Λαχταριστό λιγκουίνι με μύδια
Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το μακαρόνι σας και τα έχετε όλα, Θα σας χορτάσει, δεν θα σας παχύνει και θα ικανοποιήσει σίγουρα τη γεύση σας.
Υλικά (για 4 άτομα)
1πακέτο μακαρόνια (λινγκουίνι κατά προτίμηση)
½ κιλό μύδια
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
5 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
2κ.σ κάπαρη
Λίγι ξύσμα λεμονιού
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
1.Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατόνερο για όσο χρόνο αναγράφετε στην συσκευασία τους.
2.Σε μία κατσαρόλα, σοτάρετε το σκόρδο με το ελαιόλαδο και προσθέτετε την ντομάτα, την κάπαρη το ξύσμα λεμονιού, το μισό μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα σιγοβράζετε για 10λεπτά περίπου.
3. Προσθέτετε τα μύδια και τα αφήνετε να βράσουν, σε δυνατή φωτιά, για 4΄-5΄ μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
4. Σουρώνετε τα ζυμαρικά, τα βάζετε στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε με τη σάλτσα.
5.Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε.