Μην ξεχνάτε τα όσπρια
Επιλέγετε τα όσπρια ως κύριο γεύμα 1 έως 3 φορές την εβδομάδα. Είναι τροφές πλούσιες σε φυτικές πρωτεΐνες και πολύ καλή πηγή υδατανθράκων, βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πρωτεΐνες των οσπρίων, σε συνδυασμό με άλλες πρωτεΐνες ζωικής ή φυτικής προέλευσης μπορούν να καλύψουν ικανοποιητικά τις ανάγκες του ανθρώπου σε απαραίτητα αμινοξέα. Γι' αυτό, ένας καλός συνδυασμός είναι με δημητριακά (ρύζι, ζυμαρικά κ.ά.). Στις ευεργετικές επιδράσεις τους συγκαταλέγονται η εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας του εντέρου, η σταθεροποίηση της πίεσης και η μείωση της κακής χοληστερίνης. Τέλος, λόγω του χαμηλού γλυκαιμικού τους δείκτη, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη.