Μέλι ή αγαύη; Η διατροφική αξία και τα οφέλη
Τα δύο είναι φυσικά γλυκαντικά σε υγρή μορφή.
Η αγαύη προέρχεται από ένα φυτό που ευδοκιμεί σε περιοχές του Μεξικό και στην Καραϊβική. Το μέλι από την άλλη προέρχεται από το νέκταρ των φυτών, το οποίο μαζεύουν οι μέλισσες και το μεταβάλλουν για την τροφή τους σε ένα πυκνό υγρό και τελικά το αποθηκεύουν στις κηρήθρες τους. Και τα δύο γλυκαντικά προτιμώνται από τους λάτρεις της ισορροπημένης και προσεγμένης διατροφής. Ποιο είναι, όμως, το πιο υγιεινό;
Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr