Πέντε λόγοι για τους οποίους τα πικάντικα τρόφιμα είναι υγιεινά
Τα πικάντικα προϊόντα προσθέτουν γεύση και θερμότητα στο φαγητό και έχουν πολλά σημαντικά οφέλη για την υγεία. Οι πιπεριές τσίλι μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης ορισμένων ασθενειών, να βοηθήσουν στην πρόληψη της παχυσαρκίας και να καταπραΰνουν τo στομάχι.
Μερικοί άνθρωποι προτιμούν τα γλυκά τρόφιμα, άλλοι τα ξινά ή πικρά, και πολλοί τα πικάντικα και καυτερά. Για τους λάτρεις των έντονων και πικάντικων γεύσεων η καυτερή πιπεριά τσίλι προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία παρά την αίσθηση καψίματος στους υποδοχείς πόνου της γλώσσας.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr