Μία ολοκαίνουρια άφιξη στο Κολωνάκι συντροφεύει τις εξόδους μας το νέο έτος

Νέλλη Καλαμαρά
Μία ολοκαίνουρια άφιξη στο Κολωνάκι συντροφεύει τις εξόδους μας το νέο έτος

Το Bacanal είναι μία νέα άφιξη στην καρδιά του Κολωνακίου, εκεί που συναντούσαμε κάποτε το Doors, και διεκδικεί τη δική του θέση στη λίστα με τα αγαπημένα μας spot στην πόλη το 2025. 

Στο ισόγειο του γνωστού Εμπορικού Κέντρου Λαιμού, στο Κολωνάκι, ο Ανδρέας Ανδρουλακάκης, δημιουργός του Doors και του 4711, επιστρέφει στα παλιά του λημέρια μαζί με τον επιχειρηματία Γιώργο Παπαχριστοφόρου. Οι δυο τους υλοποιούν το νέο τους project, το Bacanal, έναν προσεγμένο χώρο με ανάλαφρη διάθεση, όπου ο κόσμος γίνεται μια παρέα, απολαμβάνοντας εκλεπτυσμένες γεύσεις, ωραίες μουσικές από το διεθνές ρεπερτόριο και hand-picked επιλογές κρασιών και ποτών.

Ο Μιχάλης Νουρλόγλου ανακοινώθηκε ως ο νέος executive chef του Nolan

Interior-1.jpg



Η ατμόσφαιρα χαλαρή και ζεστή, οι καθαρές γραμμές και μια εντυπωσιακή ελιά στο κέντρο του χώρου δίνουν το στίγμα της μίνιμαλ διακόσμησης, η ανοιχτή κουζίνα με μια νεανική, φρέσκια αλλά έμπειρη μπριγάδα αποπνέει οικειότητα και θεατρικότητα και ένα ενδιαφέρον μενού που μπορεί κανείς να απολαύσει με casual διάθεση στην ελκυστική μπάρα ή πιο επίσημα στο τραπέζι.

Αυτές τις γιορτές ψηφίζουμε fine comfort γεύσεις με θέα την Ακρόπολη για ξεχωριστές νύχτες στην πόλη

_56A6836.jpg



Στην κουζίνα, οι γευστικές προτάσεις του Διονύση Κοκαλάρα προσανατολίζονται προς τη σύγχρονη ψαροφαγία και τις μεσογειακές επιλογές. Εξαιρετικές πρώτες ύλες, ισορροπημένες γεύσεις, φίνες υφές και έντονη δημιουργικότητα είναι τα χαρακτηριστικά της υπογραφής του νέου ανερχόμενου σεφ που έχει δημιουργήσει ένα πλούσιο μενού το οποίο αν και προσανατολισμένο προς την ψαροφαγία προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα.

_56A7496.jpg

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ritual πιάτα που ολοκληρώνονται μπροστά στο τραπέζι μας, όπως η σαλάτα Σπανακόπιτα με το χειροποίητο φύλλο και το Χεράκι Αρνί, ενώ ψηλά στη λίστα των must-order βρίσκεται το φρέσκο ψάρι που επεξεργάζεται με τη φιλοσοφία nose-to-tail, οδηγώντας σε υψηλά γευστικά αποτελέσματα. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα ωμά, όπως το ταρτάρ τόνου, το ταρτάρ λευκού ψαριού και το καρπάτσιο λαβράκι, ενώ η σούπα κακαβιά και το γιουβέτσι φαγκρί αποτελούν πολύ δημοφιλείς επιλογές.

1734947463402-705132668-Outdoors-and-bar.jpg



Από την elegant αισθητική του χώρου, που φέρει την υπογραφή της αρχιτεκτόνισσας και interior designer Μαρίας Σκιαδαρέση, μέχρι τις ποιοτικές πρώτες ύλες και από τις εκλεπτυσμένες γεύσεις μέχρι τα δροσερά κοκτέιλ και την ενημερωμένη λίστα ελληνικών και όχι μόνο κρασιών, το Bacanal είναι ο νέος χώρος που διεκδικεί μία θέση στην καρδιά μας.

_56A7518.jpg

Εκεί που η ελληνική γαστρονομία συναντά τη σύγχρονη προσέγγιση στη ψαροφαγία, το νέο εστιατόριο υπόσχεται μια dining εμπειρία υψηλής αισθητικής με cool vibes και έμφαση στις εξαιρετικές πρώτες ύλες, ενώ η μουσική, η οποία δεν συνοδεύει αλλά πρωταγωνιστεί, απογειώνει την ατμόσφαιρα, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, όπως στα απογευματινά πάρτι του Σαββάτου μετά το μεσημεριανό shopping.

Info: Καρνεάδου 25-29 (Εμπορικό Κέντρο Λαιμού) Κολωνάκι, 210 7294056

Η κουζίνα λειτουργεί: Τρίτη – Παρασκευή: 18:00 – 23:30, Σάββατο: 13:00 – 18:00 & 20:30 – 00:00

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.

DPG Network