Υπάρχουν τροφές που βελτιώνουν την εικόνα του δέρματος;

Μειώστε τα σημάδια της ακμής ή του χρόνου, εντάσσοντας στη διατροφή σας συγκεκριμένα τρόφιμα

Με μερικές απλές διατροφικές αλλαγές/ προσθήκες, μπορούμε να αποκτήσουμε πιο υγιές και λαμπερό δέρμα, να εξισορροπήσουμε τη λιπαρότητα, καθώς και να καθυστερήσουμε την εμφάνιση των ρυτίδων. Η φράση «είμαστε ό,τι τρώμε» ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, ειδικά όσον αφορά το δέρμα μας. Ποιες είναι οι τροφές που, εντάσσοντάς τις στη διατροφή μας, βοηθάνε να αποκτήσουμε το δέρμα που μας αξίζει;

1)Γλυκές, κόκκινες πιπεριές και καρότα
Τα δύο αυτά λαχανικά είναι πηγές βιταμίνης C, που παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου (συστατικό που συμβάλλει στην ελαστικότητα της επιδερμίδας) και προστατεύει τα κύτταρα από την φθορά που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες (οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν πρώιμες ρυτίδες).

2)Άπαχο, μοσχαρίσιο κρέας και πουλερικά
Οι έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες με τις περισσότερες ρυτίδες λαμβάνουν, κατά κανόνα, μικρότερα ποσοστά πρωτεΐνης. Άλλες έρευνες έχουν αποδείξει ότι το δέρμα μεγαλύτερης ηλικίας γυναικών, οι οποίες έχουν χαμηλά ποσοστά πρωτεΐνης στον οργανισμό τους, είναι πιο επιρρεπές στην φθορά, το «σπάσιμο», και το ξεφλούδισμα.

3)Λινέλαιο
Ο λιναρόσπορος είναι τροφή πλούσια σε Α- λινολενικό οξύ, και πλούσιο στα ωφέλιμα ω-3 λιπαρά, που αποτελούν φυσικό λιπαντικό του δέρματος. Αυτό φροντίζει να διατηρείται το δέρμα ενυδατωμένο και ελαστικό, ενώ η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε δερματίτιδα

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης