Τρυφερές αγκινάρες γεμιστές με σπανάκι

Τρυφερές αγκινάρες γεμιστές με σπανάκι

Εξαιρετικό πρώτο ή συνοδευτικό πιάτο, με πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, υπέροχη γεύση και χωρίς «απαγορευτικές» θερμίδες.

Υλικά

10 αγκινάρες
300γρ σπανάκι
200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια light
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζετε τις αγκινάρες σε αλατισμένο νερό μέχρι να ψηθούν καλά , αλλά να μην λιώσουν.
2. Βράζετε το σπανάκι και το στραγγίζετε.
3. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με ελάχιστο λάδι, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
4. Προσθέτουμε το τυρί, αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο, κρεμώδες μείγμα.
5. Τοποθετούμε τις αγκινάρες σε ένα ταψί, τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις γεμίζουμε με το μείγμα από το τηγάνι.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 10 λεπτά.