Πικάντικη σάλτσα για φαχίτας με λίγες θερμίδες
Μια λίγο πικάντικη αλλά άκρως υγιεινή συνταγή που μπορείτε να φάτε με φαχίτας ή και σκέτη σαν σούπα. Δοκιμάστε τη και σαν υγιεινό συνοδευτικό για nachos όταν έχετε φίλους στο σπίτι.
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
250 γραμμάρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
1 μεγάλη γλυκοπατάτα, κομμένη σε κομμάτια
3 φλιτζάνια ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένες κολοκύθα, κομμένη σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κύμινο
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
750 γραμμάρια χυμό ντομάτας με κομματάκια ντομάτας
2 πιπεριές τσίλι αποξηραμένες και κομμένες
2 φλιτζάνια ζωμού λαχανικών
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο λάχανο
450 γραμμάρια μαύρα φασόλια κονσέρβας, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Προσθέστε τα καρότα, την κολοκύθα, τη γλυκοπατάτα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά.
2. Προσθέστε τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, το κακάο και την κανέλα και Μαγειρέψτε για ακόμη 1 λεπτό.
3. Προσθέστε τις ντομάτες, τις πιπεριές και το ζωμό λαχανικών, καλύψτε το σκεύος και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
4.Βάλτε και το λάχανο και ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί.
5.Προσθέστε τα μαύρα φασόλια και ανακατέψτε ξανά. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.