Κρεατοφαγία υψηλών αξιώσεων με ηχηρές υπογραφές και έξυπνα twists στο Κολωνάκι
Το Brutus Tavern, ο βωμός των ορκισμένων meat lovers στην καρδιά της Αθήνας, βρίσκεται με διαφορά στην καλύτερη του φάση και συναρπάζει με τις νέες προσθήκες στο μενού του.
Δεν έχω κρύψει ποτέ τη μεγάλη μου αγάπη για το κρέας, και την ακόμη μεγαλύτερη αγάπη μου για τα εστιατόρια που το διαχειρίζονται με το σεβασμό και την σύνεση που του αρμόζει. Το Brutus Tavern κλείνει φέτος πλέον τρία χρόνια παρουσίας στη ζωή μας και δικαίως θεωρείται ένα από τα καλύτερα καρνιβορικά εστιατόρια της πόλης. Δεν είναι μόνο οι κορυφαίες πρώτες ύλες του, το άψογο σέρβις, η πληρέστατη λίστα κρασιών, το θεατρικά στημένο περιβάλλον, ή τα εξαιρετικά πιάτα που υπογράφει ο πολυβραβευμένος Μιχάλης Νουρλόγλου και εκτελεί στην εντέλεια το ταλαντούχος chef de cuisine Στέφανος Ρίζος. Είναι η αίσθηση, το vibe, η διάθεση που σου καλλιεργεί αυτό το εστιατόριο.
Ο γαστρονομικός θεσμός που δίνει βήμα στους κορυφαίους σεφ του αύριο
Εγώ προσωπικά όποτε παίρνω θέση μπροστά στη μεγάλη ανοικτή κουζίνα του και πάνω από τα χαρακτηριστικά skull-chic πιάτα, που κάπως επιτείνουν αυτά τα dark luxury vibes που πρυτανεύουν εδώ, ξέρω ότι πρόκειται να απολαύσω την κάθε στιγμή. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για ένα εστιατόριο, και δη ένα εστιατόριο υψηλής κρεατοφαγίας, η συνολική και αδιαπραγμάτευτη συνέπεια.
Τρεις νέες αφίξεις στον Πειραιά ανεβάζουν το γευστικό ενδιαφέρον στα νότια
Υπό το άγρυπνο βλέμμα της πανταχού παρούσας και τα πάντα επιβλέπουσας restaurant manager Φωτεινής Γούλα λοιπόν, εδώ έρχεσαι για να περάσεις συνολικά καλά. Να δοκιμάσεις εξαιρετικές γεύσεις, να πιείς υπέροχα cocktails και κρασιά, να μιλήσεις με τη μουσική να συνοδεύει και όχι να σκεπάζει τη συζήτησή σου, και να νιώσεις πως η ικανοποίησή σου βρίσκεται στο επίκεντρο του concept του εστιατορίου, με λίγα λόγια εδώ έρχεσαι για να απολαύσεις μία όμορφη βραδιά από κάθε άποψη.
Για εμένα λοιπόν όλα τα παραπάνω είναι οι λόγοι για τους οποίους το Brutus Tavern ήταν γεμάτο μία βροχερή Δευτέρα βράδυ που βρέθηκα εγώ εκεί, κι ας διανύει τον τρίτο του χρόνο πια, κι ας μην είναι δηλαδή καινούριο. Γιατί -κατά την ταπεινή μου γνώμη- η συνέπεια και ο σεβασμός στον επισκέπτη σου είναι προϋποθέσεις απαραίτητες για να εξελιχθεί ένα εστιατόριο κάποια στιγμή σε «κλασσικό».
That said λοιπόν να περάσουμε και στο προκείμενο, δηλαδή τα νέα πιάτα που προστέθηκαν φέτος στο μενού και προσωπικά θεωρώ πως ίσως έπρεπε να είναι εκεί από πάντα. Να κάνω βέβαια μία μικρή παρένθεση και να πω για τα θεϊκά sliders με dry aged κιμά που συγκαταλέγονται μακράν μεταξύ των καλύτερων στην Αθήνα και φυσικά υπάρχουν και φέτος στο μενού, και ελπίζω να μην βγουν ποτέ!
Πάρα πολύ καλή και η Burrata με ψητά τοματίνια και κονσομέ από κόκκινα φρούτα, μεταξύ των οποίων και ένας ζωμός από ανοιξιάτικη φράουλα, που ευωδιάζει φρεσκάδα και δροσερά αρώματα.
Πάμε στα νέα όμως, γιατί όλο για νέα πιάτα σου λέω και επιστρέφω στα παλιά μου αγαπημένα. Λοιπόν η χειροποίητη καπνιστή πανσέτα φέτος άλλαξε και απογειώθηκε, αφού τη γλασάρανε με παντζάρι και τη συνόδευσαν με ένα kimchi παντζάρι, πράσινο μήλο και κρέμα από αυγό, και όπως έρχεται τέλεια ψημένη και τρυφερή είναι ένα μικρό κόκκινο όνειρο.
Εντελώς νέα και άκρως λαχταριστή προσθήκη το Sando με dry aged μοσχάρι, σως katsu και πικλαρισμένο τζίντζερ, που ειλικρινά ταιριάζει τόσο στο συγκεκριμένο εστιατόριο που θαρρείς πως πάντα βρισκόταν στο μενού. Μου είπαν πως ήδη είναι best seller, και καθόλου εντύπωση δεν μου κάνει.
Επίσης ολοκαίνουριο πιάτο το tataki με wagyu πάνω σε ένα βούτυρο με μανιτάρια και τριμμένο αμύγδαλο, που είναι ιδανική πρόταση για να αναδειχθεί η υψηλότατη ποιότητα του premium κρέατος σε κάθε δάγκωμα.
To σιγομαγειρεμένο short rib λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα και έρχεται με μία BBQ από καρότα και λάδι chilli, και παρότι δεν είμαι καθόλου φίλη του καρότου γενικά, αυτό θα το πιάτο θα το ξαναέτρωγα με την ίδια λαχτάρα και αύριο.
Μία ξεκάθαρα comfort προσθήκη το Layers, δηλαδή σιγομαγειρεμένος αρνίσιος λαιμός στρωμένος ανάμεσα σε χειροποίητα λαζάνια με μία πολύ νόστιμη σως από αποξηραμένη τομάτα. Πρόκειται για ένα πιάτο αρκετά πληθωρικό και βαθιά νόστιμο, που θα συνιστούσα να πάρεις για κυρίως ή να μοιραστείς με άλλον, αν θέλεις να δοκιμάσεις και άλλα πράγματα.
Οι κοπές του Brutus Tavern δεν χρειάζονται φυσικά ούτε συστάσεις ούτε έχουν ανάγκη από καμία ειδική μνεία, αφού μιλούν από μόνες τους με την κορυφαία τους ποιότητα και το αριστοτεχνικό πραγματικά τους ψήσιμο από τους masters της κουζίνας. Μεταξύ των ποικίλων επιλογών θα βρεις ελληνικό chateaubriand ξηρής ωρίμανσης 40 ημερών, αυστραλιανό Black Angus flap steak, ισπανικό Black Angus cote de boeuf, Rubia Gallega ribeye και striploin steak και πολλές ακόμη συγκλονιστικές προτάσεις που κάνουν τους ορκισμένους meat lovers να επιστρέφουν ξανά και ξανά.
Στα συνοδευτικά προστέθηκε φέτος και ψητό κουνουπίδι εξαιρετικό, που προτείνω ανεπιφύλακτα, όχι όμως σε βάρος των εθιστικά νόστιμων French fries και του mac n cheese, που αποτελούν αξία αδιαπραγμάτευτη.
Στα γλυκά ένα απίστευτα φινετσάτο Saint Honore με κρεμέ από μασκαρπόνε και παγωτό αλμυρής καραμέλας, δημιουργία του γνωστού pastry chef Γιάννη Καλδάνη, κλέβει την παράσταση και σε κάνει να παίρνεις απόφαση πως η δίαιτα θα πάει από Δευτέρα.
Πριν κλείσουμε να σημειώσω πως φέτος συναντούμε εδώ τον Θάνο Τσάμαλη σε ρόλο sommelier, που είναι νέος και πολύ ορεξάτος και από αυτά τα παιδιά που φαίνεται πόσο αγαπούν τη δουλειά τους. Στη wine list λοιπόν θα βρεις περίπου 170 ετικέτες, εκ των οποίων περίπου 20 ελληνικές με έμφαση στα εγχώρια κόκκινα vintages, κάτι που πραγματικά παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Περί τις 20 ετικέτες σερβίρονται και σε ποτήρι, κάτι που επίσης πολύ μου αρέσει.
Info: Λεβέντη 3, Κολωνάκι τηλ. 2107240453
Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.