Κάνουν διατροφικές ατασθαλίες; Ποιες τροφές δε λείπουν από την καθημερινότητά τους;
Ημέρα καραντίνας vol….. και όλες μας το έχουμε ρίξει στη μαγειρική αλλά και στους «μαραθωνίους» Netflix. Μαγειρεύουμε διάφορες αγαπημένες συνταγές που τόσο καιρό δεν είχαμε χρόνο αλλά δεν είναι και λίγες οι φορές που το ρίχνουμε στο άσκοπο τσίμπημα για να περάσει η ώρα .
Εδώ στο Queen.gr αποφασίσαμε να πάρουμε τα κινητά ανά χείρας και να ρωτήσουμε μερικές από τις αγαπημένες μας celebrities για το τι τρώνε αυτές τις ημέρες της καραντίνας. Κατά πόσο έχει αλλάξει η διατροφή τους ή όχι και τι τροφές προτιμούν να έχουν στο τραπέζι τους.
Στην παρακάτω gallery θα δεις τι μας αποκάλυψε τόσο η Δέσποινα Καμπούρη, όσο και η Ναταλία Γερμανού, η Άννα Πρέλεβιτς, η Κατερίνα Καραβάτου,η Σταματίνα Τσιμτσιλή αλλά και η Τόνια Σωτηροπούλου.
Μέσα στη λίστα με εκείνες που θέλησαν να μας μιλήσουν είναι και η Αντωνία Καλλιμούκου, η οποία μπορεί να έχει αποστασιοποιηθεί από τον χώρο της showbiz εδώ και λίγα χρόνια αλλά πάντα στις καρδιές μας παραμένει ένα από τα αγαπημένα κορίτσια της τηλεόρασης.
Σταματίνα Τσιμτσιλή
Αυτές τις μέρες προσπαθώ να τρέφομαι υγιεινά γιατί στην αρχή της καραντίνας διοχέτευσα όλη μου την ενέργεια στη μαγειρική και απόλαυσα διάφορες λιχουδιές με πολλές θερμίδες. Έπειδή λοιπόν μένουμε σπίτι και μαγειρεύουμε περισσότερο και λόγω των παιδιών μαγειρεύουμε συχνά πολλά φαγητά που τους αρέσουν άρα είναι πιο παχυντικά προσπαθώ να είμαι πιο προσεκτική.
Στο πρωινό μου θα συμπεριλάβω ένα τοστάκι, ένα smoothie με μπανάνα, γάλα αμυγδάλου και κεφίρ ή ένα βραστό αυγό.
Το μεσημέρι θα φάω σίγουρα πρωτεΐνη με σαλάτα ή ένα μαγειρευτό φαγητό και το βράδυ θα προσπαθήσω να φάω κάτι πιο ελαφρύ όπως σαλάτα και φρούτα
Άννα Πρέλεβιτς
Αυτές τις ημέρες απολαμβάνω τον περισσότερο χρόνο που έχω στο σπίτι άρα και στην κουζίνα. Λατρεύω να φτιάχνω γλυκά οπότε κάθε δύο μέρες υπάρχει ένα νέο κέικ στην τραπεζαρία, Βέβαια έχω βρει την ευκαιρία να ανακαλύψω και νέες υγιεινές συνταγές μαγειρικής πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Πίνω καθημερινά τις βιταμίνες μου, πίνω πράσινο τσάι με τζίντζερ, τρώω αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς όπως macademia και Brazilian nuts για να τονώσω το ανοσοποιητικό μου.
Τόνια Σωτηροπούλου
Τις τελευταίες δέκα μέρες είχα την ευκαιρία να διευρύνω τους ορίζοντες μου στη μαγειρική. Είμαι vegan όποτε αποφάσισα να κατεβάσω διαφορα apps με vegan πιάτα όπως το deliciously ela , και να πειραματιστώ . Οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση πως αν είσαι vegan τρως μόνο μακαρόνια με σάλτσα το οποίο δεν ισχύει καθόλου . Η vegan κουζίνα είναι εξίσου ευφάνταστη και πλούσια σε βιταμίνες , πέραν του ότι απέχεις από την κακοποίηση των ζώων , προστατεύεις τον οργανισμό σου και των εμπλουτίζεις με βιταμίνες σίδηρο ιχνοστοιχεία .
