Υγιεινή σαλάτα με όσπρια και παντζάρια

Θρεπτική σαλάτα, πολύ γευστική και χορταστική, που μπορεί να αποτελέσει και κυρίως πιάτο. Ένας εναλλακτικός τρόπος να απολαύσετε τα όσπρια σας.

Υλικά (για 4 άτομα)

4 παντζάρια
150γρ φακές
100γρ ρεβίθια
4 κρεμμύδια ξερά
2κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Ξύδι μπαλσάμκο

Για τη σως:

½ ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
4 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
2 λιαστές ντομάτες
Αλάτι & πιπέρι
Φέτα με λίγα λιπαρά

Εκτέλεση

1.Πλένουμε τα παντζάρια, αφαιρούμε τα φύλλα τους, τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και ξύδι και τα τοποθετούμε σε ένα «πακετάκι» από αλουμινόχαρτο.
2. Κάνουμε το ίδιο και με τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε μαζί με τα πακετάκια με τα παντζάρια, σε ταψί και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, για περίπου 1 ώρα.
3.Βράζουμε τα όσπρια μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.
4.Ανοίγουμε τα πακετάκια, καθαρίζουμε τα παντζάρια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε σε σαλατιέρα.
5. Κόβουμε και τα κρεμμύδια σε ροδέλες , τα βάζουμε στην σαλατιέρα, προσθέτουμε και τα όσπρια, αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με τα υγρά των ψημένων κρεμμυδιών και με τα μυρωδικά.
6. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σος και περιχύνουμε τη σαλάτα.
7.Τη σερβίρουμε με τρίμματα φέτας.

"Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!"





© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης