Μήπως δεν χορταίνεις στο πρωινό επειδή δεν τρως πολλή πρωτεΐνη;

Πατούλια Κατερίνα
Μήπως δεν χορταίνεις στο πρωινό επειδή δεν τρως πολλή πρωτεΐνη;

Τελικά τι κάνεις λάθος με το πρωινό στις διακοπές και όχι μόνο.

O διαιτολόγος- διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης, κάνει το ποστ εκείνο που χρειάζεσαι λίγο πριν πας διακοπές.

Τι συμβαίνει με το πρωινό και δεν χορταίνεις;

«Στα γραφεία κάνουμε διαρκώς τις ίδιες κουβέντες αυτήν την περίοδο για το τι πρέπει να προσέξει ο κόσμος στη διατροφή του στις ημέρες των διακοπών.

Σε όλους εσάς που έχετε πετύχει πολλά διατροφικά αυτή τη σεζόν, λέμε να πάρετε ένα off, να μην ασχοληθείτε καν με το τι «πρέπει» να φάει, να πάρετε break διατροφικά βρε παιδί μου! Έχει 365 ημέρες ο χρόνος για να κάνουμε καλή διατροφή, δε χρειάζεται να πιεζόμαστε τις ημέρες της χαλάρωσης μας! Είναι ευκαιρία να γευτούμε ιδιαίτερα φαγητά και γλυκά που δεν καταναλώνουμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο!!
.
Υπάρχουν όμως και κάποιοι που θέλουν να προσέξουν κάποιες πτυχές της διατροφής τους προκειμένου να συντηρήσουν την απώλεια βάρους που έχουν πετύχει», τονίζει ο ειδικός και εξηγεί πως απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να παραμείνουν στα ίδια κιλά μέχρι να επιστρέψουν από τις διακοπές.

Πρωινό αυτός ο ένοχος

«Πάμε λοιπόν με μαγικό ξενοδοχειακό πρωινάκι, όπου παίρνεις 1500-1700 θερμίδες, σε μισή ωρίτσα, χωρίς πολλά πολλά! Και οι θερμίδες είναι θερμίδες όλη μέρα, μην έχετε στο μυαλό σας, πρωί είναι θα της κάψουμε μέχρι το βράδυ! Είναι δύσκολο όταν έχεις αφθονία και ελεύθερη πρόσβαση σε 40 διαφορετικές επιλογές γλυκών και αλμυρών εδεσμάτων και να καταφέρεις να συγκρατηθείς, η αλήθεια είναι γι αυτό καλύτερα να μην κλείνετε καν διαμονή με πρωινό.
.
Αν έχεις την επιλογή, καλύτερα σε δωμάτιο ή σπιτάκι, με προϊόντα στο ψυγείο για να σώσουμε τη διατροφή μας τις πρωινές τουλάχιστον ώρες με ένα ωραίο ισορροπημένο πρωινό.
Για την παραλία, πάρτε φρουτάκια, κρακεράκια, κουλούρι Θες/νίκης και zero sugar τσαγάκι για να αποφύγετε τις βόμβες των φούρνων και των beach bar!

Τέλος, ελεύθερο γεύμα μια χαρά προβλέπεται στο ταβερνάκι το βραδάκι, δεν χρειάζεται όλη μέρα διατροφική κραιπάλη», τονίζει ο διαιτολόγος.

https://www.instagram.com/p/C-GbzJcqVfd/
https://www.instagram.com/p/C95UivCKQ4B/

Μήπως σου λείπει πρωτεΐνη;

Πολλές φορές έχουμε μιλήσει για το πώς ένα γεύμα μας θα γίνει πιο χορταστικό και για το πώς τελικά θα μας προκαλέσει κορεσμό για περισσότερη ώρα!
Πώς λοιπόν;
Με το να περιέχει αρκετά γραμμάρια πρωτεΐνης φυσικά!
Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά;

Ποια είναι κάποια παραδείγματα εύκολων γευμάτων που θα μας χορτάσουν;

Για πάμε να δούμε!
*Αγαπάμε το κουλουράκι μας στην Ελλάδα! Η αλήθεια είναι ότι το θεωρώ από τα πιο νόστιμα σνακς παγκοσμίως, που μπορεί να τις έχει τις θερμίδες του αλλά δεν έχει λιπαρά και σίγουρα δε θεωρείται junk σνακ! Ευχαριστούμε λοιπόν την αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη γι αυτό και σίγουρα σε σχέση με τις σφολιάτες και τις πίτες αποτελεί εξαιρετική επιλογή για street snack!!

Το πρόβλημα του είναι ότι περιέχει μόνο 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και δε μας χορταίνει στο βαθμό που θα θέλαμε! Τι κάνουμε λοιπόν; Δεν το τρώμε;
Το τρώμε και το πάρατρώμε, αλλά το πλαισιώνουμε με 1 αυγό και 2 τρίγωνα τυράκια χαμηλών λιπαρών! Έτσι εξοικονομούμε θερμίδες και διπλασιάζουμε την περιεκτικότητα του γεύματος σε πρωτεΐνη!

Πάνω, κάτω το ίδιο ισχύει και για τα κράκερς, πολύ καλό σνακ ποιοτικά, με πολύ χαμηλά λιπαρά, αλλά με αρκετό υδατάνθρακα και μόλις 4,4 γρ. πρωτεΐνης ανά 4 κράκερς! Τι κάνουμε λοιπόν; Τα ξεχνάμε σαν σνακ;

Όχι φυσικά, τρώμε δύο κράκερς, προσθέτουμε ένα αυγό και τυρί χαμηλών λιπαρών και σχεδόν τριπλασιάζουμε τα γραμμάρια πρωτεΐνης του σνακ μας!!

Για να προσθέσετε λοιπόν πρωτεΐνη σε ένα γεύμα οι καλύτερες λύσεις είναι:
✅ το αυγό
✅ το κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
✅ το Cottage cheese
✅ το γιαούρτι

Μην ξεχνάς και την προσθήκη των φυτικών ινών, που επίσης μας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα, όπως και την καλή υδάτωση που περνάει και μέσα από την κατανάλωση φρούτων & λαχανικών. Άρα προσθέτουμε αγγούρι, ντομάτες & ντοματίνια, καρότα & πράσινα λαχανικά στα γεύματα μας», εξηγεί ο Μάνος Δημητρούλης.