Αβοκάντο με αβγό: 4 λόγοι για να εντάξεις στη διατροφική σου ρουτίνα αυτό το γευστικό πιάτο
Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου!
Τα αστεία τελείωσαν, πέρασε και το τελευταίο τριήμερο που είχαμε μία επιπλέον ευκαιρία για κραιπάλες και πλέον ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στις παλιές μας συνήθειες. Βάλε τα αθλητικά σου και τη φόρμα σου, ξεκίνα τις καθημερινές σου ασκήσεις και αναθεώρησε τα καθημερινά σου γεύματα.
Ξέρουμε είναι λίγο δύσκολο μετά από τόσα γευστικά πιάτα, αλλά το καλοκαιράκι είναι μόλις πέντε μήνες μακριά και πρέπει να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά. Γι’ αυτό και εμείς βρήκαμε το τέλειο γεύμα που πρέπει να εντάξεις στο καθημερινό σου διατροφολόγιο.
Γνωρίζεις σίγουρα τις θρεπτικές αξίες που έχει τόσο το αβοκάντο, όσο και το αυγό. Τι θα έλεγες όμως για ψητό αβοκάντο με αυγό; Εμείς σου παραθέτουμε 4 λόγους που θα σε πείσουν πως πρέπει να το δοκιμάσεις.
#1. Προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου του μαστού
Η χολίνη που περιέχεται στα αυγά έχει αποδειχθεί πως μειώνει το ποσοστό του καρκίνου του μαστού κατά 44%.
#2. Βελτιώνει την όραση
Τα καροτενοειδή, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, βοηθούν στην καλή όραση και προστατεύουν από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη.
#3. Ενισχύει τον εγκέφαλο
Η χολίνη, το φυλλικό οξύ και η βιταμίνη Β12 που βρίσκεται στα αυγά, συμβάλλουν στη διατήρηση των νευρικών κυττάρων.
#4. Βοηθά στη διατήρηση του σωματικού βάρους
Τα αυγά έχει αποδειχθεί πως κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν πιο πλήρης, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες. Έχει αποδειχθεί πως τα άτομα που έτρωγαν έξι αυγά την εβδομάδα είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος από εκείνους που δεν έτρωγαν κανένα.
Είμαστε λοιπόν σίγουρες, πως σου έχουμε δώσει αρκετούς λόγους για να το φτιάξεις αύριο το πρωί. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα αβοκάντο, 2 αυγά, μισό λεμόνι στιμμένο, αλάτ και πιπέρι.
Προθερμαίνεις τον φούρνο σου στους 220 βαθμούς. Καθάρισε το αβοκάντο από το εσωτερικό του αφήνοντας ελάχιστη ψύχα.
Σπάσε τα αυγά μέσα στο αβοκάντο, μην αγχωθείς αν βγει απέω λίγο ασπράδι, σκούπισε το και τοποθέτησε το στο ταψί σου σε χαρτί ψησίματος.
Ρίξε από πάνω το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ψήσε στο φούρνο για 10’ ή μέχρι να ψηθούν οι κρόκοι.
Το σίγουρο είναι ένα! Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου.