5 προτάσεις για Τσικνοπέμπτη, brunch, μουσικοθεατρικές βραδιές, margaritas και πολλά ακόμη

Νέλλη Καλαμαρά
5 προτάσεις για Τσικνοπέμπτη, brunch, μουσικοθεατρικές βραδιές, margaritas και πολλά ακόμη

Τσικνοπέμπτη με αέρα αμερικανικού νότου, ιδιαίτερα κυριακάτικα brunches σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και live μουσικοθεατρικές Τετάρτες μετά γαλλικών γεύσεων. Όλα θα τα βρεις εδώ.

Φτιάχνουμε το πιο λαχταριστό πρόγραμμα για τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες με την πιο cool πρόταση για Τσικνοπέμπτη, δύο εξαιρετικές εναλλακτικές για brunch τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη, ενώ οι Τετάρτες μας παίρνουν γαλλικό αέρα με τη βοήθεια του Αλέξανδρου Μπουρδούμη και του σεφ Ηλία Δημέλη.

Οινικά δείπνα με φόντο την Ακρόπολη μας ταξιδεύουν από τη Λήμνο έως τη Βουργουνδία

PO'BOYS_TSIKNOPEMPTI-SPESIALS-2025_.jpg

Τσικνοπέμπτη στο Po’ Boys

Η πιο κρεατοφαγική ημέρα του χρόνου πλησιάζει και το Po’ Boys ετοιμάζει και φέτος το κλασσικό πλέον Τsiknopempti Specials μενού του, που συνδυάζει το αυθεντικό αμερικάνικο BBQ με την ελληνική παράδοση. Το smoker παίρνει φωτιά και υποδέχεται ξανά την Προβατίνα και τη Γουρουνοπούλα, που καπνίζονται αργά για 10 ολόκληρες ώρες μέχρι να προσγειωθούν στο πιάτο μας, είτε σε λαχταριστές μερίδες είτε μέσα σε αφράτα ψωμάκια Po’ Boys και Brioche Burger Buns, συνοδευόμενα από απολαυστικές σάλτσες, όπως White BBQ, Dijonnaise mayo, καπνιστή ketchup, κρέμα μετσοβόνε και γλάσο Bourbon.

Η Μάγκυ Ταμπακάκη στρώνει το μεγαλύτερο τραπέζι της αθηναϊκής Ριβιέρας με ιταλικό ταμπεραμέντο

PO'BOYS_TSIKNOPEMPTI-SPESIALS-2025__.jpg

Και επειδή η Τσικνοπέμπτη θέλει ποικιλία, το μενού της ημέρας περιλαμβάνει και απίθανα πιάτα για τη μέση, όπως Home Fries με πικάντικο καπνιστό χοιρινό λουκάνικο, καραμελωμένα κρεμμύδια και κασέρι Ξάνθης, Πεινιρλί στα κάρβουνα με σουτζούκι, κασέρι Ξάνθης και πικάντικη σάλτσα από ψητή πιπεριά Φλωρίνης και Hush Puppies σε εκδοχή μόνο για την Τσικνοπέμπτη με πιπέριες jalapeños, λιωμένο cheddar, bacon και BBQ sauce. Για να σβήσει η φωτιά του BBQ, το Po’ Boys προτείνει τη δική του του Po’ Boys Lager, μια μπύρα που ταιριάζει ιδανικά με τις καπνιστές γεύσεις της ημέρας. Και φυσικά το φινάλε δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το παγωτό μηχανής, σε χωνάκι με απολαυστικά toppings ή συνοδεύοντας τα γλυκά του μενού.

Copy-of-DSC04509-(1).jpg

Γλυκό brunch στο Athénée

Το κοσμοπολίτικο Athénée έχει γίνει talk of the town με τους διάσημους pastry chefs που γλυκαίνουν με τις εμπνεύσεις τους τα δημοφιλή Κυριακάτικα brunch του. Τον μήνα Φεβρουάριο έχει αναλάβει ο μοναδικός και πολυβραβευμένος pastry expert Δημήτρης Χρονόπουλος, ο οποίος συναρπάζει με τις εντυπωσιακές και άκρως λαχταριστές δημιουργίες του.

Copy-of-DSC04488-(1).jpg

Η γευστική εμπειρία θα συνεχιστεί για δύο ακόμη Κυριακές, στις 16 και 23 Φεβρουαρίου, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα υπέροχα γλυκά του Δημήτρη Χρονόπουλου. Μαζί με τα εκλεπτυσμένα γλυκά, φυσικά και θα απολαύσουμε και τα νέα, all time classic, πιάτα brunch και lunch του Athénée, που επιμελείται ο βραβευμένος chef Νίκος Σκλήρας, συνδυάζοντας καινοτόμες γεύσεις και εξαιρετική πρώτη ύλη, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία στην καρδιά της Αθήνας.

Garcia-Martinez.jpg

Go Brunch στο Hyatt Regency Thessaloniki

Το Hyatt Regency Thessaloniki, σε συνεργασία με την Estrella υποδέχεται τον Executive Chef Juanjo Martinez από το Hyatt Regency Barcelona Tower για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στο πλαίσιο του καθιερωμένου GO BRUNCH. Έτσι, αυτήν την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, από τις 13:00 έως τις 17:00, το εστιατόριο Αμβροσία θα μεταμορφωθεί σε ένα αυθεντικό ισπανικό γαστρονομικό προορισμό. Ο διακεκριμένος σεφ Juanjo Martinez θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό μενού που συνδυάζει παραδοσιακές ισπανικές συνταγές με σύγχρονες τεχνικές.

Hyatt - Go Brunch 23.02 - 555x330 - 1

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν live cooking stations, όπου θα παρασκευάζονται επιτόπου εμβληματικά πιάτα της ισπανικής κουζίνας, συμπεριλαμβανομένης της αυθεντικής Tortilla Española και της παραδοσιακής Paella Mixta. Το μενού περιλαμβάνει επίσης μια εκτενή ποικιλία από tapas, παραδοσιακά πρωινά, σαλάτες, κρύα και ζεστά ορεκτικά, κυρίως πιάτα και αυθεντικά ισπανικά επιδόρπια. Το GO BRUNCH αποτελεί μέρος της γαστρονομικής σειράς εκδηλώσεων του Hyatt Regency Thessaloniki, που φέρνει στη Θεσσαλονίκη καταξιωμένους σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας στους επισκέπτες μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

image4.jpg

Ο Α. Μπουρδούμης στο Brasserie Lorraine

Το Brasserie Lorraine, το αγαπημένο γαλλικό στέκι στο Κολωνάκι, μεταμορφώνεται σε μια σκηνή γεμάτη συναίσθημα, θεατρικότητα και μελωδία. Έτσι, από σήμερα και κάθε Τετάρτη μέχρι και τις 5 Μαρτίου ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και ο Μάκης Δράκος μας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι, όπου η αφήγηση και η μουσική γίνονται ένα, ενώ απολαμβάνουμε τις απίθανες γεύσεις του νέου σεφ Ηλία Δημέλη.

lorraine_10_12-(10).jpg

Ένα μουσικό τρένο ξεκινά τη διαδρομή του, με σταθμούς το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Μαδρίτη, το Ριο ντε Τζανέιρο και την Αθήνα. Κάθε τραγούδι, μια ιστορία. Κάθε μελωδία, μια μνήμη. Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, με τη μοναδική θεατρική του παρουσία, ξετυλίγει τις αφηγήσεις πίσω από τις νότες, αναμειγνύοντας τη μουσική με το συναίσθημα και τις προσωπικές του στιγμές. Δίπλα του, ο δεξιοτέχνης Μάκης Δράκος δημιουργεί ένα μουσικό τοπίο που γεφυρώνει εποχές και σύνορα. Στο Brasserie Lorraine, έναν χώρο που αποπνέει παριζιάνικη φινέτσα, η μουσική και η αφήγηση γίνονται ένας διάλογος γεμάτος εικόνες, ήχους και συναισθήματα.

https://www.instagram.com/reel/DF-gkeAo9NL/

Margarita Week στο Barro Negro

Μετά την επιτυχία της πρώτης "Εβδομάδας Μαργαρίτας" το 2024, το Barro Negro Athens (#68 World's 50 Best Bars), σε συνεργασία με το Med Orange Liqueur, διοργανώνει ξανά την πιο ζωντανή Margarita Week. Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, η Αθήνα θα γίνει το επίκεντρο για όλους τους λάτρεις της Μαργαρίτας και των καινοτόμων cocktails με το πρόγραμμα να μας ενθουσιάζει με τα συναρπαστικά guest του.

Πρόγραμμα "Margarita Week"

Τετάρτη 19/02/2025 – Guest Bartending: Bird Bar. Οι κορυφαίοι bartenders από το Bird Bar (Νο 77 στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου 2024) θα παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή της Μαργαρίτας και θα μοιραστούν τις μοναδικές τεχνικές τους.

Πέμπτη 20/02/2025 – Guest Bartending: Marantona. Ο Xavier Misailidis από το Marantona στην Αργυρούπολη, θα αναδείξει τη Μαργαρίτα στην αθηναϊκή εκδοχή της.

Παρασκευή 21/02/ 2025 – Mezcaleria Unveiled. Ένα από τα πολύ αγαπημένα projects της ομάδας του Barro Negro Athens κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην επιφάνεια, λίγο πριν ξεκινήσει επίσημα το International tour της.

Σάββατο 22/02/2025- Margarita Party. Για το κλείσιμο της εβδομάδας, ένα μεγάλο πάρτι αφιερωμένο στην πρωταγωνίστρια Margarita που σκοπό έχει να μυήσει ακόμη περισσότερο του φίλους του Barro Negro Athens σε αυτή.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.