Τρία events για ορκισμένους λάτρεις της γαστρονομίας και των premium spirits
Τρεις μοναδικές βραδιές ειδικά σχεδιασμένες για όσους αγαπούν την τέχνη του φαγητού και των spirits σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Με τις γιορτές να πλησιάζουν τα αγαπημένα μας εστιατόρια οργανώνουν τις πιο συναρπαστικές βραδιές για τους αληθινούς λάτρεις της γαστρονομίας και των fine spirits. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin chef Ασημάκης Χανιώτης έρχεται για μία βραδιά στο Hyatt Regency Thessaloniki, η Ρένα Γιαννουλάκη παίρνει τη σκυτάλη στο «Ημερολόγιο των Σεφ» στο Ark και ένα ξεχωριστό whisky tasting ετοιμάζεται στο Colonial.
Δύο προτάσεις για κορυφαίες γεύσεις, ευφάνταστα cocktails και δυνατά party vibes στα νότια προάστια
Ο Ασημάκης Χανιώτης στο Hyatt
Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, το Hyatt Regency Thessaloniki υποδέχεται το πρώτο Gastronomy Gala με καλεσμένο τον chef Ασημάκη Χανιώτη, το νεότερο chef που απέσπασε Αστέρι Michelin στο Λονδίνο το 2017. Ο Executive Chef Απόστολος Αλτάνης και ο Guest Chef Ασημάκης Χανιώτης, γνωστός για τη μοναδική του ικανότητα να παντρεύει παραδοσιακές τεχνικές με σύγχρονες ιδέες, έχουν επιμεληθεί ένα εκλεπτυσμένο menu degustation. Κάθε πιάτο αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία, αντλώντας έμπνευση από τα εκλεκτότερα υλικά και τη δημιουργική φαντασία των chef.
Νέα άφιξη: ο Άσωτος στο Παγκράτι ήρθε για να μείνει για όλους τους σωστούς λόγους
Το μενού ανοίγει με μια λεπτή κρέμα αυγού με τρούφα, μια ευγενική εισαγωγή σε όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Εκλεπτυσμένες γεύσεις, όπως το éclair με φουά γκρα και φιστίκι Αιγίνης, καθώς και τα μπενιέ μυδιών, προετοιμάζουν τον ουρανίσκο για το μεγαλείο της μπουγιαμπέσας με κουτσομούρα. Στα highlights της βραδιάς περιλαμβάνονται το μοσχαρίσιο ταρτάρ με κρόκο αυγού μαγειρεμένο σε ελαιόλαδο στους 63°C και η γλώσσα λεμονιού αλά γκρενόμπλ. Για τους λάτρεις του κρέατος, το αρνί α λα παριζιέν υπόσχεται να κλέψει τις εντυπώσεις. Το γεύμα κορυφώνεται γλυκά με ένα αχλάδι ποσέ σε κόκκινο κρασί, συνοδευόμενο από σορμπέ σαμπάνιας, και το εξαιρετικό μιλφέιγ με δαμάσκηνα, κρέμα διπλομάτ και μια δόση ρουμιού.
Η βραδιά συμπληρώνεται αρμονικά με ζωντανή μουσική, δημιουργώντας την ιδανική συνοδεία για αυτή την εμπειρία γαστρονομικής πολυτέλειας. Τα Gastronomy Galas είναι το νέο γαστρονομικό εγχείρημα του Hyatt Regency Thessaloniki που συνδυάζει την τέχνη της γεύσης με την πολυτέλεια της υψηλής αισθητικής σε set menu στο εστιατόριο Ambrosia. Με διακεκριμένους chef που δημιουργούν πιάτα από εξαιρετικά υλικά, κάθε Gastronomy Gala είναι ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της γεύσης και του κρασιού.
To Ημερολόγιο των Σεφ στο Ark
Συνεχίζοντας τη σειρά των δείπνων με τίτλο «Ημερολόγιο των Σεφ» που συνυπογράφουν ο Γιάννης Μπαξεβάνης και οι καλεσμένοι του, το εστιατόριο Ark υποδέχεται την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου την Ρένα Γιαννουλάκη. Η σεφ που αξιοποιεί στο έπακρο τους θησαυρούς της κρητικής γης και δημιουργεί πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές του νησιού που περνούν αναλλοίωτες από γενιά σε γενιά, παίρνει την σκυτάλη από τον Γιάννη Γαβαλά από το εστιατόριο «Αρακλειά».
Τη βραδιά αυτή, μαζί με την ομάδα του Γιάννη Μπαξεβάνη – τον Αντώνη Ζερίδη, τον Διονύση Ζαχαρόπουλο, την Κωνσταντίνα Γκίνη και τον Τάσο Ζησόπουλο – θα δημιουργήσουν ένα μενού που θα αποτελείται από λιχουδιές της Κρήτης: από μεζέδες της ρακής έως κουνέλι στιφάδο και από τάρτα με βότανα από τα όρη της Κρήτης έως τον Μινωικό μπακλαβά. Για την προετοιμασία των πιάτων, όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι ελληνικά, κυρίως μικρών παραγωγών, ενώ πολλά θα έρθουν απ΄ευθείας από την Κρήτη αποκλειστικά για το μενού της 28ης Νοεμβρίου.
Υποστηρίζοντας σταθερά στην καριέρα της την παραδοσιακή σπιτική κουζίνα, η Ρένα Γιαννουλάκη θα παρουσιάσει μαζί με την ομάδα του Ark σε παιδιά από σχολείο της περιοχής, ένα πιάτο του μενού της την επόμενη ημέρα. Η παρουσίαση αυτή θα συνδυαστεί με μάθημα μαγειρικής στο οποίο θα συμμετέχουν και τα παιδιά, προσφέροντάς τους έτσι πολύτιμα ερεθίσματα για την αξία της ελληνικής κουζίνας. Ο κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να εκπαιδεύσουν στη φιλοσοφία του Slow Food μέσω της διάδρασης τα παιδιά, ενισχύοντας την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.
Whisky Tasting στο Colonial
Μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωσίας ουίσκι με τίτλο “A Whisky Journey” ετοιμάζεται για τις 4 Δεκεμβρίου στο εστιατόριο Colonial, στο καταπράσινο περιβάλλον του Γκολφ της Γλυφάδας. Σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά, οι καλεσμένοι θα μυηθούν στον συναρπαστικό κόσμο του ουίσκι, του βασιλιά των αποσταγμάτων, θα εξερευνήσουν την ιστορία, την προέλευση και την παράδοση της τέχνης της παραγωγής, μαθαίνοντας λεπτομέρειες για τα γευστικά χαρακτηριστικά και τα αρώματα επιλεγμένων, premium ετικετών.
Ο ειδικός του ουίσκι, Γιάννης Μηλιώνης από το Tasters Club, θα καθοδηγήσει τους παρευρισκόμενους στην εξερεύνηση της απόσταξης, της παλαίωσης και της πολυπλοκότητας κάθε σταγόνας, αποκαλύπτοντας την κομψότητα και τη μαγεία του “νερού της ζωής”. Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν εκλεκτές ετικέτες, όπως το Blanton’s Original Single Barrel, το Tobermory 12 yo, το Macallan Sherry Oak 12 yo, το Glenmorangie The Quinta Ruban 14 yo και το Laphroaig 10 yo. Με έμφαση στην απόλαυση, κάθε ετικέτα θα παρουσιαστεί με προσοχή, αναλύοντας αρώματα και χαρακτηριστικά, ενώ θα δοθούν συμβουλές για το ιδανικό σερβίρισμα και pairing.
Αυτή η μοναδική βραδιά προσφέρει την ευκαιρία να κατανοήσει κανείς την σημασία στην επιλογή του ποτηριού, τη θερμοκρασία και τις τεχνικές σερβιρίσματος που θα αναδείξουν την πληθωρικότητα του ουίσκι. Μετά τη γευσιγνωσία οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο δείπνο για να συμπληρώσει τις γεύσεις των ουίσκι, κλείνοντας ιδανικά τη βραδιά και δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία που θα γοητεύσει γνώστες αλλά και νέους φίλους του μοναδικού αυτού προϊόντος. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτούνται κρατήσεις.
Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.