Τα σημαντικά οφέλη του sushi
Το sushi έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές στον Δυτικό Κόσμο τα τελευταία χρόνια, αλλά εκτός από αγαπημένο φαγητό των διασήμων, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όλους όσους θέλουν να τρώνε υγιεινά και να διατηρούν τη σιλουέτα τους. Τα λεπτά, ψημένα φύκια (nori) που χρησιμοποιούνται στο Maki sushi, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, B-cmplex, νιασίνη και βιταμίνη C, ενώ βοηθάνε και στην πέψη. Το ρύζι που χρησιμοποιείται στο sushi, αν και δεν είναι τόσο υγιεινό όσο το καστανό, είναι χαμηλό σε λιπαρά και νάτριο και περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες, που λειτουργούν ως καύσιμα για τον οργανισμό. Τα διάφορα ψάρια και κρέατα που χρησιμοποιούνται στο sushi είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης και μετάλλων, ενώ τα φρέσκα, ωμά λαχανικά παρέχουν βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή.