Χορτοφαγική διατροφή: 7 λόγοι που αυξάνει το προσδόκιμο ζωής (εικόνες)
Πολλές μελέτες των τελευταίων χρόνων έχουν διαπιστώσει ότι οι χορτοφάγοι είναι πιο υγιείς και ζουν περισσότερο συγκριτικά με όσους καταναλώνουν κρέας και ζωικά παράγωγα.
Η χορτοφαγική διατροφή έχει προκαλέσει έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον λόγω και των αδιαμφισβήτητων πλέον επιπτώσεων της συχνής κατανάλωσης κόκκινου κρέατος στην υγεία.
Η άμετρη κατανάλωση κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων παραγώγων κρέατος (αλλαντικά) σχετίζεται με αύξηση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου και μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης.
Μια υγιεινή διατροφή, όπως η χορτοφαγική, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και στην διατήρησή του σε βάθος χρόνου.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr