Αυτές είναι οι 5 τροφές που δεν πρέπει να τρως πριν τη γυμναστική και δεν είναι αυτές που φαντάζεσαι

Η κατανάλωση αυτών των τροφών αμέσως πριν την προπόνησή σου μπορεί να μην είναι η ιδανική.


Αν έχεις τσιμπήσει ποτέ την πίτσα που έχει απομείνει ακριβώς πριν κάνεις τζόκινγκ ή το μάθημα Pilates, τότε πιθανότατα γνωρίζεις καλά ότι αυτό που τρως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την προπόνησή σου.

Τα τρόφιμα επηρεάζουν το σώμα μας με όλους τους τρόπους, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν είναι εν κινήσει.

Κάποιες τροφές μπορεί να αναστατώσουν το στομάχι μας ή να μας κάνουν να νιώθουμε υπνηλία, ενώ άλλες μας κάνουν να νιώθουμε δυνατές και γεμάτες ενέργεια. Τώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια από αυτά τα τρόφιμα είναι "κακά" - υπάρχει μια θέση για όλα αυτά στη διατροφή και έτσι πρέπει να είναι. Απλώς, η κατανάλωση τους αμέσως πριν την προπόνησή σου μπορεί να μην είναι η ιδανική.

Έτσι, αν έχεις την τάση να τσιμπολογάς ό,τι υπάρχει στο ντουλάπι με τα σνακ πρέπει να ξέρεις και τις συνέπειες και εμείς σου έχουμε τον οδηγό.

Τρόφιμα και ροφήματα που μπορούν να βοηθήσουν στην ελάττωση των συμπτωμάτων άγχους - Ξεκίνα «χθες»

Ρωτήσαμε δύο αθλητικούς διαιτολόγους που εκπαιδεύουν επαγγελματίες αθλητές σχετικά με τις τροφές που συνιστούν να αποφεύγουμε περίπου μία ώρα πριν την άσκηση και ορίστε τι μας τι είπαν.

Ρόφημα πρωτεΐνης

Πολλοί άνθρωποι πίνουν ένα ρόφημα πρωτεΐνης πριν από την προπόνηση - για να βοηθήσουν τους μυς να αναπτυχθούν και να ανακάμψουν πιο γρήγορα, αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει.

Η πρωτεΐνη είναι η τελευταία θρεπτική ουσία που χρειάζεται το σώμα
πριν από την άσκηση, λέει στον SELF ο Nyree Dardarian, EdD, RDN, LDN, επίκουρος κλινικός καθηγητής και διευθυντής του Κέντρου Διατροφής.

Αυτό που πραγματικά θες πριν την προπόνηση είναι οι υδατάνθρακες, ιδανικά μέσα σε λίγες ώρες από την προπόνησή , γιατί σου δίνουν γρήγορα την ενέργεια που χρειάζεσε για να τροφοδοτήσει σ τη ρουτίνα σας. Η πρωτεΐνη, από την άλλη πλευρά, «επιβραδύνει την πέψη και παρεμβαίνει στην πέψη των υδατανθράκων», λέει ο ίδιος.

Ως αποτέλεσμα, η λήψη υπερβολικής ποσότητας πριν από την προπόνηση μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς ακόμα και ναυτία. τα σέικ πρωτεΐνης είναι σίγουρα ένα υγιεινό σνακ, καθώς βοηθούν στην αποκατάσταση και τη μυϊκή οικοδόμηση και σε βοηθούν να είσαι χορτασμένη - αλλά χρησιμοποιούνται καλύτερα μετά την προπόνησή.

Τηγανητά φαγητά

Όσο νόστιμα κι αν είναι, τα ντόνατς και οι πατάτες μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή ακριβώς πριν από το μάθημα γιόγκα. Όταν γυμνάζεσΙ, θες το αίμα να ρέει ελεύθερα σε όλο το σώμα — στους μύες, την καρδιά, τον εγκέφαλο και τους πνεύμονές. Το αίμα δυναμώνει τους μυς σας, ώστε να μπορείτε να φτάσετε σε αυτό το PR ή να πετύχετε μια δύσκολη στάση. Ωστόσο, τα τηγανητά φαγητά είναι δύσκολα στην πέψη, οπότε όταν τα τρως, το αίμα τρέχει στο στομάχι για να βοηθήσει στην πέψη.

Αυτό μειώνει την ποσότητα του αίματος που φτάνει στα χέρια και τα πόδια. Το αποτέλεσμα:

Μπορεί να αισθάνεσαι ότι δίνεις το 100%, αλλά μπορεί να μην μπορείς να κάνεις τόσες επαναλήψεις ή να τρέξεις τόσο γρήγορα. «Είναι σαν να βάζεις χάλια βενζίνη στο αυτοκίνητό σου και να περιμένεις να διαρκέσει για πάντα. Επιπλέον, επειδή το σώμα σου εργάζεται σκληρά για να αφομοιώσει αυτά τα είδη τροφών, μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι λήθαργος.

Ξηροί καρποί και αβοκάντο

Οι ξηροί καρποί και τα αβοκάντο είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά και, ενώ αυτό μπορεί να είναι καλό για την υγεία της καρδιάς, μπορεί να μην είναι τόσο χρήσιμο για την προπόνησή σου εάν τα τσιμπήσεις πριν από τη γυμναστική.

Τα λιπαρά σνακ χρειάζονται λίγο χρόνο για να αφομοιωθούν και, παρόμοια με τα τηγανητά τρόφιμα, μπορεί να δυσκολέψουν τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα σας.

Το τσιμπολόγημα ενός μπολ με αμύγδαλα μπορεί να αλλάξει τη ροή του αίματος μακριά από τον εγκέφαλο, την καρδιά και τα άκρα, λέει ο Long. Και όπως αναφέραμε, αν εξακολουθεί να κάθεται στο στομάχι όταν ασκείσαι, μπορεί να σου προκαλέσει ναυτία ή καούρα ή ακόμα και να σε κάνει να νιώσεις πρήξιμο. Μια χούφτα καρύδια θα εξαφανίσει εντελώς την προπόνησή σου; Όχι. Αλλά «μπορεί να σε κάνει να νιώθεις βαριά και αργή.

Μπάρες με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, γκρανόλα ή δημητριακά

Η κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών γενικά μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία του εντέρου, τη χοληστερόλη και τα επίπεδα σακχάρου στο αιμα. Το σώμα δεν μπορεί να απορροφήσει ή να αφομοιώσει τις φυτικές ίνες, επομένως περνούν απευθείας από το έντερο. Στη συνέχεια, το γεγονός ότι η άσκηση κάνει τους μύες του εντέρου να συσπώνται. Το να έχεις ένα μπολ με δημητριακά πλούσια σε φυτικές ίνες θα σου δώσει απλώς μια κανονική κίνηση του εντέρου πριν από την προπόνησή.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα γαλακτοκομικά, τα οποία περιέχουν πρωτεΐνες και λίπος, μπορούν να ταράξουν το γαστρεντερικό σύστημα, ακόμα κι αν δεν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη

Τι πρέπει λοιπόν να τρως πριν από την προπόνηση;

Σε γενικές γραμμές, το καλύτερο πράγμα που πρέπει να φας πριν από την προπόνηση—είτε πρόκειται για εύκολη βόλτα με τον σκύλο σου, κάνοντας ζεστή γιόγκα ή τρέξιμο σε ημιμαραθώνιο—είναι οι απλοί υδατάνθρακες. Είναι το πιο εύκολο πράγμα για να διασπαστεί το στομάχι σου και, σε αντίθεση με την πρωτεΐνη που χρειάζεται λίγο χρόνο για να μετατραπεί σε ενέργεια, σου δίνουν στιγμιαίο καύσιμο.

Οι υδατάνθρακες βοηθούν το σώμα σου να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, ώστε να μπορείς να ασκείς περισσότερη δύναμη με λιγότερη ένα πράγμα που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι όλα συνοδεύονται από μια σημαντική προειδοποίηση: Τα τρόφιμα μπορούν να έχουν διαφορετικές επιπτώσεις σε διαφορετικούς ανθρώπους.

Ιδού τα τρόφιμα που μπορούν να προκαλέσουν «ζωντανά όνειρα» (και δεν είναι μόνα αυτά που νομίζεις)

Λάβε υπόψη αυτές τις γενικές οδηγίες, αλλά να θυμάσαι ότι το πώς τρως πριν από μια προπόνηση είναι πολύ εξατομικευμένο. Απλώς βρες τον καλύτερο τρόπο με βάση όσα διάβασες για να είσαι έτοιμη για την προπόνηση σου!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης