Φυτική διατροφή: Συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη, σύμφωνα με μελέτη
Νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Diabetologia διαπιστώνει ότι η κατανάλωση φυτικών τροφών, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων, των λαχανικών, των ξηρών καρπών και του καφέ, συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 σε υγιείς ανθρώπους.
Η μελέτη διεξήχθη από τον καθηγητή Frank Hu και τους συναδέλφους του στο τμήμα διατροφής του Harvard T.H. Chan School of Public Health, στη Βοστώνη και είχε ως στόχο να εντοπίσει τα προφίλ μεταβολιτών που σχετίζονται με διαφορετικές φυτικές δίαιτες και να διερευνήσει πιθανές συσχετίσεις μεταξύ αυτών των προφίλ και τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη 2 (T2D).\
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr