Υγιεινά, τσιγαριαστά χόρτα
Η Κρητικιά γιαγιά ξαναχτυπά με μία υγιεινή συνταγή με χόρτα. Αγνά υλικά και ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο.
Υλικά (για 4-6 άτομα)
• 1 κιλό βλίτα
• 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• 2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ φλιτζανάκι ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1.Βράζουμε τα βλίτα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε.
2.Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα και τον πελτέ.
3.Όταν πάρουν μια βράση και εξατμιστούν τα πολλά υγρά, προσθέτουμε τα βλίτα.
4.Όταν μαλακώσουν τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
5.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα σερβίρουμε ζεστά .