστα με εστιατόρια που φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη και του εξαιρετικού nikkei-master σεφ Θάνου Στασινού, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ και πολύ.

Τρία ολοκαίνουρια spa στην πόλη για συναρπαστικές εμπειρίες ολιστικού wellness

ER_RHO_Elissa_Lifestyle_Pool_03.jpg

Πριν λίγες μόλις ημέρες λοιπόν βρέθηκα μαζί με αγαπημένους συναδέλφους στην ηλιόλουστη Ρόδο (όπου ακόμη το καλοκαίρι βασιλεύει) και ζήσαμε όμορφες εμπειρίες, γεμάτες γεύσεις από βραβευμένους σεφ, κρασιά από το κτήμα Άλφα και οινογνωσίες με τη βοήθεια των πλέον ειδικών, κρουαζιέρες σε καταγάλανα νερά και υπέροχες στιγμές χαλάρωσης στο εντυπωσιακό spa του resort. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Design, ήσυχη πολυτέλεια, zen vibes και γεύσεις με διάσημη υπογραφή σε ένα ξενοδοχείο στη Σίφνο

01_ER_RHO_Elissa_Lifestyle_Hero_Shot.jpg

Το Elissa Adults-Only Lifestyle Beach Resort στην Ρόδο είναι μέλος του ταχέως αναπτυσσόμενου ξενοδοχειακού ομίλου Ella Resorts, ο οποίος με motto του «Ella. Stay. Remember Forever» φιλοδοξεί να εντάξει ένα νέο concept πολυτελούς φιλοξενίας στο ελληνικό ξενοδοχειακό σκηνικό. Με τη βιωσιμότητα, την ήσυχη πολυτέλεια, την παροχή προσεγμένων υπηρεσιών, το αφαιρετικό design και τις διάσημες υπογραφές στο επίκεντρο, τα Ella Resorts διαθέτουν ήδη μονάδες στην Ρόδο και την Κέρκυρα, ενώ ετοιμάζουν τρεις νέες αφίξεις σε Κέρκυρα και Κρήτη το καλοκαίρι του 2025.

ER_RHO_Elissa_Lifestyle_Aerial_Main_Pool_Couple_04.jpg

Αυτό που προσωπικά μου έκανε την πρώτη εντύπωση στο Elissa είναι οι αμέτρητες πισίνες του, καθώς αντί για το concept μίας shared pool για κάποιες σουίτες ή δωμάτια, το παραθαλάσσιο αυτό resort διαθέτει 11 πισίνες, σχεδόν σε κάθε του σημείο, ώστε καθένας να μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει. Πιο ήσυχη, πιο loud, πιο ηλιόλουστη, πιο σκιερή, με pool bar ή χωρίς, με θέα θάλασσα, με θέα κήπο, εδώ καλύπτονται όλες οι ανάγκες και τα γούστα, όλες τις ώρες της ημέρας.

20240927_172742.jpg

Το Elissa λοιπόν βρίσκεται μέσα σε μία τεράστια έκταση και συνορεύει με το family-friendly Helea Resort, ιδανικό για οικογένειες, το οποίο όμως αν και πολύ κοντά ταυτόχρονα διατηρεί ένα εντελώς διαφορετικό προφίλ. Αυτό που μοιράζονται όμως και τα δύο ξενοδοχεία είναι η γενναιοδωρία του χώρου, η άνεση της έκτασης με τους καταπράσινους κήπους και τη θάλασσα να απλώνεται μπροστά στα πόδια τους.

20240927_165646.jpg

Την ίδια άνεση και γενναιοδωρία συναντά κανείς και μέσα στα δωμάτια καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους, με όμορφη θαλασσινή θέα να στεφανώνει την εμπειρία από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή. Λαχταριστά welcomes, επώνυμα καλλυντικά μπάνιου, αφράτες πετσέτες και μπουρνούζια, εργονομικές ντουλάπες, σωστή διαρρύθμιση και άνετα βοηθητικά έπιπλα συμπληρώνουν το παζλ μίας αβίαστα πολυτελούς διαμονής.

20240927_185113.jpg

Εμείς ξεκινήσαμε την εμπειρία μας με ένα πολύ όμορφο wine tasting υπό την επιμέλεια του πολυβραβευμένου sommelier Νικόλα Γιαννόπουλου με ιδιαίτερες ετικέτες του κτήματος Alpha. Προσωπικά ξεχώρισα το Ασσύρτικο, το οποίο θεωρώ πως εάν το δοκιμάζαμε στη Σαντορίνη θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να το θεωρήσουμε μία διαφορετική έκφραση του διάσημου αυτού ελληνικού terroir, και όπως μου εξήγησαν η έντονη αλατότητα της εν λόγω ετικέτας οφείλεται κατά κύριο λόγο στο έντονο υγρό στοιχείο των λιμνών του Αμύνταιου.

Ella_Rhodes_Elissa_Fourni_HT_01.jpg

Εν συνεχεία ακολούθησε ένα wine pairing δείπνο στο εστιατόριο Fourni υπό την επιμέλεια του Michelin-starred σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη. Το συγκεκριμένο εστιατόριο με το motto “great catch, premium cut” έχει ένα πολύ ενδιαφέρον concept, αφού αποτελεί ουσιαστικά μία surf & turf πρόταση, βασισμένη στην εξαιρετική πρώτη ύλη.

