Τρία events για τη γαστρονομία, το ποτό και τη μουσική που δεν πρέπει να χάσεις

Νέλλη Καλαμαρά
Τρία events για τη γαστρονομία, το ποτό και τη μουσική που δεν πρέπει να χάσεις

Η εβδομάδα αυτή μας επιφυλάσσει συναρπαστικά events και masterclasses για τους λάτρεις της γαστρονομίας, του ποτού και της μουσικής που αξίζουν της προσοχής μας. 

Ο Dr. Iván Saldaña έρχεται στην Ελλάδα για ένα συναρπαστικό masterclass στο πολυβραβευμένο Barro Negro, ο Νίκος Λειβαδιάς μπαίνει στην κουζίνα του Bertrand Valegeas στο τελευταίο Starry Nights της χρονιάς και το Manko Athens ετοιμάζει μία μοναδική μουσική εμπειρία κάθε Πέμπτη.

Food News: Τρία γευστικά νέα που αξίζουν της προσοχής σου

Picture1.jpg

Masterclass από τον Dr Iván Saldaña

Αύριο, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, ο Dr. Iván Saldaña, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς mezcal και ιδρυτής της Casa Lumbre, θα βρίσκεται στην Ελλάδα, μέσω της εταιρίας εισαγωγής και διανομής ποτών Granikal, για ένα συναρπαστικό masterclass στο πολυβραβευμένο Barro Νegro από τη 13:00 έως τις 15:00. Ο Dr Iván Saldaña μεγάλωσε στο Χαλίσκο, μια από τις πιο βιοποικιλόμορφες περιοχές του Μεξικού, και σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ στην Αγγλία, όπου ειδικεύτηκε σε είδη αγαύης.

Ένα νέο grand hotel bar στην Κηφισιά με την υπογραφή του Άρη Βεζενέ

Picture2.jpg

Επιστρέφοντας στην πατρίδα του, εργάστηκε σε διεθνείς βιομηχανίες οινοπνευματωδών, όπου ηγήθηκε της κυκλοφορίας περισσότερων από 60 προϊόντων. Η Casa Lumbre, που ίδρυσε το 2011, προάγει τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής και τη βιολογική κληρονομιά του Μεξικού. Μέσω αυτής, ο Dr Iván Saldaña δημιούργησε εξαιρετικά προϊόντα, όπως το Contraluz Mezcal και το Abasolo Ancestral Corn Whisky, αναδεικνύοντας την πλούσια γαστρονομία της χώρας του.

https://www.instagram.com/p/DAs5MrmoKel/

Κατά τη διάρκεια του master class, ο Dr Iván Saldaña θα μοιραστεί τις γνώσεις του σχετικά με την παραγωγή mezcal και άλλων παραδοσιακών ποτών, όπως sotol και whisky, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του Μεξικού μέσα από γευστικές δοκιμές. Το κύριο θέμα της παρουσίασής του θα είναι : «Καλαμπόκι, Αγαύη και Σοτόλ: διαφορετικές προσεγγίσεις που ζωντανεύουν τις μεξικανικές πρώτες ύλες». Συγκεκριμένα, θα μας μιλήσει για τα brands Almave -μη αλκοολούχο απόσταγμα από 100% αγαύη, Nocheluna Sotol, Contraluz Mezcal, Abasolo Whisky & Nixta liqueur τονίζοντάς το καινοτόμο συστατικό του καθενός και τι προσθέτουν στην αγορά του ποτού.

1728312270413-346677219-Nikos-Leivadias-Dish.2.jpg

Νίκος Λειβαδιάς x Bertrand Valegeas

Αυτήν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ο Νίκος Λειβαδιάς, από το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Tudor Hall, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Executive Chef του Mandarin Oriental, Costa Navarino, Bertrand Valegeas, και μαζί υπογράφουν το τελευταίο για φέτος Starry Nights στο πολυβραβευμένο resort της Μεσσηνίας. Στον ατμοσφαιρικό χώρο του The Private Kitchen οι δύο εξαιρετικοί σεφ δημιουργούν ένα μενού που συνδυάζει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα με διεθνείς επιρροές, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες τοπικές πρώτες ύλες.

Nikos-Leivadias.jpg

Με μία διαρκώς εξελισσόμενη πορεία και καινοτόμο προσέγγιση στη σύγχρονη κουζίνα, ο καταξιωμένος Chef Νίκος Λειβαδιάς δημιουργεί πιάτα που συνδυάζουν μοναδικό χαρακτήρα και αρμονική ισορροπία γεύσεων. Σήμερα, ως Chef de Cuisine του εστιατορίου Tudor Hall του ξενοδοχείου King George, a Luxury Collection Hotel, συνεχίζει να προσφέρει στους επισκέπτες του εστιατορίου ένα μωσαϊκό γεύσεων μέσα από μια ιδιαίτερη προσέγγιση, κάτι που του εξασφάλισε ένα αστέρι Michelin μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Mandarin-Oriental-Costa-Navarino-The-Private-Kitchen-Food-Preparation-(2).jpg


Οι δύο αναγνωρισμένοι σεφ θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα exclusive μενού που συνδυάζει την αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας με τις διεθνείς γαστρονομικές τάσεις. Κάθε πιάτο είναι σχεδιασμένο με φρέσκα, τοπικά υλικά από τη Μεσσηνία, διασφαλίζοντας εξαιρετική ποιότητα και γεύση, καθώς η φιλοσοφία του resort αναγνωρίζει τη σημασία των άριστων πρώτων υλών και της αυθεντικότητας. Μέσα από τις εμπνευσμένες δημιουργίες των σεφ, οι επισκέπτες θα απολαύσουν εξαιρετικές γεύσεις που συνδυάζουν δημιουργικότητα και παράδοση, όπως το Tomato Fraicheur με καβούρι και καπνιστό χαβιάρι Osciètre Prestige, το Binchotan Long Bean, και για γλυκό επίλογο Minute Mandarin Oriental Chocolate με Kristal® Χαβιάρι και Monogram Special Cuvee.

Mandarin-Oriental-Costa-Navarino-The-Private-Kitchen-Lifestyle-(3).jpg

Η σειρά των "Stirring Stars" events του Mandarin Oriental, Costa Navarino ολοκληρώνεται με αυτή την ξεχωριστή συνάντηση δύο βιρτουόζων της κουζίνας. Τα "Stirring Stars" συγκέντρωσαν φέτος το καλοκαίρι στο resort βραβευμένους με αστέρια Michelin chefs, διεθνώς αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists, προσφέροντας αξέχαστες βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία. Με το φετινό φινάλε το resort ανανεώνει το ραντεβού του για την επόμενη σεζόν με ακόμα πιο εντυπωσιακές "Stirring Stars" βραδιές.

Manko-Athens-2025.jpg

Music events κάθε Πέμπτη στο Manko Athens

Το Manko Athens, το απόλυτο lifestyle hotspot της Αθηναϊκής Ριβιέρας, συστήνει το Manko Muse, ένα εβδομαδιαίο concept που ενώνει τη μουσική με την κουλτούρα του Manko Athens και υπόσχεται να καθηλώσει το κοινό. Εντυπωσιακά lineups με DJs, καλλιτέχνες και performers θα μεταμορφώνουν τoν χώρο σε ένα ζωντανό σκηνικό γεμάτο μουσική και χορό.

BAPTISTE-CAFFREY.jpg

Την πρώτη βραδιά του Manko Muse, αυτήν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, αλλά και την επόμενη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, ο DJ Baptiste Caffrey θα είναι στα decks μαζί με live σαξόφωνο και κρουστά, δημιουργώντας αυτό το μοναδικό τελετουργικό που χαρακτηρίζει το venue. Μαζί με τον DJ Baptiste Caffrey θα είναι και τα υπόλοιπα μέλη του παριζιάνικου μουσικού τρίο Saudade – ο Neyl στην κιθάρα και ο Nadrums στα κρουστά. Οι Saudade, με επιρροές από την afro και deep house μουσική σκηνή, έρχονται για να προσφέρουν ένα πολυδιάστατο θέαμα που συνδέει παραδοσιακά και μοντέρνα στοιχεία.

Manko-Athens-2024.jpg

Η βραδιά ξεκινά από τις 22:00 με εκρηκτικές μουσικές, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και signature cocktails. Τις επόμενες Πέμπτες θα ακολουθήσουν διαφορετικοί DJs της ethno-house σκηνής, διασφαλίζοντας ότι κάθε Manko Muse βραδιά θα προσφέρει μια φρέσκια και ασύγκριτη εμπειρία. Αγαπημένος προορισμός για την αθηναϊκή ελίτ, το Manko Athens προσφέρει όχι μόνο μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία περουβιανής fusion κουζίνας, αλλά και μια κοσμοπολίτικη και εορταστική ατμόσφαιρα που καθιστά κάθε Πέμπτη βράδυ μια βραδιά που αξίζει της προσοχής μας.


Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.