Τροφές για μαύρισμα
Πριν τρέξετε στις παραλίες τρέξτε στο ψυγείο. Για τους σωστούς λόγους όμως.
Το μαύρισμα δεν είναι κάτι άλλο παρά η αντίδραση του οργανισμού μας στην ακτινοβολία του ήλιου. Τα κυτταρά μας προστατευουν τον οργανισμό μας εκκρίνοντας μια ουσία τη μελανίνη και εμποδίζοντας έτσι την υπεριώδη ακτινοβολία να εισέλθει στον οργανισμό. Το πώς μπορούμε να τα ενισχύσουμε σε αυτή τους την προσπάθεια έχει να κάνει με την πρόσληψη καροτενοειδών.
Αυτές οι ουσίες υπάρχουν σε λαχανικά και φρούτα όπως τα βερίκοκα, το καρπούζι, η ντομάτα, το μπρόκολο, το σπανάκι και φυσικά πάνω απ’όλα στο καρότο. Είναι οι ουσίες που επηρεάζουν το χρώμα της επιδερμίδας μας. Δεν συνιστόνται σε μεγάλες ποσότητες γιατί μπορεί να εξελιχθούν ως επικίνδυνες. Μια τέτοια ουσία λέγεται κανθακανθίνη χρησιμοποιείται σε προϊόντα μαυρίσματος και σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να επιφέρει βλάβες στην όραση και στο γαστρεντερικό σύστημα.
Το γεγονός ότι η επικίνδυνη ακτινοβολία αυξάνει τις επικίνδυνες ρίζες στο σώμα μας συνηγορεί με την άποψη ότι πρέπει να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά για να ενισχύουμε την εσωτερική μας ασπίδα.