Κατανάλωσε αυτή την τροφή καθημερινά και θα έχεις περισσότερο κολλαγόνο με φυσικό τρόπο

Κατανάλωσε αυτή την τροφή καθημερινά και θα έχεις περισσότερο κολλαγόνο με φυσικό τρόπο

Αυτό το ισχυρό φυσικό συστατικό βοηθά στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, στην καταπολέμηση της γήρανσης και στη στήριξη της υγείας του πεπτικού συστήματος.

Ο λόγος, για το τζίντζερ, ή πιπερόριζα στα ελληνικά, το οποίο αποτελεί τον απόλυτο φυσικό σύμμαχο για τη βελτίωση της υγείας του δέρματος και την καταπολέμηση της γήρανσης. Παρότι είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη χώρα μας, σε σχέση με άλλες, είναι μια τροφή πολύ πιο ωφέλιμη από όσο μπορεί να φανταζόσουν.

top-view-lemon-ginger-slices-cutting-board.jpg

Τα γενικότερα οφέλη του τζίντζερ

Αρχικά, η υψηλή περιεκτικότητά του τζίντζερ σε αντιοξειδωτικά καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, καθυστερώντας την οξείδωση του δέρματος και μειώνοντας τα σημάδια του χρόνου, κάνοντάς το ένα σημαντικό συστατικό σε θεραπείες σύσφιξης. Επιπλέον, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και η αντι-κολλαγενάση δράση του βοηθούν να διατηρηθεί η σφιχτότητα και η ελαστικότητα του δέρματος για περισσότερο χρόνο.

Ένα ακόμα από τα μεγάλα του οφέλη είναι η φωτοπροστατευτική του δράση, η οποία μειώνει τις βλάβες που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο, αν και δεν αντικαθιστά τη χρήση αντηλιακής προστασίας. Επίσης, είναι αποτελεσματικό στην αναγέννηση των ουλών και επούλωση πληγών καθώς βοηθά να επιστραφεί ο φυσικός τόνος του δέρματος στις προσβεβλημένες περιοχές. Η αντιφλεγμονώδης του δράση επιτρέπει στο δέρμα να δεχτεί αυτές τις αναγεννητικές επιδράσεις με έναν ήπιο και υγιεινό τρόπο.

Πέρα από τα οφέλη του για το δέρμα, το τζίντζερ είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για το πεπτικό σύστημα. Η κατανάλωσή του προάγει την πέψη, καταπολεμά την οξύτητα και μειώνει τα αέρια του εντέρου. Συμβάλλει επίσης στην απώλεια βάρους χάρη στο θερμογενετικό του αποτέλεσμα, το οποίο επιταχύνει το μεταβολισμό και διεγείρει την καύση του λίπους. Επιπλέον, οι ιδιότητές του ως αγγειοδιασταλτικό βοηθούν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, ισορροπώντας φυσικά την αρτηριακή πίεση.

Κουρκουμάς και άλλα 3 βασικά προϊόντα της κουζίνας που μπορούν να οξύνουν την αντίληψη

kelly-sikkema-vmE4S1_5kYU-unsplash.jpg

Πώς να καταναλώνεις το τζίντζερ για να παράγεις κολλαγόνο

Για να αξιοποιήσεις τα οφέλη του στη παραγωγή κολλαγόνου, ο καλύτερος τρόπος κατανάλωσης είναι μέσω ενός αφεψήματος τζίντζερ. Για να το προετοιμάσεις, αρκεί να βράσεις μερικά κομμάτια τζίντζερ σε νερό για 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια, το αφαιρείς από τη φωτιά και προσθέτεις χυμό λεμονιού για να ενισχύσεις την αντιοξειδωτική του δράση. Συνιστάται να το καταναλώσεις αμέσως για να εκμεταλλευτείς όλες τις ιδιότητές του πριν κρυώσει.

Αδυνάτισε σίγουρα με τζίντζερ ή πιπερόριζα & μια συνταγή για τσάι ginger

Πώς αλλιώς μπορείς να το απολαύσεις

Όπως θα έχεις αντιληφθεί ήδη, το τζίντζερ είναι ένα πολυλειτουργικό συστατικό που καλό θα ήταν να εντάξεις στη διατροφή σου, αφενός για να προσθέσεις ποικιλία στη γεύση σου, αλλά επίσης (και πιο σημαντικά) για να επωφεληθείς από τις πολλαπλές ευεργετικές του ιδιότητες.

Εκτός από το αφέψημα που προαναφέραμε, ιδού πώς μπορείς να το καταναλώσεις:

1. Στη μαγειρική: Το φρέσκο τζίντζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές, όπως σούπες, κάρι, stir-fry, ή ακόμη και σε σάλτσες για κρέας και ψάρι. Η γεύση του προσφέρει μια ιδιαίτερη αίσθηση πικάντικης φρεσκάδας.

2. Σε smoothies: Προσθέτοντας λίγο φρέσκο τζίντζερ στο αγαπημένο σου smoothie, μπορείς να δημιουργήσεις ένα θρεπτικό και αναζωογονητικό ρόφημα.

3. Στις σαλάτες: Τρίψε το τζίντζερ πάνω σε φρέσκες σαλάτες ή χρησιμοποίησέ το σε μαρινάδες για λαχανικά και κρέατα.

4. Γλυκά: Το τζίντζερ συνδυάζεται εξαιρετικά με σοκολάτα ή μπορεί να προσθέσει μια ιδιαίτερη γεύση σε μπισκότα, κέικ ή μους.

5. Στο νερό ή στον χυμό: Μπορείς απλά να το προσθέσεις σε νερό ή σε χυμούς για να δώσεις μια πιπεράτη αίσθηση, χρησιμοποιώντας, ταυτόχρονα, ως ασπίδα τις αντιφλεγμονώδεις και αποτοξινωτικές του ιδιότητες.