Πέντε ενδιαφέροντα νέα από τη γευστική σκηνή της πόλης για να τα βάλεις στη λίστα σου

Νέλλη Καλαμαρά
Πέντε ενδιαφέροντα νέα από τη γευστική σκηνή της πόλης για να τα βάλεις στη λίστα σου
C. Drazos photography

Απογευματινό τσάι με γαλλική φινέτσα, Sunday Roast με αύρα από αστέρια Michelin, δημιουργικό delivery, νέες αφίξεις και premium κοπές με θεατράλε διάθεση και ό,τι άλλο αξίζει να βάλεις στα must visit σου στην πόλη.

Σίγα σιγά η άνοιξη πλησιάζει, μπορεί ο καιρός να μην το δείχνει και πολύ, όμως η διάθεσή μας ανεβαίνει και έχουμε όρεξη για ακόμη περισσότερες βόλτες και εξόδους στην πόλη. Πάλι καλά η γευστική σκηνή της Αθήνας δεν μας απογοητεύει ποτέ και πάντα μας δίνει νέες αφορμές να κυκλοφορούμε και να ανακαλύπτουμε πράγματα.

Τρία συναρπαστικά νέα από τη γευστική σκηνή της πόλης για νόστιμες εξόδους και ποιοτικό delivery

Afternoon tea στο Νέο Ψυχικό

Το κουκλίστικο Maison Colette μόλις ανακοίνωσε ένα νέο πολύ κομψό project, το Afternoon Tea που θα σερβίρεται καθημερινά από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα. Στην καρδιά του Ψυχικού, εκεί όπου ο χρόνος κυλά με τη χάρη ενός γαλλικού βαλς, το αγαπημένο μας Maison Colette μας συστήνει σε μία νέα εμπειρία με νοσταλγική αύρα. Ο λόγος για ένα αυθεντικό Afternoon Tea, εμπνευσμένο από την αιώνια γοητεία της γαλλικής παράδοσης. Σε ένα περιβάλλον που αποπνέει αριστοκρατική φινέτσα και ζεστασιά, το Afternoon Tea του Maison Colette μας προσκαλεί σε ένα γαστρονομικό ταξίδι, όπου η κάθε λεπτομέρεια είναι φροντισμένη με αγάπη και πάθος.

Ιαπωνικός εξωτισμός, sake cocktails και guest DJs σε μία ατμοσφαιρική gastro pub στο Κολωνάκι

Το μενού, μια συμφωνία γεύσεων και υφών, με την υπογραφή του Executive Chef Δημήτρη Σταμούδη, υπόσχεται να μας ταξιδέψει στην πόλη του φωτός με κλασσικά γαλλικά πιάτα, όπως Quiche Lorraine, λαχταριστά Scones, Pate de fruit framboise, σπιτικά Truffles και ολόφρεσκα salmon & cucumber finger sandwiches, συνοδευόμενα από επιλεγμένη σαμπάνια Le Pavillon d'Artemis Brut, Lheureux Plekhoff, και φυσικά από μία μεγάλη συλλογή από τσάι αλλά και καφέ, για τους αμετανόητους coffee lovers (όπως η υπογράφουσα).

Info: Δημ. Βασιλείου 14, Νέο Ψυχικό, 21 0265 0200

Τις Κυριακές πάμε για «Sunday Roast»

Οι Κυριακές στην Αθήνα γίνονται ακόμη πιο όμορφες και πλέον υπάρχει ακόμη ένας λόγος για μια βόλτα στο κέντρο. Στο GB Roof Garden Restaurant του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, η παράδοση συναντά τη σύγχρονη γαστρονομία μέσα από το νέο Sunday Roast, μια εμπειρία αφιερωμένη στη συντροφικότητα, την οικογενειακή θαλπωρή και την αυθεντική ελληνική φιλοξενία. Kάθε Κυριακή μεσημέρι, στο GB Roof Garden στρώνεται ένα υπέροχο τραπέζι γεμάτο νοστιμιές. Πρωταγωνιστής είναι το παραδοσιακό ψητό αρνί στη γάστρα με μυρωδικά, συνοδευόμενο από γιαούρτι με τσαλαφούτι και μαντζουράνα και μια σειρά από εκλεκτά πιάτα που αναδεικνύουν την πλούσια ελληνική γαστρονομική παράδοση.

Το μενού, που έχουν επιμεληθεί ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης και ο Chef de Cuisine Νίκος Λιόκας, περιλαμβάνει γεύσεις που απογειώνουν την εμπειρία: τραγανά τηγανητά αρνίσια γλυκάδια με πικάντικα μπαχαρικά, χειροποίητη πίτα στα κάρβουνα, ζουμερές σεφταλιές από σπάλα με σάλτσα δυόσμου, αλλά και τραγανές πατάτες φούρνου με αλάτι δενδρολίβανου, κάθε πιάτο είναι ένας ύμνος στις παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Η μοναδική ατμόσφαιρα του GB Roof Garden, η μαγευτική θέα της πόλης και η κορυφαία εξυπηρέτηση μετατρέπουν κάθε Κυριακάτικο γεύμα σε μια πραγματική γιορτή.

Info: Βασιλέως Γεωργίου 1Α, Αθήνα, 2103330766

Delivery με βραβευμένη υπογραφή

Το Ps:Luncheon που όλοι αγαπήσαμε επιστρέφει δυναμικά, και αυτή τη φορά -πάλι καλά!- χωρίς καραντίνα. Μέσα από την κουζίνα του PROVELEGGIOΣ, με μενού ειδικά σχεδιασμένο από τον Αλέξανδρο Καρακατσάνη, πλέον μπορούμε να απολαμβάνουμε τα πιάτα που μας έλειψαν στην άνεση του σπιτιού μας. Το έξυπνο αυτό project, που είχε γεννηθεί μαζί με το δεύτερο lockdown, έκανε last call στις 25 Απριλίου του 2021 και είχε ήδη προλάβει να αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Τώρα λοιπόν το PSL επιστρέφει με διαφορετικό φυσικά μενού, αλλά ίδιο concept.

Φέρνει στην πόρτα μας δημιουργικό, λαχταριστό, comfort, βαθιά νόστιμο φαγητό που φτάνει σε εμάς όπως πρέπει. Spare ribs καπνιστά και ζουμερά, PS fried chicken, το τέλειο τηγανητό κοτόπουλο με μυστική sauce, udon noodles με σουτζουκάκια στα κάρβουνα και αρσενικό Νάξου, καμμένα κρεμμύδια, μυζήθρα και τσίλι, bahn mi με shawarma, ένας επικός γύρος μοσχαριού με γιαούρτι, ταχίνι και harissa, vegan tostadas με φαλάφελ, ssam balik με κροκέτες ψαριού, bonito και μαγιονέζα γαρίδας, αλλά και Βanana Split που θα μας κολάσει. Και φυσικά, last but not least, το βάσκικο cheesecake -από αυτό που ξεκίνησαν όλα και για το Sweet Nolan! Κάθε μέρα, από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 11 το βράδυ, μέσα από την κουζίνα του PROVELEGGIOΣ, το PSL έρχεται κοντά μας από τη Wolt.

Νέα άφιξη στην πλ. Αγίων Θεοδώρων

Από το 2015 μέχρι σήμερα το όνομα Tokyo Joe είναι ταυτισμένο με την ιαπωνική fusion κουζίνα την οποία απολαμβάνουμε όπως μας αρέσει, σε ένα όμορφο και φροντισμένο περιβάλλον και με πολύ δυνατό σέρβις. Ίσως κάποιοι δεν γνώριζαν πως ο διάσημος chef Marco Galenzo (βλ. Zuma London, Four Seasons Miami) είναι ο consultant chef του Tokyo Joe, εδώ και περισσότερο από μία 5ετία, ενώ κάθε χρόνο το brand συνεργάζεται με καταξιωμένους chef από Ελλάδα και εξωτερικό για τη διαρκή ανανέωση του μενού που πλέον ενώνει τη μοντέρνα Nikkei προσέγγιση με τις κλασικές pan-asian γεύσεις.

Έτσι μετά τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη, τη Μύκονο και τα Χανιά, εδώ και λίγες εβδομάδες το Tokyo Joe στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων αποτελεί μια νέα προσθήκη στη γευστική σκηνή της πόλης. Η μινιμαλιστική και ταυτόχρονα ζεστή ατμόσφαιρα του Tokyo Joe που ενισχύεται με τη χρήση φυσικών υλικών δημιουργούν μια χαλαρωτική εμπειρία ενώ υπάρχει και εξωτερικός χώρος. Το φιλικό και έμπειρο προσωπικό μας προτείνει τα ιδανικά πιάτα ανάλογα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις, ενώ λειτουργεί και delivery service. Σύντομα θα το επισκεφθούμε και θα έχουμε και απευθείας γευστική ανταπόκριση. Να μην ξεχάσουμε να σημειώσουμε πως από αυτό το έτος το Tokyo Joe ξεκινάει το ταξίδι του και στο εξωτερικό, αφού στις αρχές της άνοιξης εγκαινιάζεται το ολοκαίνουρι Tokyo Joe Dubai στην κοσμοπολίτικη Jumeirah, ενώ πολύ σύντομα έρχονται κι άλλα «διεθνή» νέα!

Info: Πλ. Αγίων Θεοδώρων 7, Αθήνα, 2110018862

Premium κοπές στο maximum

To εστιατόριο που κατέβηκε πριν από έναν χρόνο στην Αθήνα, μετά από 28 χρόνια μεγάλης επιτυχίας στη Θεσσαλονίκη, επικεντρώνεται στις ποιοτικές κοπές και την εξωστρεφή διάθεση, ενώ συνεχίζει να πρωταγωνιστεί συχνά στα timeline μας. Το εστιατόριο του chef patron Στέφανου Σαράτση, φιλοξενείται σε ένα επιβλητικό κτήριο 1.600 τετραγωνικών στην Ιερά Οδό και τραβά τα βλέμματα τόσο με τις εξαιρετικές κοπές του όσο και με το μαξιμαλιστικό σκηνικό του. Πρόκειται για ένα γνήσιο Steak House, το οποίο έγινε αμέδως talk of the town και ένας δημοφιλής γευστικός προορισμός για τους meat lovers, αφού προσφέρει μία μεγάλη γκάμα κρέατος premium κοπών. Η ψυχή των δύο εστιατορίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα είναι αδιαμφισβήτητα ο Head of Company Στέφανος Σαράτσης, ο οποίος έχει δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια σταθερούς συνεργάτες και συνάμα φίλους.

Εδώ θα συναντήσουμε εκλεκτές κοπές, limited edition wagyu A5 Ιαπωνίας, ένα κρέας με premium χαρακτήρα, αλλά και Wagyu Rib Eye Αυστραλίας, Bistecca Alla Fiorentina, Celanique (τρυφερή καρδιά από ένα εξαιρετικό φιλέτο) black Angus Αμερικής, Picanha Wagyu, Bavette (Flank steak) από Βlack Angus Αμερικής με την “βασίλισσα” Tomahawk να κλέβει την παράσταση. Όλα τα κρέατα συνοδεύονται από επίσης λαχταριστά sides, όπως βελούδινο πουρέ με βούτυρο μαύρης τρούφας, τραγανά σπαράγγια σωτέ σκορδοβούτυρο και flakes παρμεζάνας, καλαμπόκι «αγκαλιασμένο» με βούτυρο παρμεζάνας.

Εννοείται πως δεν λείπουν πιάτα όπως η «πίτα της Ανδρονίκης», πίτα με φρέσκια τριμμένη τηγανητή πατάτα με φέτα Ηπείρου και αυγά ελευθέρας βοσκής Νεοχωρούδας, το beef Tartare από φιλέτο Βlack Angus Αμερικής, το Tataki η Ιαπωνική εκδοχή του carpaccio από φιλέτο Wagyu Ιαπωνίας συνοδευόμενο από onion rings και φυσικά στα must ορεκτικά συγκαταλέγονται τα μανιτάρια πλευρώτους σβησμένα σε παλαιωμένο κρασί, κρέμα μανιταριού, πέρλες από κατσικίσιο τυρί Ηπείρου παναρισμένες σε φυστίκια Αιγίνης και crumble λεμονιού με θυμάρι.

Να σημειώσουμε πως οι κοπές σερβίρονται μπροστά στο τραπέζι από εξειδικευμένους ανθρώπους, που υπηρετούν την τέχνη της κοπής στον υπερθετικό βαθμό. Το παζλ συμπληρώνει μία εκτενής λίστα κρασιών και cocktails. Πέρα από το εστιατόριο με τη γνώριμη κρεατοφαγική ταυτότητα, το concept «Στα Καλά Καθούμενα» περιλαμβάνει παράπλευρα projects, όπως ένα in house μικρό ξενοδοχείο με εννέα πολυτελείς σουίτες, έναν εντυπωσιακό χώρο private dining, αλλά και food-trucks ακριβώς δίπλα από το εστιατόριο.

Info: Ιερά Οδός 25-29, Αθήνα, 2103450020

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved