Ιαπωνικός εξωτισμός, sake cocktails και guest DJs σε μία ατμοσφαιρική gastro pub στο Κολωνάκι

Νέλλη Καλαμαρά
Ιαπωνικός εξωτισμός, sake cocktails και guest DJs σε μία ατμοσφαιρική gastro pub στο Κολωνάκι

Το Izakaya μάς υποδέχεται με νέο head chef, ανανεωμένο μενού και δυνατή party διάθεση για exotic Asian εξόδους στην καρδιά του Κολωνακίου.

To Izakaya, που εδώ και δύο χρόνια έχει μετακομίσει σε έναν άκρως ατμοσφαιρικό χώρο μέσα στο νεοκλασικό κτήριο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο εμβληματικό Rock n Roll στο Κολωνάκι, έχει πολύ ενδιαφέροντα νέα να μοιραστεί μαζί μας, αφού πλέον στην ανοικτή κουζίνα του συναντούμε τον ικανότατο Γρηγόρη Μυρσιάδη (βλ. Nobu και Birdman) σε ρόλο head chef.

Ξεκάθαρη αστική αύρα, αληθινές γεύσεις και ηχηρές υπογραφές στο πιο όμορφο reopening της πόλης

FRAG8923small.jpg

Ο χώρος, σχεδιασμένος από τον γνωστό αρχιτέκτονα Γιώργο Παντελούκα, έχει minimal Asian στυλ, με τις ανθισμένες κερασιές στους τοίχους να κεντρίζουν το ενδιαφέρον και τον επιμελώς χαμηλό φωτισμό να δίνει βήμα στον αισθησιασμό και την ατμοσφαιρικότητα.

Η Μάγκυ Ταμπακάκη στρώνει το μεγαλύτερο τραπέζι της αθηναϊκής Ριβιέρας με ιταλικό ταμπεραμέντο

FRAG8927small.jpg

Στο επίκεντρο βρίσκεται τόσο η ανοικτή κουζίνα, όπου ο νέος σεφ και η ομάδα του κάνουν τα δικά τους «μαγικά» με μόνο κερδισμένο τους γευστικούς μας κάλυκες, όσο και στην επιβλητική μπάρα που ορίζει το χώρο και δημιουργεί -μεταξύ άλλων- και απίθανα sake-based cocktails με την υπογραφή του Γιώργου Κοζή (βλ. Zuma).

PHOTO-2025-01-16-23-33-47_7.jpg

Ο πολύ καλός και εξαιρετικά συμπαθής Γρηγόρης Μυρσιάδης διατηρεί φυσικά ανέπαφες τις βάσεις της ιαπωνικής gastro pub, που εξαρχής μας έκαναν να αγαπήσουμε το εστιατόριο, αλλά φέρνει τον δικό του δημιουργικό αέρα στην κουζίνα με νέα πιάτα και εμπνευσμένες προτάσεις. Φυσικά και δοκιμάσαμε σχεδόν όλο το μενού (γιατί να κρυβόμαστε άλλωστε; ), όμως κατά την προσφιλή μου συνήθεια έχω ξεχωρίσει τα απολύτως must-taste που δεν πρέπει τίποτα να χάσεις, όταν μπεις στο ατμοσφαιρικό σύμπαν του Izakaya.

20250204_203722.jpg

Πριν περάσω στα πιάτα, να σημειώσω πως το Caribbean Kiss που δοκίμασα και βλέπεις ακριβώς από πάνω, μπορεί να μην είναι μεταξύ των sake-based signatures, αλλά είναι εξαιρετικά γευστικό, με όμορφες εξωτικές νότες και συστήνεται ανεπιφύλακτα για τους λάτρεις των sweet & sour γεύσεων. Επίσης να μην ξεχάσω να σου πω πως τις Τετάρτες και τις Παρασκευές, το Izakaya φιλοξενεί guest Djs με διάθεση να συνοδεύσουν την γαστρονομική εμπειρία, η οποία εξελίσσεται σε πάρτι με αγαπημένες ηλεκτρονικές μουσικές.

20250204_203936.jpg

Λοιπόν το μενού είναι αρκετά εκτενές ώστε να καλύπτει τις περισσότερες προτιμήσεις των Jap & Asian cuisine lovers, αλλά σίγουρα πρέπει να ξεκινήσεις με το ceviche λευκού ψαριού (τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν λαβράκι) με εσπεριδοειδή και τσίλι, αλλά και με το tiradito μαγιάτικο με σταφίδες, ponzu τομάτας και crispy κρεμμύδι. Και τα δύο πιάτα αποτελούν ιδανική εισαγωγή, τόσο στο στυλ όσο και στις οξύτητες της κουζίνας, που ομολογουμένως ξέρει να κρατάει καλά τις ισορροπίες.

20250204_205905.jpg

Ένα πιάτο που σχεδόν ποτέ δεν βάζω στα must-taste, αλλά εδώ ήταν πραγματικά γευστικό και στις δύο εκδοχές του, ήταν τα ιαπωνικά «καλαμάκια». Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρομαι στα yakitori κοτόπουλο, που είναι γλασαρισμένα με μίριν και συνοδεύονται από wasabi mayo, και στα μοσχαρίσια kushiyaki με κρέας prime angus ribeye και μαρινάρονται σε μπέρμπον και black garlic sauce. Και οι δύο επιλογές ήταν πολύ τρυφερές και γεμάτες γεύση, ενώ το ψήσιμο τους εξαιρετικό. Ιδανικά πιάτα κατ’ εμέ να πάρεις θέση στο μπαρ και να συνοδεύσεις το cocktail σου και με τα δύο αυτά πιάτα.

20250204_210853.jpg

Highlight του νέου μενού θα χρήσω προσωπικά -και επίσης αναπάντεχο ως επιλογή- το chicken katsu sando με ζουμερο μπούτι κοτόπουλο πανέ και τραγανό εξωτερικά, πικλαρισμένο λάχανο και wasabi mayo μέσα σε τέλεια αφράτο και βουτυρένιο ψωμί. Ένα θα σου πω, έφαγα δύο, κάτι που δεν μου συμβαίνει σχεδόν ποτέ σε tasting dinners, γιατί με τα χρόνια έχω μάθει να συγκρατούμαι με στρατιωτική πειθαρχεία. Στην περίπτωση αυτή λοιπόν παραδόθηκα αμαχητί στην comfort απόλαυση.

20250204_211519.jpg

Το rolls & nigiri section έχει πολλές διαφορετικές προτάσεις, ώστε να επιλέξεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Εμείς δοκιμάσαμε ένα selection από nigiri, ένα spicy tuna roll και ένα salmon & prawn roll και ήταν πολύ ικανοποιητικά, χωρίς αμφιβολία. Επίσης ο συνδυασμός sushi & cocktails στο μπαρ συστήνεται ανεπιφύλακτα εδώ.

1739543904487-35558931-20250204_220239.jpg

Last but not least, προσωπικό μου αγαπημένο πιάτο εδώ είναι το duck donburi με sushi rice, ψητό καλαμπόκι, αυγό και πικλαρισμένα λαχανικά, για το οποίο θα επέστρεφα ξανά και ξανά για την umami γεύση του και τη βαθιά του αληθινή νοστιμιά.

20250204_223545.jpg

Στα γλυκά, τόσο η πάβλοβα με την τραγανή χειροποίητη μαρέγκα, τα κόκκινα φρούτα, την κρέμα matcha και το παγωτό μάνγκο, όσο και το μεστό brownie με την αλατισμένη καραμέλα και το παγωτό miso caramel, προσφέρονται ιδανικά για το κλείσιμο της βραδιάς, με γευστική συνέπεια και χωρίς καμία παραφωνία. Το λέω γιατί πολύ συχνά τα γλυκά στα ασιατικού στυλ εστιατόρια δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο του μενού, αλλά εδώ η κουζίνα του Izakaya φαίνεται να γνωρίζει καλά από σωστές ισορροπίες, όπως είπαμε και πιο πάνω.

Info: Λουκιανού 8, Κολωνάκι, 2107257776

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.