Νέα πιάτα, νέος χώρος και ένα κολασμένο pastry trolley στο πιο wow brunch της πόλης

Νέλλη Καλαμαρά
Νέα πιάτα, νέος χώρος και ένα κολασμένο pastry trolley στο πιο wow brunch της πόλης

Το πολυαναμενόμενο Beefy Brunch του Beefbar Athens επιστρέφει για τη νέα σεζόν και μας δίνει έναν εξαιρετικά λαχταριστό λόγο να κατηφορίσουμε προς την αθηναϊκή ριβιέρα κάθε σαββατοκύριακο.

Το Beefy Brunch δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις, αφού το brunch του Beefbar Athens θεωρείται διαχρονικά μία από τις καλύτερες προτάσεις της πόλης. Με τον ερχομό της νέας σεζόν λοιπόν επιστρέφει και αυτό, αλλά με αλλαγές που μας κάνουν να το αγαπάμε ακόμη περισσότερο, εάν αυτό βέβαια είναι εφικτό!

Πέντε νέες αφίξεις καλύπτουν όλες τις γευστικές προτιμήσεις και τα budget

20241013_130507.jpg

Βρέθηκα λοιπόν σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας την προηγούμενη Κυριακή, και μάλιστα οικογενειακώς, πήραμε θέση στον πλήρως ανανεωμένο χώρο του πρώτου ορόφου με τους αναπαυτικούς ημικυκλικούς καναπέδες, που από φέτος σερβίρει κανονικά το μενού του Beefbar και εκεί, ενώ διαθέτει πλέον και το δικό του outdoor bar, παρήγγειλα ένα τέλεια spicy Za’atar Mary (με Mala Peruviana και χρένο) και αφέθηκα στην πραγματικά μαγική θέα. Να σημειώσουμε δε πως η θέα από τον νέο χώρο είναι ακόμη καλύτερη.

Πού θα φας φασολάκια στη σχάρα και επικό κεμπάπ με την Ακρόπολη στο πιάτο σου

20241013_114905.jpg

Δεν είχε τύχει να επισκεφθώ ξανά το Beefbar με τα παιδιά μου και οφείλω να ομολογήσω πως μάλλον θα γίνουμε family regulars, αφού το νέο μενού έχει επιλογές για κάθε παλέτα, από την αναγκαστικά «foodie» δική μου μέχρι την λαχτάρα για αληθινή νοστιμιά ενός τετράχρονου μπόμπιρα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

219A9179.jpg

Φέτος λοιπόν το Beefy Brunch υποδέχεται τη σεζόν σερβιριζόμενο τόσο στον κλασσικό χώρο του εστιατορίου με την signature διακόσμηση και την υπέροχη βεράντα όσο και στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο του πρώτου ορόφου, ενώ ένα πουλάκι μου είπε πως σύντομα θα ανανεωθεί και ο εσωτερικός χώρος εκεί, προκειμένου να μπορούμε να τον απολαύσουμε και τους χειμερινούς μήνες. Το νέο μενού διατήρησε φυσικά όλα τα κλασσικά αγαπημένα μας πιάτα, αλλά διαθέτει και ολοκαίνουριες προσθήκες τόσο στην κατηγορία eggs όσο και στην κατηγορία street food.

20241013_131834.jpg

Ευτυχώς διατηρήθηκε και το πιο κολασμένο pastry trolley της πόλης, όπου φρεσκοψημένα και αρωματικά κρουασάν φιγουράρουν δίπλα σε αφράτα roll buns, απίθανα cruffins και ζεστά ψωμιά κάθε τύπου. Ειλικρινά εγώ θα μπορούσα να έρχομαι κάθε Κυριακή μόνο και μόνο για να βλέπω -και να επιτίθεμαι- σε αυτό το viral trolley.

20241013_130438.jpg

Με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα λοιπόν ξεκινήσαμε με τη νέα λίστα από signature cocktails, που δημιουργούνται στο καινούριο πανέμορφο μπαρ δια χειρός Άκη Βλάχου, και περιλαμβάνουν ένα αρωματικό Apple Cinnamon Aperolita, ένα απολαυστικό Coffee Americano και μία πολυσυλλεκτική λίστα από Bloody Marys, που δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο. Άλλωστε τίποτα δεν λέει «brunch» όπως ένα καλοφτιαγμένο Bloody Mary με το πρέπον spiciness και kick.

20241013_124128.jpg

Η αρχή έγινε με μία πολύ δροσερή και πλούσια σε γεύση σαλάτα, την Roasted Greens, όπου τα πράσινα λαχανικά, μεταξύ των οποίων φασολάκια και μπροκολίνι, είχαν περάσει τόσο όσο πρέπει από τη σχάρα, ώστε να πάρουν το σωστό κάπνισμα, και είχαν παντρευτεί με ρόδι, κουκουνάρι και τυρί mimolette με τη χαρακτηριστική βαθιά γεύση γαλλικής κομψότητας.

20241013_130259.jpg

Σχεδόν ταυτόχρονα έφτασε και η νέα Wagyu Sfiha με την κλασσική λεβαντίνικη κρεατόπιτα εδώ να έχει αλλάξει επίπεδο και να προσφέρει κιμά από Wagyu, ταχίνι, μοτσαρέλα και ακριβώς τη σωστή ποσότητα chilli για το ιδανικό kich στον ουρανίσκο.

https://www.instagram.com/p/DBL4vUctOWN/

Και αφού βρισκόμαστε στο Beefbar φυσικά και τα καλύτερα κρέατα έχουν την τιμητική τους, άρα μένουμε στο πολύτιμο Wagyu με το υπέροχο Crispy Wagyu, ένα ταρτάρ πάνω σε τραγανό μιλφέιγ πατάτας και αρτυμένο με χαβιάρι Ossetra. Ένα πιάτο που λάμπει δια της απλής του σύνθεση μαρτυρώντας την ανωτερότητα των υλικών του.

20241013_133159.jpg

Εξαιρετικά ενδιαφέρον βρήκα το νέο Brandade Croquette, μία αφράτη τηγανίτα ουσιαστικά από brandade σολομού πάνω στην οποία κάθεται αναπαυτικά σοταρισμένο σπανάκι, ένα αυγό ποσέ και μία πληθωρική σως από siracha hollandaise.

20241013_133719.jpg

Επίσης νέο και ιδιαίτερο το Scramble Croast ένα smashed croissant πάνω στο οποίο θα συναντήσεις scrambled eggs, gravlax σολομό, αβοκάντο και πάλι χαβιάρι Ossetra, που εδώ λειτουργεί συμπληρωματικά της θαλασσινής γεύσης δίνοντας την απαραίτητη νότα ιωδίου σε ένα ήδη έξυπνο πιάτο.

219A2529.jpg

Εννοείται πως για όσους αναζητούν πιο ζεστές και πληθωρικές γεύσεις, οι comfort food επιλογές παραμένουν σημείο αναφοράς εδώ με μία μεγάλη ποικιλία από ζουμερά φιλέτα, με νέες προσθήκες όπως το Danish Filet και το Wagyu Filet, που συνδυάζονται με μοναδικές σάλτσες – με την κορυφαία Beefbar Signature Sauce να παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι του μενού. Παράλληλα, τα αγαπημένα Philly Sandwich, Baguette Entrecôte, και Sunday Edition Big K, συνεχίζουν να κατέχουν σταθερά τη θέση τους στο Beefy Brunch για άλλη μια σεζόν.

20241013_144049.jpg

Στα γλυκά, που πραγματικά δεν πρέπει να χάσεις άρα κράτα λίγο χώρο ακόμη στη διάρκεια του brunch feast σου, το διάσημο Gelato Mantecato γίνεται brunch-oriented και συνοδεύεται από θεϊκά churros, βάφλάκια, pancakes, brownies και ό,τι άλλο βάλει ο νους, ενώ προσωπικά έπαθα ζημιά σοβαρή με τον νέο Μπακλαβά -ένα απόλυτο must taste- που σερβιρεται σε στυλ stuffed mini triangles και μέσα έχει μία κολασμένη πραλίνα από αληθινά φιστίκια που δεν σε αφήνει να αγιάσεις, όσο εγκρατής και εάν είσαι.

20241013_134832.jpg

Να σημειώσουμε πως ο ταλαντούχος performer Antonis Dominos συνήθως θα συνοδεύει το brunch μας εδώ με τα τραγούδια του, ενώ επί του παρόντος το Beefy Brunch σερβίρεται μόνο Κυριακή, αλλά από αρχές Νοεμβρίου θα μας περιμένει και το Σάββατο!

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.