American fusion & uber-cool γευστικά vibes στο νέο μενού του Rock ‘n’ Roll από τον Άνταμ Κοντοβά

Νέλλη Καλαμαρά
American fusion & uber-cool γευστικά vibes στο νέο μενού του Rock ‘n’ Roll από τον Άνταμ Κοντοβά

Το εμβληματικό αθηναϊκό στέκι, που έχει συνδεθεί με τις πιο επικές βραδιές μας στην πόλη εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, αλλάζει γευστική σελίδα με τον εξαιρετικό Άνταμ Κοντοβά στο τιμόνι.

Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, και όχι δεν θέλω να σου πω πόσο είμαι εγώ, όμως όσα χρόνια διαφορά και να έχουμε υπάρχει σίγουρα κάτι κοινό μεταξύ μας: οι επικές νύχτες που έχουμε περάσει στο πιο εμβληματικό αθηναϊκό place to be, το Rock ‘n’ Roll στο Κολωνάκι. Από τον Δεκέμβριο του 1987, που άναψε για πρώτη φορά ο πιο διάσημος πολυέλαιος της πόλης, μέχρι σήμερα, το Rock ‘n’ Roll έχει καταφέρει να βρίσκεται διαχρονικά στο απόλυτο επίκεντρο της αθηναϊκής διασκέδασης, και αυτό είναι πραγματικά ένα δύσκολο στοίχημα.

Νέα πιάτα, νέος χώρος και ένα κολασμένο pastry trolley στο πιο wow brunch της πόλης

Rock9.jpg

Το να καταφέρνεις να παραμένεις επίκαιρος για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες είναι κάτι που πολλοί έχουν προσπαθήσει, λίγοι όμως έχουν καταφέρει. Το αγαπημένο Rock ‘n’ Roll λοιπόν δεν υπάρχει αμφιβολία πως το έχει επιτύχει, αφού στα μέσα Οκτώβρη άνοιξε τις πόρτες του και κήρυξε την έναρξη της χειμερινής σεζόν για 38η φορά! Φέτος όμως, ακριβώς όπως ένα μαγαζί που ξέρει τι χρειάζεται για να παραμένει talk of the town και να μην επαναπαύεται στις δάφνες του, μας υποδέχθηκε με συναρπαστικά νέα, αφού ο ταλαντούχος Άνταμ Κοντοβάς, ένας από τους καλύτερους και πιο ανατρεπτικούς σεφ της γενιάς του, βρίσκεται πλέον στην επιμέλεια της κουζίνας.

Wine & dine βραδιές στην αθηναϊκή Ριβιέρα με διάσημες υπογραφές

Rock4.jpg

Νέα εποχή λοιπόν για το εμβληματικό κολωνακιώτικο στέκι, που υπόσχεται για ακόμη μία φορά να μας συναρπάσει και να ζήσουμε στην ασφαλή αγκαλιά του τα ωραιότερα βράδια μας στο πατάρι, στην περιβόητη σκάλα του, στη σάλα με τους θρυλικούς δερμάτινους καναπέδες, αλλά και μπροστά στην τεράστια μπάρα του, που αν είχε στόμα, πόσες ιστορίες θα είχε να αφηγηθεί. Να σημειώσουμε δε πως το εξαιρετικό νέο μενού είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε να μπορούμε να το απολαύσουμε και στο bar, αν δεν νιώθουμε πως θέλουμε να κάτσουμε σε τραπέζι.

Adam1.jpg

Αυτό το χειμώνα όμως οι νύχτες μας θα έχουν γεύση από την κουζίνα του Άνταμ, ο οποίος κατά την ταπεινή μου άποψη -σε όλα σχεδόν τα project του- κατορθώνει να δημιουργεί μία πρωτίστως νόστιμη, αλλά συνάμα σέξι, ροκ και cool-vibed κουζίνα, που στην συγκεκριμένη περίπτωση δένει τέλεια με ένα από τα πιο σέξι και cool μαγαζιά της πόλης μας. Ροκ ο Άνταμ, ροκ και το Rock ‘n’ Roll, σημειώσατε "απόλυτο match".

20241026_141149.jpg

Φυσικά και δεν χάσαμε χρόνο, πήραμε θέση στους δερμάτινους καναπέδες, δοκιμάσαμε ολόκληρο σχεδόν το νέο μενού, και έχουμε πολλά και άκρως λαχταριστά να μοιραστούμε μαζί σου. Να πούμε πως κατά την προσφιλή του συνήθεια, ο Άνταμ εδώ μπλέκει στοιχεία από διάφορες κουζίνες του κόσμου, δημιουργώντας sui generis πιάτα που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, αφού είναι cool, creative casual, με σαφή American fusion λογική και πρωτίστως πολύ πολύ νόστιμα.

20241026_144847.jpg

Φυσικά και ξεκινήσαμε με ζεστό προζυμένιο ψωμί που έρχεται συνοδευόμενο από ένα βούτυρο με wakame και σε βάζει αμέσως στο fusion smart κλίμα που θα ακολουθήσει. Προσωπικά ερωτεύτηκα τη φρεσκάδα και τα αρώματα της δροσερής πράσινης σαλάτας με φασολάκια, ψητό χαλούμι και αμύγδαλα, που μπορεί στην περιγραφή να μην ακούγεται κάτι ιδιαίτερο, αλλά στο στόμα είχε απρόσμενη φινέτσα και ωραίες ισορροπίες.

20241026_144036.jpg

Στα must φυσικά η Caesar’s του Άνταμ, που είναι όσο ακριβώς την φαντάζεσαι πληθωρική αλλά συνάμα συνοδεύεται από μία νοσταλγική διάθεση και χαρακτηρίζεται από την φρεσκάδα και την ποιότητα των πρώτων υλών της.

20241026_145752.jpg

Μιλώντας για εξαιρετική πρώτη ύλη, δεν μπορείς να μη αναφερθείς στο μοσχαρίσιο ταρτάρ με ένα τέλεια ισορροπημένο chutney τομάτας και γιαούρτι, με την ταπιόκα να παίζει το απαραίτητο παιχνίδι των υφών στο δάγκωμα, και τη βαθιά κρεατένια νοστιμιά να σε κερδίζει σε κάθε μπουκιά.

20241026_150347.jpg

Στο θαλασσινό τερέν τώρα το ceviche τόνου με το passion fruit, το παντζάρι, το αγγούρι και τη soya vinaigrette είναι εξίσου φωτογενές όσο και γευστικό, με τις έντονες οξύτητες να κερδίζουν στα σημεία. Στο ίδιο γευστικό πλαίσιο και τα tacos με ψητές γαρίδες, αβοκάντο, καλαμπόκι και mango sauce, με τις εξωτικές νότες να κυριαρχούν και να μας βάζουν σε latin American διάθεση.

20241026_151610.jpg

Comfort νοστιμιάς και εξαιρετική to share λιχουδιά οι τραγανές κροκέτες από καπνιστό τυρί που έρχονται συνοδευόμενες από λιωμένο cheddar και αρωματική μαγιονέζα και έγιναν ανάρπαστες.

20241026_154255.jpg

Μεγάλο κεφάλαιο στο νέο μενού του Rock ‘n’ Roll είναι τα flatbreads με το χειροποίητο ζυμάρι, που νομίζω πως θα γίνουν από τα πιο αγαπημένα πιάτα του νέου μενού, ιδίως το ευρηματικό flatbread hot dog που είναι η επιτομή του street food in a dish, που θέλεις οπωσδήποτε να έχεις στο τραπέζι σου. Αφράτο flatbread με πληθωρικό λουκάνικο, BBQ sauce, carry mayo και τηγανητό κρεμμύδι και δεν θα θέλεις να το μοιραστείς με κανέναν!

IMG_3532.jpg

Επίσης ενδιαφέρον το flatbread Bolognese με γιαούρτι, δυόσμο και κουκουνάρι, που ενώ ακούγεται κάπως βαρύ, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου. Εξαιρετικά και σε σύλληψη και σε παρασκευή τα Thai noodles με κιμά από κοτόπουλο, kimchi και φιστίκια, βρασμένα στην εντέλεια και εξαιρετικά δεμένα. Στα ζυμαρικά επίσης δυνατά τα tortellini carbonara με πεκορίνο και guanciale κατά την αυθεντική συνταγή, αλλά στην απόδοση του Κοντοβά με τις μικρές του πινελιές να τα απογειώνουν.

Copy-of-FRAG4387.jpg

Τα κυρίως φυσικά και αυτά ακολουθούν τη λογική to share με επιλογές για κάθε γούστο, τόσο σε κρέας όσο και σε ψάρι. Ο φινετσάτος σολομός, ψητός και καπνιστός, ενώνεται με μία κρεμώδη σάλτσα βουτύρου και αναδεικνύει την υψηλή ποιότητα των συστατικών του, ενώ το Rock-Smash με cheddar, μαύρο σκόρδο, μπέικον και γαλλικές πατάτες είναι σίγουρο πως θα ονομαστεί το απόλυτο comfort πιάτο για τα ξημερώματα της Κυριακής στο Rock ‘n’ Roll.

20241026_163016.jpg

Ο γλυκός επίλογος περιλαμβάνει τρείς επιλογές, με το αμερικανικό cheesecake με butterscotch miso και παγωτό βανίλια να αναδεικνύεται στον μεγάλο πρωταγωνιστή, αλλά και το τριπλό κέικ σοκολάτας με κρέμα καραμέλας να μιλά απευθείας στην καρδιά κάθε ορκισμένου choco lover, και την κρέμα φιστίκι με λεμόνι και αφράτο μπισκότο αμυγδάλου να είναι ιδανικό για τους λάτρεις των πιο φινετσάτων επιδορπίων.

20241026_142249.jpg

Φυσικά όλα τα παραπάνω τα απολαμβάνουμε με ένα πολύχρωμο και δροσερό cocktail στο χέρι από τη νέα cocktail list (όπως το exotic εικονιζόμενο Naughty Nell – που ταιριάζει και με το όνομά μου!), ενώ οι μουσικές εδώ διαχρονικά πρωταγωνιστούν. Άλλωστε ένας από τους λόγους που το Rock ‘n’ Roll έμεινε στην ιστορία της αθηναϊκής νύχτας ήταν γιατί ξαφνικά αποφάσιζε να στήσει ένα αυθόρμητο πάρτι, εκεί καταμεσής της νύχτας. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

Rock11.jpg

Έτσι, το φετινό πρόγραμμα αναμένεται ιδιαίτερα ζουμερό και τις Τρίτες ερχόμαστε για το επικό live του Ηλία Μπόγδανου και των INCO, το Σάββατο δίνουμε ραντεβού από τις 17.00 το απόγευμα και ξεφαντώνουμε στο Greek’n Roll πάρτι με παλιές ελληνικές και ξένες επιτυχίες, ενώ μια ελληνική βραδιά θα γεμίσει τις Κυριακές μας από τις 19.00 και μετά. Παράλληλα πολλοί guest DJs που θα αναλάβουν τα decks του Rock ‘n’ Roll μέσα στην ερχόμενη σεζόν, αλλά αυτά θα τα πούμε στην ώρα τους.

Info: Λουκιανού 6, Κολωνάκι, 2107210065, www.rocknroll.gr

Ωράριο: Τρίτη έως Παρασκευή από τις 20.00, Σάββατο από τις 14.00, Κυριακή από τις 19.00.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG