Μέλι & κανέλα: Όλες οι θεραπευτικές τους ιδιότητες
Το μέλι και η κανέλα είναι δύο σημαντικά «όπλα» που μας παρέχει η φύση για να αποφύγουμε η να αντιμετωπίσουμε διαφόρων ειδών ενοχλήσεις.
Μπορούμε να προσθέσουμε το θρεπτικό μέλι και τη μυρωδάτη κανέλα σε ροφήματα ή γλυκά για να απολαύσουμε τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.
Θα πρέπει να προτιμούμε την κανέλα Κεϋλάνης αντί για την Κάσσια, καθώς η πρώτη περιέχει σημαντικά χαμηλότερες ποσότητες κουμαρίνης, ουσία που μπορεί να αποδειχθεί τοξική για το συκώτι σε μεγάλες δόσεις. Όσον αφορά το μέλι, θα πρέπει να καταναλώνεται στην όσο το δυνατόν πιο αγνή μορφή του, δεν το βράζουμε μαζί με άλλα υλικά και δεν το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Το μέλι δεν χάνει όμως τη θρεπτική του αξία όταν το ανακατεύουμε με ζεστό νερό...
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr