Παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια
Σπιτικά κουλουράκια για το Πάσχα, με αγνά υλικά και λίγες παραπάνω θερμίδες, τις οποίες μπορείτε να τις κάψετε φτιάχνοντας τα, αντί να τα πάρετε έτοιμα.
Υλικά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο Βιτάμ Soft light
130 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά (το ένα για το άλειμμα)
40 γρ. γάλα με μειωμένα λιπαρά
40 γρ. ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
Εκτέλεση
1.Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.
2. Αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί η ζύμη μας για τουλάχιστον 1 ώρα.
3. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
4.Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλούρια.
5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC μέχρι να ροδίσουν.