Τα υλικά που ποτέ δεν λείπουν από την κουζίνα μου είναι γλυκοπατάτες , ταχίνι , μπρόκολο και πολλά πολλά λαχανικά και φρούτα.
Κατερίνα Καραβάτου
Μένουμε σπίτι. Αυτό είναι το σύνθημα, η ανάγκη, το σωστό και αυτό κάνουμε. Στη δικιά μου περίπτωση λοιπόν οι διαφορές είναι πραγματικά ελάχιστες. Όσον αφορά δε στο φαγητό σχεδόν καμία. Προσπαθώ να μην υποκύπτω στις πιέσεις των παιδιών για περισσότερα γλυκά ή τροφές που δεν τους κάνουν καλό και να φτιάχνουμε παρέα κεκακια για να περνά ο χρόνος ευχάριστα και δημιουργικά. Μέχρι στιγμής βλέπω να τα καταφέρνουμε και να τιμούμε τα όσπρια που μας αρέσουν ιδιαίτερα αποφεύγοντας όσο γίνεται τους πολλούς υδατάνθρακες για όλους τους λόγους που φαντάζεστε. Ειναι σημαντικό να μπορέσουμε να συνεχίσουμε φροντίζοντας τους εαυτούς μας και κατ επέκταση και όλους τους άλλους. Καλή συνέχεια -μένοντας σπίτι- σε όλους!
Δέσποινα Καμπούρη
Δεν έχω αλλάξει κάτι στη διατροφή μου. Εξακολουθώ να εφαρμόζω τη διατροφική μου ρουτίνα , όπως ακριβώς και πριν ξεσπάσει η πανδημία. Έχω σπίτι όλα τα απαραίτητα αγαθά και έφτιαξα ένα πρόγραμμα με σπιτικά φαγητά. Εξάλλου έχω περισσότερο χρόνο για μαγειρική και λειτουργεί για μένα και ψυχοθεραπευτικά. Αυτές τις ημέρες έχω φτιάξει παστίτσιο, φακές, φασολάκια κτλ. Κάθε πρωί εξακολουθώ να πίνω τον αγαπημένο μου ζεστό καφέ και να τον απολαμβάνω μπροστά από τον υπολογιστή. Το απόγευμα κόβω φρούτα εποχής (αχλάδια, μήλα, μανταρίνια κτλ) που είναι πλούσια σε βιταμίνη c και ενισχύουν το ανοσοποιητικό.
Αντωνία Καλλιμούκου
Μαγειρεύω περισσότερο στο σπίτι και περισσότερο όσπρια (φακές, ρεβύθια) και πειραματίζομαι με λαχανικά και σαλάτες. Σε κόκκινες σάλτσες ρίχνω κανέλλα αρκετή (βοηθάει πολύ). Πίνω πολύ κακάο επίσης και τέλος τρώω πορτοκάλια και μήλα. Έχουν την τιμητική τους τα φρούτα.
Ναταλία Γερμανού
Αυτές τις ημέρες δεν έχω αλλάξει τίποτα. Τρώω 2 ή 3 φορές μέσα στην ημέρα και μόνο όταν πεινάω. Η διατροφή μου έχει πολλά γαλακτοκομικά, πολλές φυτικές ίνες, γκρανόλα, φρούτα (ωμά και αποξηραμένα), καστανό ρύζι με κινόα, κοτόπουλο και πολλά σπόρια και ξηρούς καρπούς. Δεν τρώω ζάχαρη και ψωμί αλλά δεν λέω όχι σε μερικά κριτσίνια και πολύσπορες φρυγανιές. Το μόνο που πρόσθεσα είναι οι φακές και η αναβράζουσα βιταμίνη c, σχεδόν κάθε μέρα.