Πέντε νέες αφίξεις καλύπτουν όλες τις γευστικές προτιμήσεις και τα budget

Νέλλη Καλαμαρά
© Alexandra Anousaki, All Rights Reserved

Πέντε συναρπαστικά νέα openings που κυμαίνονται από χασαποταβέρνα με διάσημες υπογραφές μέχρι elegant dining με θέα Ακρόπολη. 

Βρισκόμαστε πλέον και επίσημα στο φθινόπωρο και οι νέες αφίξεις καταφθάνουν η μία μετά την άλλη. Από τη νέα viral "χασαποταβέρνα" του Άρη Βεζενέ μέχρι μία all-day pub στην Άνοιξη και ένα νέο elegant dining εστιατόριο με θέα Ακρόπολη, οι επιλογές είναι πολλές και καλύπτουν όλα τα γούστα.

Food News: Τρία γευστικά νέα που αξίζουν της προσοχής σου

Manari

Ίσως η πιο viral άφιξη των ημερών, το νέο ταβερνο-project του Άρη Βεζενέ (σε συνεργασία με τον Λευτέρη Γεωργόπουλο (βλ. The Clumsies Group) και τον Σωκράτη Τούλια) και τα κολασμένα πιάτα του έχουν κατακλύσει τα timeline μας. Εννοείται πως πολύ σύντομα θα το επισκεφθούμε και θα σου έχουμε το πλήρες ρεπορτάζ, όμως επί του παρόντος απλώς μεταφέρουμε αυτά που μαθαίνουμε και εμείς και ενθουσιαζόμαστε. Ο Άρης λοιπόν εδώ συνεχίζει τη nose-to-tail χασαπική του προσέγγιση, την οποία η αλήθεια είναι πως εκείνος εισήγαγε εκ των πρώτων στη χώρα μας, και το αποτέλεσμα είναι μία αληθινή ταβέρνα για αληθινούς ανθρώπους.

Το απόλυτο «destination hotel» της χώρας μας βρίσκεται με διαφορά στην καλύτερη του φάση

Αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, ανοικτές φωτιές, value for money τιμοκατάλογος και ταιριαστό ρετρό διάθεσης περιβάλλον, το Manari είναι η ταβέρνα που έλειπε από το κέντρο της πόλης, λένε με μία φωνή οι απανταχού foodies. Η τοματοσαλάτα, το αρνίσιο κεμπάπ, τα παϊδάκια, η μακαρονάδα που βράζεται στο ζωμό του ζώου και το καραμελωμένο τσουρέκι με παγωτό γάλα έχουν ήδη γίνει talk of the town, ενώ οι κρατήσεις έχουν πάρει φωτιά. Φυσικά δεν παραλείπουμε να ρωτήσουμε για τα μαγειρευτά ημέρας, που υποθέτουμε πως είναι αντίστοιχα των προσδοκιών μας.

Info: Πλ. Αγίων Θεοδώρων 3, 2152153804

Pasithea Rooftop Bar Restaurant

Ένα ολοκαίνουριο all-day spot στο κέντρο της Αθήνας, με απίστευτη αφ’ υψηλού θέα στην πόλη και έναν πολύ ταλαντούχο, up-and-coming σεφ, μόλις προσγειώθηκε στο rooftop του πολυτελούς, επίσης νέου, ξενοδοχείου The Athenaeum και κλέβει τις εντυπώσεις. Ο γεμάτος όρεξη και πάθος σεφ Βαγγέλης Νίκας, άρτι αφιχθείς από Λονδίνο και με προϋπηρεσία σε ονόματα όπως Alain Ducasse, Huston Blumenthal και Daniel Humm, ήρθε για να παρουσιάσει μια Fine Elegant κουζίνα, αξιοποιώντας ποιοτικά προϊόντα ελληνικής παραγωγής και δημιουργώντας μία προσιτή γευστική εμπειρία, πάντα με σεβασμό προς τον επισκέπτη και το περιβάλλον, μειώνοντας στο ελάχιστο το food waste.

Οι floor to ceiling τζαμαρίες περιμετρικά προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, το Λυκαβηττό, το Ζάππειο αλλά και τον καταπράσινο εθνικό κήπο, ενώ εμείς απολαμβάνουμε πιάτα όπως το σιγομαγειρεμένο χεράκι αρνιού με κρεμμύδι, κορινθιακή σταφίδα ΠΟΠ, πουρέ πατάτας με καπνιστή μελιτζάνα και φασολάκια, ή το ψητό χταπόδι με πουρέ από φασόλια, εσπεριδοειδή και αλμύρες.

Η εντυπωσιακή θέα στην πόλη ήταν και ο λόγος έμπνευσης του ονόματός του εστιατορίου από τη Νηρηίδα «Πασιθέα», η οποία με βάση την ελληνική μυθολογία, είχε θέα από παντού, ενώ λεγόταν ότι ζούσε στα νερά του ποταμού Ιλισού, η κοίτη του οποίου περνούσε από το σημείο που βρίσκεται σήμερα το ξενοδοχείο. Highlight του χώρου είναι τα εντυπωσιακά μοντέρνα γλυπτά με χρωματιστά led του γνωστού καλλιτέχνη Sake, ενώ το ατμοσφαιρικό μπαρ προσφέρει εμπνευσμένα cocktails όλες τις ώρες της ημέρας με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη.

Info: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 4 & Καλλιρόης, Αθήνα, 2121071808

Amore

Μετρά μόλις λίγες εβδομάδες ζωής, αλλά ήδη έχει γραφτεί και αγαπηθεί ιδιαίτερα. Ο λόγος για το Amore Spritzeria στον Νέο Κόσμο, που είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του, μία spritzeria που σερβίρει aperitivo και μαζί κρύα μεζεδάκια με ελληνικά τυριά και αλλαντικά, ποιοτικό ψωμί, αυγοτάραχο, ξηρούς καρπούς και άλλα τέτοια σχετικά, ίσα για το τσίμπημα και για να έχεις κάτι να συνοδεύσεις το negroni, το garibaldi, το sbagliato, αλλά και το κρασί σου από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς. Το περιβάλλον μοιάζει σαν να γεφυρώνει Ελλάδα και Ιταλία, αβίαστα και φιλόξενα, με τα καρό τραπεζομάντηλα και την κοίλη μπάρα να κερδίζουν στα σημεία από το πρώτο λεπτό.

Info: Μεναίχμου 1-3, Νέος Κόσμος, 210 9217306

Peanuts

Άνοιξε τις πόρτες του ήσυχα και γλυκά μέσα στο καλοκαίρι, αλλά τώρα αρχίζουμε να το μαθαίνουμε καλύτερα. Το Peanuts βρίσκεται στα βόρεια, και συγκεκριμένα στην Άνοιξη, και είναι ακριβώς η all-day pub που έλειπε από την περιοχή, αφού για να βγεις εκεί βασικά έπρεπε να φτάσεις μέχρι Κηφισιά. Το νέο αυτό meeting point λοιπόν υπόσχεται fun, food, drinks & music από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, ενώ το μενού του υπογράφει η γνωστή σεφ Μυρσίνη Λαμπράκη. Ανήκει στον Χρήστο Ευκρατίδη (βλ. Noel, Drunk Sinatra, Doors Ios), τον Κώστα Τσίτα με λαμπρή καριέρα στα media ως εκδότης σημαντικών αντρικών διεθνών τίτλων και στη Δήμητρα Βέτσου, οι οποίοι έφτιαξαν ένα μαγαζί όπως αυτά που οι ίδιοι θέλουν να βγαίνουν με έμφαση στην ποιότητα από κάθε άποψη. Σύντομα θα το επισκεφτούμε και θα σου έχουμε αναλυτικό ρεπορτάζ.

Info: Λεωφ. Μαραθώνος 54 &, Αγίου Αθανασίου, Άνοιξη, 21 0626 9000

Paleos

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου και σε ένα κτήριο του 1890, ένα νέο μαγειρείο έκανε την εμφάνισή του, φιλοδοξώντας να αναβιώσει τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές από κάθε γωνιά της χώρας μας με αγάπη, πάθος και εξαιρετική πρώτη ύλη. Με σύνθημα του «Αληθινό Ελληνικό φαγητό, χωρίς φανφάρες», το Paleos μαγειρεύει τα πιάτα που μάθαμε από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας και αποτίνει φόρο τιμής στην προπολεμική ταβέρνα του Άντζουλου στην Κεφαλλονιά,, παππού ενός εκ των ιδιοκτητών.

Στη σάλα και τον μεγάλο εξωτερικό χώρo κυκλοφορεί ο δίσκος με κάθε λογής μεζέδες της ημέρας, από τα οποία διαλέγουμε και παίρνουμε ό,τι επιθυμούμε, ενώ το προσεκτικά επιλεγμένο μενού διαθέτει 10 κυρίως και 12 πιάτα μεζέδων και κινείται σε απόλυτα ελληνικούς τόνους με τα μαγειρευτά να έχουν τον πρώτο ρόλο. Μοσχαράκι κοκκινιστό, αρνάκι κλέφτικο, σουτζουκάκια και μουσακάς παρασκευάζονται ακολουθώντας κατά γράμμα συνταγές χαμένες στο χρόνο. Καθημερινά τα απογεύματα και τις Κυριακές από το μεσημέρι, ζωντανές μουσικές υπόσχονται κέφι και ανεβασμένη διάθεση, με μια νότα νοσταλγίας για τις παλιές ταβέρνες των παιδικών μας χρόνων.

Info: Αδριανού 3, Θησείο, 2103213170

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης