Μητροπολιτική διάθεση και design εκλεκτικισμός σε μία ολοκαίνουρια άφιξη στο Κεφαλάρι

Νέλλη Καλαμαρά

To Koumkan είναι το grand hotel bar που έλειπε από την αθηναϊκή going out σκηνή και ήρθε να βάλει το Κεφαλάρι στο επίκεντρο των πιο cosmopolitan εξόδων μας.

Η συζήτηση για το Koumkan είχε ξεκινήσει στους foodie κύκλους της πόλης πολύ πριν ανοίξει και επίσημα τις μεγάλες πόρτες του, πριν κάτι περισσότερο από μόλις δύο εβδομάδες. Και η αλήθεια είναι πως είχα πολύ μεγάλη περιέργεια να το επισκεφθώ, καθώς πολύ συχνά, όταν κάτι ακούγεται πολύ πριν καν ανοίξει, δύσκολα ανταποκρίνεται των μεγάλων προσδοκιών που έχει χτίσει γύρω από το όνομά του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, το Koumkan είναι ακριβώς αυτό που έλειπε από τη βραδινή ζωή μας και είναι ακόμη καλύτερο από ό,τι μπορούσε να φανταστεί κανείς. Αλλά -όπως μου αρέσει να λέω- ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

American fusion & uber-cool γευστικά vibes στο νέο μενού του Rock ‘n’ Roll από τον Άνταμ Κοντοβά

Τί είναι το Koumkan και τι το κάνει τόσο ξεχωριστό; Πρόκειται για ένα Grand Hotel Bar και, πριν προλάβεις να αναρωτηθείς, αυτό δεν είναι το ίδιο με ένα ακόμη bar restaurant, που απλώς βρίσκεται μέσα σε ένα ξενοδοχείο. Το πρώτο πράγμα που το κάνει λοιπόν να ξεχωρίζει, πριν το φαγητό, το ποτό ή ακόμη και το design του, είναι το βασικό του concept και η αίσθηση που σου δίνει. Στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει τόσο να βγαίνουμε σε ξενοδοχειακά bars και αυτό γιατί δεν έχουμε -ή τουλάχιστον δεν είχαμε- τα αντίστοιχα venues. Οι μητροπόλεις του κόσμου όμως αγαπούν αυτά τα project και τα τοποθετούν στο επίκεντρο των επιλογών τους. Ίσως το πάλαι ποτέ Galaxy του Hilton να ήταν κάτι κοντά σε αυτή τη λογική που περιγράφω, και πάλι όμως ήταν πολύ περισσότερο εστιατόριο παρά ουσιαστικά μπαρ.

Τρεις γυναίκες σεφ ετοιμάζονται να κάνουν το ψάρι "talk of the town" στο Κολωνάκι

Αρκετά με τις αναδρομές όμως, ας μπούμε στο προκείμενο, και συγκεκριμένα στο πανέμορφο Koumkan, που με την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, τις απίθανες μουσικές και τις εξαιρετικές υπογραφές του, ήδη μας κάνει να επιλέγουμε Κεφαλάρι για τις βραδινές μας εξόδους. Άλλωστε μόλις μία εβδομάδα αφού άνοιξε τις πόρτες του, εγώ το πέτυχα γεμάτο μία τυχαία Τετάρτη βράδυ. Η εμπειρία και η «μετάβαση», αν θες, σε αυτό το μητροπολιτικό σύμπαν που κρύβεται ακριβώς κάτω από το ξενοδοχείο Semiramis ξεκινά από τη στιγμή που θα σπρώξεις τη μεγάλη και βαριά, ντυμένη με καθρέπτες, πόρτα του και θα μπεις σε έναν κόσμο όπου όλα αφηγούνται ιστορίες σωστά μετρημένου και ισορροπημένου εκλεκτικισμού.

Η έννοια της «μετάβασης υπάρχει και μέσα στο ίδιο το Koumkan, καθώς από τον σκούρο και ατμοσφαιρικό χώρο του μπαρ περνάς στον λαμπερό και flashy χώρο του εστιατορίου σε λίγα μόλις βήματα και χωρίς να νιώθεις πως πρέπει να διαλέξεις, ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής. Σχεδιαστικά ο ένας χώρος επιτρέπει «κλεφτές ματιές» στον άλλον, ενισχύοντας αυτήν την αίσθηση της ροής, που θέλεις να έχεις στις πιο κοσμοπολίτικες βραδιές σου στην πόλη.

Ο χώρος λοιπόν του μπαρ, υποβλητικός, σκούρος και μαρμάρινος, από τη μία, ο χώρος του εστιατορίου (καθόλου εστιατορικός και πόσο μου άρεσε αυτό!) ψηλοτάβανος, γεμάτος καθρέπτες και με ρευστές φόρμες από την άλλη. Μαζί το τέλειο venue, εκεί που μπορείς να πας για ποτό ή για φαγητό ή και για τα δύο, χωρίς να χρειάζεται να διαλέξεις ή να απολογηθείς. Εκεί που μπορείς να απολαύσεις το τέλειο ποτό σου συνοδεία ενός λαχταριστού burger με θεϊκές τηγανητές πατάτες ή ενός buttermilk fried chicken topped με χαβιάρι και να βιώσεις την έννοια του fine living στην πιο comfortable (δεν λέω comfort) εκδοχή του.

Το αφήγημα του Koumkan είναι μια έμπνευση του Αρη Βεζενέ, Creative Director της εταιρείας Green Garlic, ενός νέου hospitality group που μεταμορφώνει χώρους, επανεφευρίσκει ιστορίες και δημιουργεί νέα brands στον σύμπαν που ορίζουμε ως fine living. Η Green Garlic ανέθεσε την αισθητική του Koumkan στους Andrea Kostopoulo και James Mcanally από την Manhattan Projects, ένα αναδυόμενο αρχιτεκτονικό γραφείο στη Νέα Υόρκη που πιστεύει στη συγχώνευση τεχνικών, στυλ και εποχών και δημιουργεί ατμόσφαιρες βασισμένες σε ένα μείγμα ιδεών και διαφορετικών στοιχείων με κοινό υπόβαθρο τον εκλεκτικισμό. Σε ολόκληρο το χώρο θα συναντήσεις χαρακτηριστικά έργα της Έλλης Ιωάννου και της Όλγας Μηλιαρέση Φωκά, χωρίς τα οποία τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο.

Μέσα σε αυτό το σχεδόν εθιστικά ιδιαίτερο περιβάλλον λοιπόν έρχεσαι για να απολαύσεις τα εξαιρετικά cocktails της λίστας που έχει σχεδιάσει ο Δημήτρης Κασβίκης, όπως το σαγηνευτικό The Kiss με τη γήινη διάσταση του παντζαριού να συναντά τις οξύτητες των raspberries, ή το προσωπικό αγαπημένο μου French Old Fashioned, μία εξαιρετική παραλλαγή του εμβληματικού cocktail που στην προκειμένη περίπτωση ενσωματώνει beurre noisette bourbon και αλατισμένη καραμέλα, χωρίς όμως να γλυκίζει επικίνδυνα.

Φυσικά έρχεσαι και για να γευτείς το έξυπνα συμπεριληπτικό μενού του Άρη Βεζενέ. Στο προσωπικό μου “do not leave without tasting” θα σου τοποθετήσω τις γαρίδες Ebi Tempura με yuzu, πικάντικη μαγιονέζα και sweet chilli salt, που ειλικρινά με φαντάστηκα να τις παίρνω μπροστά μου και να τις τρώω όλες, χωρίς ντροπή και δεύτερες σκέψεις.

Καθώς και το buttermilk fried chicken με το τηγάνι να είναι αισθητό μόνο στη βαθιά νοστιμιά της κάθε μπουκιάς και σε τίποτα άλλο, και το χαβιάρι Oscietra από πάνω να κάνει κάτι μαγικό, απογειώνοντας το συνολικό αποτέλεσμα όπως ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα κάνει.

Επίσης ενθουσιάστηκα με το crispy rice σολομού, που ουσιαστικά είναι sushi rice πρεσαρισμένο και περασμένο από τηγάνι, αρτυμένο με raw salmon, αγγούρι και αβοκάντο. Κάθε μπουκιά και μία μικρή έκρηξη για το στόμα. Πολύ ψηλά στη λίστα μου και τα arancini με τυρί Σαν Μιχάλη.

Στα κυρίως το ακομπλεξάριστο Koumkan Burger δεν προσπαθεί να είναι "κάτι άλλο" και είναι ακριβώς το burger που θα ήθελες να σερβίρεται σε όλα τα hotel bars της χώρας μας, με την υψηλή ποιότητα των συστατικών και το τέλειο ψήσιμο του πληθωρικού patty να κερδίζει στα σημεία μαζί με τις εθιστικές τηγανητές πατάτες.

Παράλληλα το Truffle & Caviar Pasta με τα αριστοτεχνικά βρασμένα λινγκουίνι μέσα σε μία πλούσια σως από βούτυρο και λεμόνι τέρπει όλες τις αισθήσεις σου ταυτόχρονα αφού υφή, γεύση και όσφρηση ικανοποιούνται χωρίς περιστροφές.

Στα γλυκά το Millefeuille με βανίλια Μαδαγασκάρης, whiskey caramel και τραγανά pecan καραμελωμένα κονταροχτυπιέται ευθέως με την εκλεπτυσμένη Sacher Torte με βερίκοκο και crème fraiche. Όπως ξέρεις στα tastings συνήθως δεν προλαβαίνω τα γλυκά, γιατί κινδυνεύω να χάσω το μετρό, οπότε προσωπικά έχω έναν λόγο παραπάνω να αγαπήσω το Koumkan, αφού έφερε τον μητροπολιτικό κοσμοπολιτισμό του στην Κηφισιά και μαζί ένα νέο επιχείρημα για να επιλέξουμε τα βόρεια για τις βραδινές μας εξόδους.

Info: Χαρ. Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, 2106284560

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης