Λαχταριστός Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Γλυκό με αγνά και υγιεινά υλικά, νηστίσιμο και νόστιμο. Δεν είναι όλα τα γλυκά αμαρτία!
Συστατικά
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη, φυσική καστανή
4 φλιτζάνια νερό
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια (προαιρετικά)
1 πορτοκάλι
κανέλλα (και σε ξύλο και σε σκόνη)
λίγο γαρύφαλλο
Εκτέλεση
1.Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, μία φλούδα πορτοκαλιού, ένα ξυλάκι κανέλας και 1-2 γαρύφαλλα.
2.Σε άλλο μάτι βάζουμε συγχρόνως σε τηγάνι το λάδι να κάψει και καβουρδίζουμε μέσα το σιμιγδάλι και τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύοντας τα, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
3.Όταν το σιμιγδάλι αλλάξει χρώμα και γίνει καφετί, το ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι.
4. Ανακατεύουμε, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, σβήνουμε τη φωτιά, και το αφήνουμε έτσι για μισή ώρα περίπου.
5.Αφαιρούμε το ξυλάκι της κανέλλας και τη φλούδα πορτοκαλιού, βάζουμε το χαλβά σε φόρμα και τον πασπαλίζουμε με κανέλλα.