Μπακαλιάρος τηγανητός με Φαστ & Pummaro
Τι καλύτερο να ετοιμάσεις για τους αγαπημένους σου την 25η Μαρτίου από τον παραδοσιακό μπακαλιάρο, ειδικά όταν η συνταγή είναι τόσο εύκολη όσο αυτή που σου προτείνουμε.
Η 25η Μαρτίου είναι συνυφασμένη με τον μπακαλιάρο, αφού πέρα από την Εθνική μας γιορτή είναι και η γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Γι' αυτό και παρότι διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής, της πιο μεγάλης και αυστηρής νηστείας για την ορθόδοξη εκκλησία, εκείνη τη μέρα επιτρέπονται το ψάρι, το λάδι και το κρασί, αφού πρόκειται για μια χαρμόσυνη γιορτή.
Εμείς σου προτείνουμε την πιο εύκολη συνταγή για να τηρήσεις το έθιμο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Υλικά
1,5 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο , σε μερίδες ή οποιοδήποτε ψάρι της επιλογής σας
Για το κουρκούτι
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φακελάκια μαγιά ξερή
1 κουτ. Σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας Pummaro Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
Για το dressing
225 γρ. Μαργαρίνη Φαστ Classic
Μυρωδικά της αρεσκείας σας (μαϊντανός, άνιθος, βασιλικός)
Σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Χυμός λεμονιού
Eκτέλεση
Βήμα 1
Για να ετοιμάσετε το κουρκούτι ανακατεύετε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ (αλεύρι, ζάχαρη, μαγιά). Ρίχνετε το Pummaro και χλιαρό νερό ανακατεύοντας συνέχεια. Το μίγμα θα είναι έτοιμο όταν γίνει σαν λάσπη.
Αφού σκεπάσετε το μπολ, το αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος.
Βήμα 2
Παίρνετε τα κομμάτια μπακαλιάρου και τα περνάτε από το κουρκούτι. Στη συνέχεια και αφού ρίξετε το Φαστ Classic στο τηγάνι τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε το dressing :
Αφήνουμε το Φαστ Classic σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια χτυπάμε με το mixer ή τα ροδάκια μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το σκόρδο αφού το λιώσουμε και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά
Σερβίρουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου με dressing στο πλάι.