Τις μέρες που ξυπνάς χωρίς ενέργεια φτιάξε ένα από αυτά τα 3 πρωινά – Θα πάρεις αμέσως τα πάνω σου
Είναι πολύ θρεπτικά και θα σου δώσουν δύναμη να φέρεις εις πέρας την απαιτητική καθημερινότητά σου.
Υπάρχουν κι εκείνες οι μέρες που ξυπνάς ένα ερείπιο. Που ίσως να μην έχεις κοιμηθεί καλά, να είσαι κάπως αδύναμη και να μην μπορείς να σύρεις τα πόδια σου ούτε μέχρι την κουζίνα. Ούτε καν μια κούπα καφέ δεν σε σώζει τέτοιες ώρες.
Καταλαβαίνεις και μόνη σου ότι χρειάζεσαι δύναμη και ενέργεια. Κάτι θρεπτικό που να σε «ξυπνήσει» αλλά και να σε κρατήσει για ώρες ώστε να φέρεις εις πέρας την απαιτητική καθημερινότητά σου. Τι είναι αυτό;
Τα πορτοκάλια δεν έχουν μόνο βιταμίνη C, έχουν και εσπεριδίνη- Μάθε τι είναι
Ένα πλούσιο και πολύ δυναμωτικό πρωινό. Εμείς σου έχουμε όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις συνταγές για πρωινό για να ξεκινάς την κάθε μέρα σου μέσα στην ενέργεια και το χαμόγελο!
Τα 3 πρωινά που θα σε βάλουν σε… εγρήγορση
#1 Κρεμώδης ομελέτα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4 μεγάλα αυγά
½ κουταλάκι αλάτι
¼ κούπας τριμμένο τυρί τσένταρ
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ψωμί για το σερβίρισμα
Λιώσε το βούτυρο στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Παράλληλα, μέσα σε ένα μπολ σπάσε τα αυγά, πρόσθεσε το αλάτι, τα κρεμμύδια και το τυρί και ανακάτεψε με ένα πιρούνι πολύ καλά. Ρίξε το μείγμα στο τηγάνι και άσε τα σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει η ομελέτα. Σέρβιρε με μια φέτα ψωμί.
Τα αυγά, τα οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνη θα σε γεμίσουν ενέργεια, ενώ ο συνδυασμός τους με το τυρί απλά θα απογειώσουν το πρωινό σου.
#2 Χαλαπένιο με μέλι
1 κούπα γιαούρτι
Λίγα κομμάτια φρέσκιας χαλαπένιο (μεσαίου μεγέθους πιπεριά τσίλι)
Λίγο μέλι
Κόψε σε κομμάτια τις πιπεριές χαλαπένιο, πρόσθεσέ τις μέσα στο γιαούρτι και περίχυσε το μείγμα με μέλι. Μπορεί να σου φαίνεται λίγο… αλλόκοτος ο συνδυασμός πιπεριάς με γιαούρτι, όμως η πικάντικη γεύση είναι άκρως αναζωογονητική.
#3 Μπολ με τραγανό μήλο και πορτοκάλι
Βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
4 μεγάλα μήλα
1 μεγάλο πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Topping:
1 φλιτζάνι βρώμη
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
Προθέρμανε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και άλειψε ένα ταψί με βούτυρο. Κόψε τα μήλα σε λεπτές φέτες, τοποθέτησέ τα στο βουτυρωμένο ταψί και ρίξε από πάνω το ξύσμα από το πορτοκάλι. Πρόσθεσε τον χυμό του πορτοκαλιού από πάνω, το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακάτεψε με τα χέρια σου τα μήλα να πάνε παντού όλα τα υλικά.
Για το topping: Ανακάτεψε τη βρώμη, το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το βούτυρο αφού πρώτα το έχεις κόψει σε κομμάτια. Ανακάτεψε με ένα σύρμα μέχρι το βούτυρο να λιώσει και πασπάλισε με το topping τα μήλα που έχεις βάλει στο ταψί.
Ψήσε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και το topping να γίνει crispy. Καλή απόλαυση!