5 τρόποι για να ξεγελάσεις την πείνα σου, όταν κάνεις δίαιτα

Νατάσσα Σχοινά

Μερικά tips για να διευκολυνθεί η κατάσταση

Όταν ξεκινάμε μία δίαιτα, είναι μερικές φορές που νιώθουμε πεινασμένες όλη την ώρα, λες κι ο οργανισμός μας έχει βάλει αυτοσκοπό να μας δυσκολέψει τη ζωή. Αν αυτό είναι κάτι με το οποίο ταυτίζεσαι, τότε το συγκεκριμένο άρθρο είναι για εσένα, αφού ψάξαμε και βρήκαμε 5 τρόπους για να περιορίσουμε αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα και να συνεχίσεις την πορεία στον απώτερο προορισμό σου.

  1. Σωστή δίαιτα. Όταν αποφασίζεις να μπεις σε διαδικασία δίαιτας, καλό είναι να λαμβάνεις υπόψιν σου τον ίδιο σου τον εαυτό. Και τι εννοούμε με αυτό: Πρέπει να επιλέγεις το είδος δίαιτας που ταιριάζει στον δικό σου οργανισμό και στο προσωπικό σου γούστο, για να είναι πιο εύκολο να την ακολουθήσεις στο μέλλον. Δεν είναι απαραίτητο ότι μία δίαιτα, που είναι στη μόδα ή που τυχαίνει να υπόσχεται αυτά που θέλεις να πετύχεις, είναι και για εσένα.
  2. Περισσότερη πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη έχει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της απώλεια βάρους. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει την ικανότητα να μειώνει το αίσθημα της πείνας, αυξάνοντας το αίσθημα της πληρότητας και -σαν συνέπεια- να υπάρχει μικρότερη κατανάλωση θερμίδων με το φαγητό.
  3. Πρόσληψη φυτικών ινών. Ακόμη και να μην κάνεις δίαιτα, οι φυτικές ίνες είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της διατροφής σου, καθώς προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από πληθώρα ασθενειών, όπως καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Όταν, όμως, κάνεις δίαιτα, μετατρέπονται σε ένα ακόμα όπλο: Σε κρατούν χορτάτη για περισσότερη ώρα, χωρίς να σου δίνουν πολλές θερμίδες.
  4. Αργή κατανάλωση του φαγητού. Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι το σωστό είναι να μη βιάζεσαι να τρως το φαγητό σου κι ο λόγος πίσω από αυτό είναι σημαντικός. Όταν ξεκινάς να τρως, το αίσθημα του κορεσμού χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να φτάσει στον εγκέφαλο. Έτσι, όσο πιο αργά τρως, τόσο περισσότερο χρονικό διάστημα δίνεις στον οργανισμό σου να προλάβει να νιώσει πληρότητα, ώστε να αποφύγεις να καταναλώσεις θερμίδες που μπορεί -στην ουσία- να μη χρειάζεσαι.
  5. Όχι στη συναισθηματική πείνα. Είναι άλλο πράγμα ο οργανισμός σου να έχει ανάγκη το φαγητό και για αυτό να σου στέλνει σήματα πείνας, κι άλλο το να βαριέσαι ή να είσαι αγχωμένη και να τρως χωρίς να υπάρχει σωματική ανάγκη. Το ξέρουμε ότι σε όλες συμβαίνει κάποιες φορές, απλά εκεί είναι που υπάρχει περιττή πρόσληψη θερμίδων, που, επί της ουσίας, μπορεί να μην εξυπηρετεί καν κάποιο αίσθημα πείνας.
© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης