Ελαφριά κρέμα ανανά και γκρέιπφρουτ
Ένα ελαφρύ και νόστιμο γλυκό, εύκολο στην παρασκευή του, και με άφθονη βιταμίνη C. Μην ξεχνάτε και τις λιποδυαλιτικές ιδιότητες του ανανά.
Υλικά ( για 8 μερίδες)
1 λίτρο χυμό από φρέσκο ανανά και γκρέιπφρουτ (250 ml + 750 ml αντίστοιχα)
50 γρ. φυσική, καστανή ζάχαρη
70 γρ. κορνφλάουρ
λίγα κομμάτια ανανά για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1.Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τα 3/4 του χυμού μαζί με τη ζάχαρη και τη βάζετε σε μέτρια φωτιά.
2.Δυαλύετε το κορνφλάουρ στον υπόλοιπο χυμό.
3. Όταν ο χυμός ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να πάρει βράση, ρίχνετε τον υπόλοιπο χυμό με το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς.
4.Mόλις η κρέμα «δέσει» κι αρχίσει να κοχλάζει, αποσύρετε από τη φωτιά.
5.Aδειάζετε την κρέμα σε 8 μπολ και την αφήνετε να κρυώσει.
6.Γαρνίρετε με κομμάτια ανανά και σερβίρετε.