20240927_211151.jpg

Έτσι εδώ στα πρώτα απολαμβάνεις πιάτα με βάση τα θαλασσινά και τα ψάρια, πάντα με ένα δημιουργικό touch, όπως το καπνιστό χέλι με βλίτα στα κάρβουνα, ψητά κεράσια και πουρέ από καμένο κουνουπίδι, ή ο τόνος τατάκι με γρανίτα από μαύρο κεράσι, ή με κρέας, όπως τα λαχταριστά dumpling στιφάδο, αλλά στα κυρίως μπορείς να περάσεις και σε εξαιρετικές κοπές, όπως το τέλεια ψημένο ribeye με τα ψητά λαχανικά και τη σως bearnaise.

20240927_162102.jpg

Την επόμενη ημέρα σειρά είχε η πολύ δυνατή wellness εμπειρία στο χώρο του spa. Το πολύ μεγάλο ομολογουμένως αυτό spa & wellness centre, όπου συναντούμε μεταξύ άλλων και το premium ελληνικό spa brand Ariadne, έχει πολλές διαφορετικές εμπειρίες να προσφέρει, από cold room colour therapy μέχρι παραδοσιακό χαμάμ, και φυσικά tailor-made θεραπευτικά πρωτόκολλα χαλάρωσης, ενδυνάμωσης, αποτοξίνωσης, ή ό,τι άλλο επιθυμεί κανείς. Εγώ δοκίμασα ένα πολύ όμορφο aromatherapy session, που συνιστώ ανεπιφύλακτα σε κάθε λάτρη της απόλυτης χαλάρωσης, όπως εγώ.

20240927_162737.jpg

Θα ήθελα λίγο περισσότερο να επιμείνω στην πραγματικά τεράστια εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα (φαίνεται πως στα Ella Resorts τις αγαπούν τις πισίνες αλήθεια), που πραγματικά σπάνια συναντάς πλέον σε τέτοια μεγέθη. Και όπως και να το κάνουμε, όταν μιλάμε για εσωτερικές πισίνες, το μέγεθος πάντα μετράει, καθώς επιτρέπει να χαρούμε με άνεση το υγρό στοιχείο και να χαλαρώσουμε, ακόμη και εάν ο καιρός δεν είναι ιδανικός.

20240928_144639.jpg

Επειδή όμως στη δική μας περίπτωση -και παρότι σχεδόν Οκτώβριος, ο καιρός ήταν ιδανικός, είχαμε τη χαρά να σαλπάρουμε με τα ιστιοπλοϊκά της Ella Resorts και να χαρούμε το μπάνιο μας στα καταγάλανα νερά της διάσημης παραλίας Anthony Quinn. Οι εκδρομές αυτές διοργανώνονται από το ξενοδοχείο, πάνω σε πολυτελή σκάφη και ιστιοπλοϊκά, και προσαρμόζονται στις επιθυμίες και τις ανάγκες των επισκεπτών, πράγμα που πολύ εκτιμούν τόσο οι ξένοι τουρίστες όσο και οι Έλληνες διαμένοντες.

ER_RHO_Elissa_Lifestyle_Personel_Fish_04.jpg

Το ίδιο βράδυ δειπνήσαμε στο έτερο γαστρονομικό project του Αλέξανδρου Τσιοτίνη όσον αφορά στο Elissa, στο πανέμορφο Kavos, όπου όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς και από το όνομα, εξειδικεύεται στο ψάρι και τα θαλασσινά. Τα πιάτα ήταν πολλά και όλα πολύ νόστιμα, όμως νομίζω πως θα επιμείνω περισσότερο σε ένα gozleme (σαν τηγανίτα με γέμιση) με τυροκαυτερή και μαρμελάδα από τομάτα και τσίλι στα ορεκτικά.

20240928_215851.jpg

Καθώς και στις εξαιρετικές παραδοσιακές χυλοπίτες με αστακό, καπνιστή πιπεριά και κρέμα από γραβιέρα Πάρου, που θέλγει το μάτι εξίσου με τον ουρανίσκο και χωρίς καν να προσπαθεί. Εδώ την τιμητική της έχει φυσικά η ψαριά της ημέρας, με τα ολόφρεσκα ψάρια να σερβίρονται με διάφορους τρόπους και ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

ER_RHO_Elissa_Lifestyle_FB_Masari_Couple_01.jpg

Την τελευταία ημέρα είχαμε τη χαρά να δοκιμάσουμε την ασιατική κουζίνα του πολυβραβευμένου σεφ Θάνου Στασινού στο Asian a la carte εστιατόριο του resort, το Masari. Ο nikkei cuisine master λοιπόν με τη μεγάλη καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό εδώ κινείται σε πιο jap τόνους και ρυθμούς, χωρίς φυσικά να χάνει και την περουβιανή χροιά του, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον μενού με προτάσεις για διαφορετικές γευστικές παλέτες και μικρή δόση από Μεσόγειο.

ER_RHO_Elissa_Lifestyle_FB_Masari_03.jpg

Έτσι εδώ μπορείς να γευτείς από nigiri με χέλι στιφάδο και κρέμα από matcha tea μέχρι ιαπωνικά τηγανητά dumplings γαρίδας sweet soy sauce. Οι τεχνικές του ταλαντούχου σεφ μαζί με την εξαιρετική πρώτη ύλη εγγυώνται τη γευστική απόλαυση από την πρώτη μέχρι την τελευταία μπουκιά.

20240928_230750.jpg

Κλείνοντας δεν θέλω να παραλείψω να μιλήσω για το αγαπημένο μου θέμα, το ζεστό και caring turn down service , που κάθε βράδυ σου αφήνει μία σοκολάτα Υγείας Παυλίδη στο προσκεφάλι σου, που για εμένα τουλάχιστον αποτελεί χωρίς αμφιβολία το απόλυτο συνώνυμο των πιο γλυκών παιδικών μου αναμνήσεων.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.