Η δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες συνδέεται με πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές - μελέτη
Η μελέτη διαπίστωσε ότι ακόμη και μικρές αυξήσεις της πρωτεΐνης στη διατροφή της τάξεως από 18% σε 20% έχουν μετρήσιμη επίδραση στις υγιεινές διατροφικές επιλογές του ανθρώπου.
Οι δίαιτες με μεγαλύτερες ποσότητες πρωτεΐνης οδηγούν σε πιο υγιεινές διατροφικές αποφάσεις ενώ συμβάλλουν στην αποφυγή της μείωσης της άλιπης μάζας σώματος, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Rutgers.
Η μελέτη, με επικεφαλής τη Sue Shapses, καθηγήτρια διατροφικών επιστημών στη Σχολή Περιβαλλοντικών και Βιολογικών Επιστημών Rutgers και τη συγγραφέα Anna Ogilvie, διδακτορική φοιτήτρια στο Τμήμα Διατροφικών Επιστημών, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Obesity.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr