Πικάντικη γαλοπούλα με πιπεριές
Ένα πιάτο που θα σας θυμίσει λίγο εξωτικούς προορισμούς, πικάντικο, αλλά υγιεινό και με όχι πολλά λιπαρά.
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5-6 πιπεριές πράσινες, κέρατο
1 φλ.του καφέ κόκκινο κρασί
1 φλ.του καφέ ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ πάπρικα
1 κ.γ μοχοκάρυδο
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
1.Πλένουμε και κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια.
2. Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε και τη γαλοπούλα.
3. Μόλις πάρει χρώμα, «σβήνουμε» με το κρασί και προσθέτουμε και τις πιπεριές και το ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, για 10 λεπτά περίπου.
4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και το αλάτι, κλείνουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα περίπου..
5. Σερβίρουμε με ρύζι στον ατμό.